0 کمک آنلاین

نخستین همایش ملی مدیریت درد در سرطان

  • ۲ مهر ۹۲
  • 724 بازدید
  • 0 دیدگاه

نخستین همایش ملی مدیریت درد در سرطان ۲۷ تا ۲۹ شهریور ۱۳۹۲ در محک برگزار شد.

این همایش سه روزه توسط بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک با همکاری انجمن خون و سرطان کودکان ایران و با هدف هم اندیشی و هم افزایی اطلاعات گروه پزشکی و پیرا پزشکی، حمایت همه جانبه از بیماران مبتلا به سرطان، بالندگی فرهنگ انسانی و علمی و برخورد با درد بیماران مبتلا به سرطان برگزار شد.

در این همایش گروهی از پزشکان عمومی، متخصصان کودکان، بیهوشی، داخلی، زنان، جراحی عمومی، ارتوپدی، طب ورزش، جراحی مغز و اعصاب و… که به همراه زیر گروه‌های تخصصی‌شان حضور داشتند، در محورهای تشخیص و درمان سندروم‌های درد سرطان، رویکردهای دارویی، رادیوتراپی، اقدامات بین المللی در زمینه کنترل درد، طب تسکینی، روانپزشکی، بازتوانی، پرستاری و نقش خانواده به بحث و تبادل نظر پرداختند.

اولین روز همایش ملی مدیریت درد در سرطان

در اولین روز از این همایش دکتر مردآویژ آل بویه، فوق تخصص آنکولوژی و هماتولوژی کودکان و عضو هیأت امنای موسسه خیریه محک ضمن خوشامدگویی به مهمانان، از پروفسور پروانه وثوق به بزرگی یاد کرد. سپس دکتر عظیم مهرور، فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و مسئول فنی بیمارستان فوق تخصصی محک به معرفی فعالیت‌های این بیمارستان و هم چنین خدماتی که محک به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنان ارائه می‌کند، پرداخت. در ادامه ایشان مقاله‌ای با عنوان «موانع موجود در کنترل درد در بیماران» ارائه کردند.

در قسمت بعدی این نشست، دکتر حسن اتوکش، فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارائه سخنرانی خود با موضوع اخلاق در پزشکی پرداخت. وی پروفسور پروانه وثوق را الگوی اخلاق در پزشکی معرفی کرد و ضمن بیان تاریخ اخلاق در پزشکی از ویژگی‌های یک پزشک با اخلاق و متعهد گفت. دکتر اتوکش هم چنین با توجه به موضوع همایش که “مدیریت درد در سرطان” بود، ویژگی همدردی را که جزء اساسی‌ترین ویژگی‌های یک پزشک است به تفصیل توضیح داد.

دکتر وفا رحیمی موقر، فوق تخصص جراحی اعصاب و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر داوود آقا محمدی، فوق تخصص درد و دکتر لیدا فدایی زاده، متخصص بیهوشی از دیگر متخصصانی بودند که در روز اول این همایش به سخنرانی و ارائه مقاله پرداختند.

روز دوم همایش و مقالات علمی مرتبط با مدیریت درد در سرطان

روز دوم نخستین همایش ملی مدیریت درد در سرطان با سخنرانی دکتر میترا قالیبافیان، متخصص رادیوتراپی و مسئول فنی بخش رادیوتراپی بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک درباره نقش پرتو درمانی در کنترل درد ناشی از سرطان آغاز شد.

در این روز مقالاتی با عناوین گوناگون “راهبردهای بالینی برای مدیریت دارویی درد های سرطان”، “درد پیشرونده سرطان”، “رادیولوژی تسکینی برای درد سرطان”، “سردرد و تومورهای سیستم عصبی مرکزی کودکان” و… توسط اساتید و متخصصانی چون دکتر آرمان طاهری، فوق تخصص درد؛ دکتر فرید ابوالحسن قره داغی، فوق تخصص درد؛ دکتر مریم تشویقی، فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان؛ دکتر انسیه خلیلی پویا، دستیار تخصصی رادیولوژی؛ دکتر محمد فرانوش، فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان؛ دکتر نگار افسر، متخصص رادیولوژی و مسئول فنی بخش رادیولوژی بیمارستان فوق تخصصی محک ارائه شد. هم چنین دکتر داوود آقا محمدی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز درباره روش‌های نورولیز شبکه سلیاک برای کنترل دردهای سرطانی شکمی سخنرانی کرد.

دکتر فرید ابوالحسن قره داغی، فوق تخصص درد و مسئول بخش درد بیمارستان فوق تخصصی محک و دبیر علمی این همایش ضمن بیان اهداف کنگره مدیریت درد به ارائه مقاله‌ای با عنوان «کاربرد آدنوزین نوروآگزیال در دردهای نوروپاتیک ناشی از تومورهای اولیه نوروالکترودرمال: گزارش موردی» پرداخت. بر اساس این مقاله این دارو برای نخستین بار در فضای اپیدورال برای بیماری PNET توسط ایشان به کار برده شده است.

دستاوردهای همایش ملی مدیریت درد سرطان در روز آخر برگزاری

روز جمعه، ۲۹ شهریور و آخرین روز این همایش، دکتر امیر عباس هدایتی فوق تخصص آنکولوژی وهماتولوژی کودکان و رئیس بخش پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان فوق تخصصی محک درباره سندروم‌های درد در پیوند سلول‌های بنیادی به ایراد سخنرانی پرداخت.

پس از آن دکتر علی محمدیان اردی، فوق تخصص درد؛ درباره دردهای استخوانی وابسته به سرطان به ارائه توضیحات پرداخت. در بخش بعدی، دکتر فرید ابوالحسن قره داغی مقاله‌ا‌ی را با عنوان”نقش اپیدوروسکوپی در دردهای ستون فقرات به دنبال سرطان” ارائه داد. دکتر مهران رضوی، فوق تخصص درد سخنران بعدی بود که درباره نقش طب سوزنی در سرطان سخنرانی خود را ارائه کرد. سومین روز همایش ملی مدیریت درد در سرطان با سخنرانی دکتر نظافتی درباره روش‌های نورولیز در دردهای سرطانی به پایان رسید.

محک امیدوار است با برگزاری همایش‌های علمی و به اشتراک گذاشتن دانش تخصصی و تجربیات خود به عنوان قطب درمان سرطان کودک درخاورمیانه، گام موثری در مسیر درمان و حمایت همه جانبه از کودکان مبتلا به سرطان بردارد. بی شک حضور اساتید و متخصصان حوزه‌های مختلف پزشکیِ مرتبط با سرطان کودک از سراسر کشور، در چنین اجتماعات علمی و تبادل اطلاعات برای دستیابی به بهترین روش‌های درمانی، مسیر درمان کودکان مبتلا به سرطان را هموارتر خواهد ساخت.

به امید روزی که شاهد اجتماع تمامی یاوران، متخصصان، والدین و تمامی انسان‌های نوع‌دوست در جشن بهبودی کودکان مبتلا به سرطان باشیم.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما