
خدمات ارائه شده به خانواده کودکان مبتلا به سرطان
- ۲۸ بهمن ۹۸
- 12844 بازدید
- 1 دیدگاه
مشاوره فردی:
مشاوره فردی یک گفت وگوی تخصصی دو نفره است. بیمار مبتلا به سرطان و خانواده ی او، به سبب تغییرات ایجاد شده در سبک زندگیشان، بر اساس بیماری، با مسائلی مواجه میشوند که خود قادر به حل آن نیستند و یا سوالاتی درذهنشان پدید میآید (چرا من؟ چگونه کنار بیایم؟ و …) که پاسخگویی به آنها نیاز به مداخله متخصص روانشناسی دارد. روانشناسان محک با توجه به تجربه علمی و صلاحیت حرفهای خود به آنها کمک میکنند تا به حل مشکلاتشان پرداخته و با مسائل سازگاری بیشتری پید ا کنند. مشاورههای فردی ارائه شده در محک زمینههایی چون اضطراب، افسردگی، استرس پس از سانحه، فرزند پروری، تعارضات زناشویی، مداخلات در حوزه بیمار، آموزش روانشناختی و … را شامل میشوند.
گروه درمانی:
گروه درمانی فضایی شبیه یک خانواده را دارد. گروه درمانی به افراد کمک میکند تا سلامت روانی خود را بهبود بخشند. واحد روانشناسی محک، با بهره گیری از تخصص روانشناسان خود، سعی میکند، به شکل ثابت و مرتب، گروه درمانیهایی با موضوعات مرتبط با بیماری فرزند را برای والدین ترتیب دهد. هر گروه، شامل حداقل یک روان درمانگر و مددکار و دو یا چند نفر از والدین کودکان بیمار است. با توجه به شرایط پاندمی کرونا و با تاکید بر رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی، در حال حاضر امکان برگزاری گروه درمانی وجود ندارد، و بخش روانشناسی در صورت نیاز با استفاده از پیام رسانهای اینترنتی، به گروه درمانی والدین میپردازد.
مشاوره تلفنی:
تا قبل از شیوع بحران کرونا، مشاوره تلفنی، صرفا برای خانوادههایی انجام میشد که امکان حضور در محک را به سبب بعد مسافت یا دلایل جسمانی و … نداشتند. اما در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا، و اهمیت حفظ بهداشت روان افراد در این دوران به سبب افزایش اضطراب اجتماعی ناشی از بحران کرونا، بخش روانشناسی، روش مشاوره تلفنی از راه دور خود را گسترش داده است تا بتواند، هم راستا با پروتکل های ستاد مبارزه با کرونا، وظیفه خویش را انجام دهد.
ارجاع به روانپزشک:
بعضی از بیماران و یا خانواده ایشان همزمان با دریافت خدمات روانشناسی، به دریافت دارو نیز نیاز دارند. بخش روانشناسی در چنین مواردی خانواده و یا بیمار را به روانپزشک معرفی مینماید تا اثربخشی رواندرمانی نیز بالاتر رود.
سوگ درمانی:
سوگ از دست دادن هر شکل از پیوند عاطفی است. سوگ پدیدهای پیچیده با عوارض روحی متعدد است که در صورت حل نشدن و عدم گذر از آن، سبب بهم ریختگی خط پایه زندگی و ایجاد اختلال در عملکرد اجتماعی خانواده خواهد شد. از آنجایی که روانشناسان محک، با موضوع بیماری مزمن سرطان درحوزه سلامت روان مواجه هستند، ضرورت پرداختن به سوگ در مورد خانوادههای تحت حمایت محک حائز اهمیت است و از سال ۱۳۹۸ کلینیکی تحت عنوان «کلینیک سوگ» با هدف درمان تخصصی سوگ فرزند، توسط محک تشکیل شد. این کلینیک اولین کلینیک تخصصی درمان سوگ فرزند مبتلا به سرطان در ایران است. کلینیک سوگ با کمک واحد روانشناسی به منظور برگشت به اجتماع و ایجاد پویایی و توان مجدد در خانوادههایی که فرزند خود را از دست دادهاند تشکیل شد. در کلینیک سوگ به صورت تخصصی به خانوادههایی که دچار فقدان فرزند خود شدهاند کمک میشود تا بتوانند با کمترین آسیب روانی به زندگی خود ادامه دهند. شروع این کار در یکی از دفاتر محک کلید خورده است تا خانوادهها با حضور در محیط بیمارستان محک روزهای تلخ از دست دادن فرزندشان را به یاد نیاورند. آنها به محیطی دنج و آرام نیاز دارند تا مسائل و مشکلاتشان را مطرح کنند و از سوی روانشناس و مددکار اجتماعی راهنمایی و مشاوره شوند. با توجه به لزوم حضور خانواده در جلسات مشاوره، دستورالعمل ارائه خدمات این کلینیک برای خانوادههای ساکن تهران پیشبینی شده بود اما با شیوع ویروس کرونا بر حسب شرایط و دریافت تجربیات در زمینه مشاوره تلفنی در زمان دورکاری این خدمات به صورت غیرحضوری نیز ارائه میشوند. همین امر باعث شده است تا گسترش خدمات کلینیک سوگ به استانهای دیگر مورد توجه قرار گیرد و این اقدام عملیاتی و ارزیابیها در شهرستان هم شروع شده است.
سلام گواهی سابقه بیماری فرزندم را میخام به اسم آریان فتحی