0 کمک آنلاین

کنگره سراسری روان شناختی کودکان مبتلا به سرطان

  • ۲۹ بهمن ۹۸
  • 1573 بازدید
  • 0 دیدگاه

نخستین کنگره سراسری روان‌شناختی کودکان مبتلا به سرطان در ایران با امتیاز بازآموزی از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، با موضوعات تشخیص و آسیب‌های روان شناختی کودکان مبتلا به سرطان، مداخلات روان‌شناختی و بالینی کودکان مبتلا به سرطان، مسائل روان‌شناختی والدین کودکان مبتلا به سرطان، هنر درمانی و کودکان مبتلا به سرطان (نقاشی، موسیقی، روایت، نمایش، بازی، قصه و …)، روش‌های توان بخشی و حمایت والدین کودکان مبتلا به سرطان، آموزش والدین، سوگ و مداخله در بحران ۲۹ و ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۱ با حضور کارشناسان و علاقه مندان در محک برگزار شد.

در ابتدای این کنگره شیرین صدیق نژاد مدیر بخش خدمات حمایتی محک و دبیر اجرایی کنگره ضمن خوشامد به حاضران گزارشی از فعالیت این بخش را در جهت ارائه خدمات رفاهی به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده های ایشان، ارائه کرد.

وی هدف از برگزاری چنین کنگره‌هایی را ارتقای خدمات حمایتی از جمله حمایت های روانشناختی در سازمان های مردم نهاد دانست و گفت:« موسسه محک به عنوان یک سازمان مردم نهاد توانسته است با همراهی یاوران خود از یک خیریه سنتی به سازمانی دانش مدار تبدیل شود که با تکیه بر دانش تخصصی و تجربیات ارزشمند در چارچوبی سازمان یافته عملکردی حرفه ای را در اهداف خود مد نظر قرار داده است. همچنین دیدگاه بخش خدمات حمایتی محک در زمینه امور خیریه مبتنی بر حفظ کرامت انسان‌ها است.»

صدیق نژاد با توجه به مقاومتی که در جامعه در برابر پذیرش مشاوره روانشناسی وجود دارد یکی از دستاورهای بخش خدمات حمایتی را تلاش در زمینه پذیرش و حتی استقبال از مشاوره روانشناسی در جمعیت تحت حمایت محک ذکر کرد.

دکتر علی زاده محمدی دبیر علمی کنگره و استاد دانشگاه شهید بهشتی پیوند میان دانشگاه ها و مراکز علمی کشور و موسسات مردم نهادی چون محک را پیوندی موثر در زمینه ارائه بالاترین سطح خدمات حمایتی دانست و گفت: «درمان بیماری سرطان درمانی چند وجهی است و فراتر از درمان های پزشکی باید مسائل اقتصادیِ این بیماری و همچنین مسائل روانشناختی تحت پوشش قرار داده شود. هیچ درمانی بدون پشتوانه پژوهشی نمی‌تواند به طور کامل ثمر بخش باشد و برگزاری چنین کنگره های علمی زمینه ساز پشتوانه پژوهشی در حمایت های روانشناختی است.»

سعیده قدس بنیانگذار محک ضمن خیر مقدم به حاضران در کنگره گفت:« برخی از فعالیت ها موفقیت را در نفس خود دارد. موفقیت نیکویی در نفس نیکویی است. همچنین آفرینش علمی نیز موفقیت را در نفس خود به همراه دارد. همین که امروز در محک شاهد اتفاقی با هدف آفرینش علمی هستیم خود مایه خرسندی است و امیدواریم با همراهی همه متخصصان و یاوران اینگونه اقدامات تداوم یابد.» وی ضمن اشاره به نقش حمایت های روانشناختی در موفقیت های کودکان مبتلا به سرطان در بیماری و در عرصه زندگی، از افرادی همچون کامران شکری سالاری و سعید نصیری کودکان دیروز محک که امروز قهرمانانی ملی محسوب می شوند یاد کرد.

دکتر عظیم مهرور رئیس بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک ضمن تاکید بر اهمیت حمایت های روانشناختی از کودکان مبتلا به سرطان در درمان بیماری از رویکرد کار گروهی در تیم درمانی محک نام برد و درمان همه جانبه کودکان مبتلا به سرطان را نیازمند همکاری لحظه به لحظه پزشکان و تیم درمانی با روانشناسان و مددکاران دانست. دکتر مهرور ضمن بیان اینکه محک اهمیت بسیاری برای کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان قائل است گفت: «تنها همکاری دوشادوش تیم پزشکی و تیم خدمات حمایتی محک می تواند این باور را در بیماران و جامعه نهادینه کند که سرطان پایان زندگی نیست.»

الهام ولی میرزا عضو هیات مدیره محک و کارشناس ارشد روانشناسی گفت: «محک با توجه به گذار از فراز و فرود این سال‌ها دریافت که تنها انباشته ای از احساسات نمی تواند حمایت همه جانبه در زمینه های درمانی و رفاهی را از کودکان مبتلا به سرطان محقق کند، بلکه پیوند میان تجربه و دانش و گرایش به رویکرد تخصصی در مدیریت سازمان می تواند تحقق بخش اهداف باشد.»
وی با اشاره به حضور تیم پزشکی بیمارستان محک از جمله پروفسور پروانه وثوق رئیس هیات امنا و سرپرست پزشکان محک در کنگره این موضوع را نشانه دیدگاه کل نگر و کار صمیمانه گروهی در جهت ارائه حمایت های همه جانبه به کودکان مبتلا به سرطان دانست.

در ادامه کنگره اساتید و کارشناسان به ارائه مقالات علمی و سخنرانی پرداختند و در پایانِ هر سخنرانی بحث و تحلیل درباره موضوعات مطرح شده توسط هیات رئیسه کنگره انجام شد.

در روز دوم کنگره کارگاه‌های آموزشی با موضوعاتی چون تحلیل و تشخیص با نقاشی، آموزش کار با خمیر برای توانبخشی کودکان مبتلا به بیماری های مزمن، هنر درمانی با رویکرد روایتی و شناختی در درمان کودکان مبتلا به بیماری‌های مزمن، شعر درمانی برای کودکان مبتلا به بیماری‌های مزمن، آموزش تن آرامی در کودکان مبتلا به بیماری‌های مزمن و بازی درمانی برای کودکان مبتلا به بیماری‌های مزمن برگزار شد.

تمامی هزینه های برگزاری این کنگره توسط حامی مالی (شرکت میهن) پرداخت شد.

محک همواره در اندیشه راه‌هایی برای تبادل و به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات در زمینه‌های تخصصی مربوط به کودکان مبتلا به سرطان است و بخش خدمات حمایتی با اتکا به تجربیاتی ۲۱ ساله در زمینه حمایت رفاهی از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده های آنها با رویکرد تحقق این اندیشه، اقدام به برگزاری این کنگره نموده است.

محک ضمن سپاس از تمامی اساتید، کارشناسان، صاحب نظران و علاقه‌مندانی که با همراهی خود در این کنگره این موسسه را در گسترش دانش و پایه های علمی فعالیت خود یاری دادند امید دارد تا با تداوم نگرش دانش مدار در حمایت از کودکان مبتلا به سرطان روز به روز بهبودی و موفقیت های بیشتر آنها را به اطلاع تمامی اعضای خانواده بزرگ خود برساند.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما