0 کمک آنلاین

خدمات روانشناسی

  • ۲۸ بهمن ۹۸
  • 12168 بازدید
  • 0 دیدگاه

هر حادثه‌ای که در زندگی رخ می‌دهد، نتایج و فشارهایی را بر روان فرد به دنبال دارد. سرطان نیز از گونه همین حوادث است و تنها یک آسیب جسمانی به حساب نمی‌آید. پس نباید از پیامدها و فشارهای آن، غافل شد. زمانی که فرزند خانواده مبتلا به سرطان می‌شود، سؤالات بسیاری در ذهن بیمار و خانواده او شکل می‌گیرد: چرا این حادثه برای ما رخ داده است؟ دلیل این اتفاق چیست؟ چگونه با این اتفاق کنار بیاییم؟ آیا نتیجه درمان مساعد خواهد بود؟

تمام این سؤالات سبب ایجاد واکنش‌هایی هیجانی و خلقی می‌شوند. واکنش‌هایی نظیر افسردگی، اضطراب، تندخویی، بی‌قراری، کاهش صبر و عدم مدیریت استرس در بیمار و خانواده بیمار از آن جمله است. اگر این استرس ایجاد شده تداوم یافته و به درستی مدیریت نشود، در طول زمان برای فرد عواقبی ویران‌گر به بار خواهد آورد.

حضور مشاورین و روان‌شناسان مجرب و متخصص، در این هنگام می‌تواند راه‌گشا و مؤثر باشد. بر اساس پژوهش‌های انجام گرفته، کسانی که هنگام ورود به مرحله درمان از مشاور کمک می‌گیرند معمولا مشکلات خود را بهتر مدیریت می‌کنند.

مشاوره فردی(جهت پذیرش بیماری و مدیریت هیجان)، فرزندپروری (نحوه تعامل صحیح با فرزند بر اساس شرایط سنی)، گروه درمانی، بازی درمانی فردی و گروهی، پیش سوگ، سوگ و حوزه‌های سلامت» بخشی از خدماتی است که در این لحظات بحرانی توسط واحد روانشناسی به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده ایشان ارائه می‌شوند. هدف از این خدمات تغییر سبک زندگی متناسب با بیماری سرطان، کنترل استرس‌های موقعیتی و کاهش فشارهای روانی حاصل از بیماری فرزند است.

این خدمات تا پیش از شیوع کرونا تنها به شکل حضوری در بیمارستان محک و برخی از بیمارستان‌های شهر تهران (مفید، فارابی، لقمان، بهرامی، امام خمینی (ره)، رسول اکرم) به بیمار و خانواده او ارائه می‌شود. اما در زمان شیوع کرونا، به سبب افزایش سطح اضطراب اجتماعی و اقتصادی، نیاز خانواده‌ها به دریافت خدمات حمایتی افزایش یافت. به همین دلیل بخش روان‌شناسی با در نظر گرفتن رسالت تخصصی خود، که همان حفظ و ارتقا بهداشت روان کودکان تحت پوشش و خانواده ایشان است، کوشیده است تا متناسب با تغییر شرایط، خدمت‌رسانی خود را به صورت تلفنی و از راه دور درآورد. در حال حاضر و با وجود تغییرات پیش آمده در روش‌های ارائه خدمات، تمامی بیمارستان‌های تهران (شهدا، علی اصغر، امام حسین، لقمان، بقیه‌الله، شریعتی) و بیمارستان‌های شهرستان که بخش خون و آنکولوژی اطفال دارند (کاشان، زنجان، ارومیه، زاهدان، اهواز، کرمان، رشت، بابل، ساری، گرگان، شیراز، شهرکرد، خرم‌آباد، بوشهر، قم، کرج و همدان) زیر چتر خدمت‌رسانی بخش روان‌شناسی محک قرار دارند . واحد روانشناسی به طور کلی خدمات خود را به کودک مبتلا به سرطان و خانواده او ارائه می‌کند که توضیحات مرتبط با آن در زیر قابل مطالعه است دیگر فعالیت‌های بخش روان‌شناسی محک عبارتند از:

 

  • جذب و نظارت بر فعالیت داوطلبان (واحد کار با کودک و گروه والدین داوطلب)

بخش روان‌شناسی به منظور ارتقای سطح کیفیت خدمات خود، و افزایش حس همدلی در جهت حمایت روان بیمار و خانواده، نگاه ویژه‌ای به حضور داوطلبان در دو حوزه داوطلبان ارتباط با کودک و نیز گروه والدین داوطلب دارد.

  • برگزاری دوره‌های تخصصی راهنمایی حرفه‌ای و تخصصی برای همکاران روان‌شناسی جهت بالابردن اطلاعات علمی و به روز در حوزه سرطان
  • برگزاری کارگاه‌های تخصصی حوزه سوگ و ارائه راهنمایی‌های حرفه‌ای و تخصصی به دیگر همکاران فعال
  • انجام امور پژوهشی با هدف بروزرسانی فعالیت‌های بخش و همگام سازی با استانداردهای بین‌‌المللی در حوزه سرطان منطبق با شاخص‌های عملکردی
  • برقراری ارتباط با مراکز دانشگاهی جهت  اشتراك علمي و نيز دريافت كارورزان روانشناسي و دریافت اطلاعات جدید و دریافت خدمات درمانی نظیر توان‌بخشی، گفتار درمانی، درمان اختلالات یادگیری و …
  • نظارت بر انجام پژوهش‌های دانشجویی، با هدف حفظ سلامت روان خانوده و بیمار (پروپوزال‌های دانشجوی قبل از اجرا در بخش روان‌شناسی مورد بررسی قرار گرفته تا سلامت روان خانواده و بیمار دچار آسیب شود).
  • مقاله‌نویسی

 

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما