0 کمک آنلاین

یک‌سالگی بخش پیوند

  • ۱۸ اردیبهشت ۹۲
  • 517 بازدید
  • 0 دیدگاه

پیوند سلول‌های بنیادی یکی از روش‌های نوینی است که در درمان بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌ سرطان به کار می‌رود.

بخش پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک، مهرماه ۱۳۹۰ به عنوان یک پایگاه مرجع پیوند سلول‌های بنیادی برای کودکان مبتلا به سرطان در کشور افتتاح شد و اولین بیمار این بخش در دوم اردیبهشت ۱۳۹۱ پذیرش شد و ۱۴ اردیبهشت پیوند آلوژن از خواهرش انجام گرفت.

پس از یک سال در بخش پیوند بیمارستان محک ۳۱ پیوند انجام شده که ۱۷ مورد اتولوگ (پیوند از خود بیمار) و ۱۴ مورد آلوژن (پیوند از دیگری به بیمار) بوده است.

بر اساس شاخص TRM که نشان دهنده میزان مرگ و میر بیمار در بازه زمانی صفر تا ۱۰۰ روز بعد از عمل پیوند است، این شاخص در بخش پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان محک صفر بوده است .

اکنون پس از گذشت یک‌سال؛ بخش پیوند سلول‌های بنیادی بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۲میزبان مهمانان عزیزی بود.
۲۸ نفر از کودکانی که در مدت یک‌سال فعالیت این بخش تحت عمل پیوند قرار گرفتند، از راه دور و نزدیک همراه خانواده‌هایشان به محک آمدند تا با دوستان خود، یکسالگی این بخش را جشن بگیرند.

لبخندهای دلنشین کودکان هنگام دیدن پزشکان، پرستاران و عکس‌های یادگاری که در کنار آنان می‌گرفتند بیانگر پیوندی بود که هرگز گسستنی نیست.
چشمان همه لبریز از شادی و امید بود. در این بین خانواده‌هایی بودند که در روند درمانی فرزندانشان پیوند سلول‌های بنیادی در نظر گرفته شده بود. آنها با کودکان و خانواده‌هایی که این مرحله را با موفقیت پشت
سر گذاشته بودند گفتگو می‌کردند و به راهی که در آینده در آن قدم خواهند گذاشت، امیدوارتر می‌شدند.

مراسم با تلاوت قرآن کریم توسط مهدی و مانی که هر دو سال گذشته تحت عمل پیوند قرار گرفته بودند آغاز شد.

در این مراسم تعدادی از اعضای هیأت امنا و مدیره، مدیرعامل، رئیس بیمارستان محک، جمعی از پزشکان و کادر درمانی و یاوران حضور داشتند.

دکتر عظیم مهرور رییس بیمارستان محک، با تقدیر از فعالیت موفق بخش پیوند و تلاش بی دریغ مسئول و کارکنان آن گفت: «امیدواریم با فعالیت مستمر در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی و ارتقا و به روز رسانی مداوم دانش این بخش، هر ساله شاهد گسترش کمی و کیفی فعالیت‌ها و درمان و بهبود کودکان مبتلا به سرطان باشیم».
دکتر امیر عباس هدایتی مسئول بخش پیوند سلول‌های بنیادی نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان کودکان گفت: «این بخش فوق تخصصی تلاش می‌کند تا با به کارگیری نیروها مجرب و دانش روز، تمامی کودکانی که در این بخش پیوند می‌شوند با مطلوب ترین نتیجه درمانی به آغوش خانواده‌ خود بازگردند.» وی با تأکید بر اهمیتی که مراقبت‌های والدین کودکان در تحقق بهترین نتیجه درمانی دارد گفت: «من از همه پدر و مادرها، برای اعتمادی که به ما دارند سپاسگزارم. همچنین از اینکه همواره در طول دوره درمان همراه کودکان خود حضور دارند، از زحماتشان قدردانی می‌کنم».
مصطفی هم که سال گذشته تحت عمل پیوندِ آلوژن از خواهرش قرار گرفته بود، دکلمه‌ای زیبا برای حاضران خواند. اجرای موسیقی توسط یاور یکی از کودکانی که عمل پیوند سلول بنیادی را در بیمارستان محک با موفقیت پشت سر گذاشته، پایان بخش این مراسم بود.

شفافیت و پاسخگویی یکی از دغدغه های همیشگی محک است و در این راستا همواره تلاش می شود تا اعضای خانواده بزرگ محک حاصل مشارکت خود را در قالب گزارش های عملکرد مشاهده کنند. جشن یکسالگی بخش پیوند و حضور کودکان یکی از آن اتفاقاتی است که آمار و ارقام موجود در گزارش‌های عملکرد را زنده می‌کند و به هر عدد جان می‌بخشد.

امید داریم با همراهی تمامی اعضای خانواده بزرگ محک هر روز جشن موفقیت‌های این مؤسسه مردم نهاد را در زمینه ارائه بهترین خدمات درمانی و رفاهی به کودکان مبتلا به سرطان برگزار کنیم.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما