0 کمک آنلاین

سعیده قدس

  • ۱۶ مرداد ۰۳
  • 293 بازدید
  • 0 دیدگاه

سعیده قدس نیکوکار، کارآفرین و نویسنده ایرانی است. او مؤسسه خیریه‌ی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک را در سال ۱۳۷۰ تأسیس کرده‌است. سعیده قدس، زاده تهران و متولد سال ۱۳۳۰ است. او اصالتی طالقانی _تفرشی دارد.

 

زندگی شخصی:

وی در خانواده‌ای فرهنگی متولد شد. پدر او، مدیر مدرسه بود. رشد او در یک خانواده‌ی فرهنگی باعث شد تا از کودکی علاقه‌ی خاصی به نویسندگی داشته باشد و بیشتر اوقات فراغت خود را به نویسندگی بپردازد. «کیمیا خاتون» اثر وی درباره‌ی زندگی کیمیا دختر خوانده‌ی مولانا است که توسط نشر چشمه به چاپ رسیده  و تاکنون بیش از پنجاه‌وچهار بار تجدید چاپ شده است.

وی با نادر شریفی کارمند وزارت امور خارجه ازدواج کرده و صاحب دو فرزند به نام‌های مهربد و کیانا است.

 

تحصیلات:

وی مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی جغرافیا، گرایش سیاسی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۲ دریافت کرد. سپس دوره‌ی کارشناسی‌ارشد را در رشته‌ی جامعه‌شناسی شهری در سازمان برنامه‌وبودجه در سال ۱۳۵۳ گذراند.

پس از اقامتی چندساله در آلمان، وی مدرک کارشناسی زبان و ادبیات آلمانی را از دانشگاه برن آلمان در سال ۱۳۶۱ اخذ کرد.

 

سوابق شغلی:

سعیده قدس پس از دوره‌ی کارشناسی، در اداره‌ی دخانیات به عنوان کارشناس برنامه‌وبودجه مشغول به کار می‌شود.

پس از دورانِ کارشناسی‌ارشد نیز در وزارت صنایع و معادن به عنوان کارشناس روابط بین‌الملل مشغول به کار می‌شود.

 

بنیان‌گذاری محک:

ایده‌ی بنیان‌گذاری محک، به دلیل ابتلای دختر سعیده قدس به سرطان در دو سالگی، در ذهنِ او شکل گرفت. سعیده قدس در حین فرآیندهای درمانِ دخترش، با چالش‌های خانواده‌ی بسیاری از کودکان مبتلا به سرطان مواجه می‌شود. از سوی دیگر، آشنایی وی با مؤسسه‌ای خیریه در آلمان که در مسیر درمان، خانواده‌ی کودکان مبتلا به سرطان را همراهی و حمایت می‌کردند، جای خالیِ چنین مؤسسه‌ای را در ایران برای سعیده قدس پررنگ‌تر کرد. پس از بهبودی کیانا، دختر وی، سعیده قدس با همراهی جمعی از نیکوکاران معتمد و توانمند، مؤسسه‌ی خیریه‌ی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک را در سال ۱۳۷۰ بنیان‌ گذاشت. او از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۸، سمت مدیرعاملی این مؤسسه را نیز برعهده داشت و از ابتدا تاکنون عضو هیئت امناء و هیئت مدیره‌ی این مؤسسه بوده است.

 

جوایز و افتخارات:

جایزه‌ی پروین اعتصامی برای کتاب کیمیا خاتون، سال ۲۰۰۵
جایزه بانک توسعه اسلامی در حوزه‌ی «زنان در توسعه»، سال ۲۰۰۸
رتبه‌ی ۴۵ از فهرست ۵۰ زن برتر در سال ۲۰۰۸ از نگاه مجله‌ی «وال‌استریت ژورنال»

دیدگاه‌ها

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.