از آغاز طرح کنسر ریجستری تا راهاندازی بیوبانک
- ۲۸ آذر ۰۳
- 138 بازدید
- 0 دیدگاه
فعالیتهای مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک تشریح شد؛
رئیس مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک گفت: این مرکز با فعالیت در دو بخش آموزش و پژوهش طرحهای مهمی را مانند کنسر ریجستری، بیوبانک و آزمایشگاه تحقیقاتی سرطان کودک را در دست اقدام دارد.
دکتر مرتضی اشراقی رئیس مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک به مناسبت روز پژوهش توضیحاتی را درباره فعالیتهای این مرکز ارائه کرد و گفت: ایده تأسیس این مرکز، در سومین برنامه استراتژیک محک مطرح شد با این هدف که محک نباید تمام منابع را در بخش درمان هزینه کند بلکه باید با نگاه توسعهگرا بخشی از منابع را برای بهبود روشهای درمانی در آینده سرمایهگذاری کند.
وی با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۷ توانسته موافقت اصولی را از وزات بهداشت و درمان کسب کند افزود: مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک به صورت تخصصی درباره سرطان کودکان در ایران فعالیت میکند و از لحاظ عملکرد منحصر به فرد است. این مرکز از دو واحد پژوهش و آموزش تشکیل شده است.
تصویب ۱۸۰ طرح تحقیقاتی در شورای پژوهشی
دکتر اشرافی درباره فعالیتهای بخش پژوهش بیان کرد: شورای پژوهشی اصلیترین رکن این بخش است که به صورت ماهانه با حضور اساتید و متخصصان داخلی بیمارستان محک و خارج از آن جلسات خود را برگزار میکند.
به گفته وی، پژوهشگرانی که علاقمند هستند طرحهای خود را در همکاری با محک انجام دهند میتوانند پروپوزال خود را به این شورا ارسال کرده و پس از ارزیابی و تصویب نهایی، کد اخلاق دریافت کرده و فعالیشان را آغاز کنند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک از تصویب ۱۸۰ طرح تحقیقاتی از ابتدای فعالیت شورای پژوهشی خبر داد و گفت: از این تعداد طرح ۴۲ مقاله علمی منتشر شده است. همچنین مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک آمادگی دارد تا از ظرفیتهای متخصصان پزشکی، پیراپزشکی، دندان پزشکی، بیولوژی و خدمات حمایتی استفاده کرده و در پژوهشهای آنها مشارکت کند.
دکتر اشرافی با اشاره به اجرای پژوهشهای مختلف در مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک عنوان کرد: با توجه به ترند شدن هوش مصنوعی تاکنون دو مقاله در این باره چاپ کردهایم و پذیرای پژوهشگران در این حوزه هستیم. همچنین بسیاری از طرحهای پژوهشی انجام شده در مرکز تحقیقات به صورت مقاله و پوستر در کنگرههای علمی ملی و بین المللی ارائه شده است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک در بخش دیگری از سخنانش درباره فعالیتهای واحد آموزش این چنین توضیح داد: این واحد برگزار کننده رویدادهای علمی ملی و بینالمللی مانند کنگره بینالمللی پروفسور پروانه وثوق، سارکوم سر و گردن کودکان، کنفرانس درمان و مراقبت از زخمهای شیمی درمانی و رادیوتراپی کودکان، سمینارهای علمی، کارگاههای آموزشی ماهیانه و… برای متخصصان بیمارستان محک و سایر متخصصان کشور است.
دسترسی به ۲۰ هزار عنوان کتاب به صورت مجازی در کتابخانه محک
وی با اشاره به فعالیت کتابخانه محک ذیل واحد آموزش بیان کرد: پژوهشگران میتوانند از منابع موجود به صورت فیزیکی استفاده کنند. همچنین امکان دسترسی به ۲۰ هزار عنوان کتاب به صورت مجازی در این کتابخانه فراهم شده است.
وی افزود: سالن مطالعه کتابخانه محک آماده ارائه خدمات به همه پژوهشگران بوده و به اینترنت پرسرعت مجهز است. یکی از ظرفیتهای مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک خریداری اشتراک مجلات معتبر است که در اختیار متخصصان داخلی و خارجی قرار میگیرد. این ژورنالها به صورت ماهانه به روز رسانی میشوند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک با اشاره به برگزاری جلسات ماهانه ژورنال کلاب بیان کرد: این جلسات با حضور متخصصان محک برگزار و مطالب مهم علمی در این جلسات به اشتراک گذاشته میشوند.
پروژه کنسر ریجستری کلید خورد
دکتر اشرافی از آغاز پروژه کنسر ریجستری خبر داد و افزود: ثبت اطلاعات سرطان کودکان برای توسعه پژوهش و بررسی درمانهای جدید در این حوزه بسیار با اهمیت است به همین دلیل پروژه کنسر ریجستری آغاز شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس اطلاعات تمامی بیمارانی که به بیمارستان محک مراجعه میکنند ثبت میشود. این پروژه در ادامه به سایر بیمارستانهایی که در حوزه سرطان کودکان کار میکنند گسترش مییابد.
رئیس مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهمنامههای این مرکز با سایر مراکز درمانی و پژوهشی بیان کرد: اشتراک علم و پژوهش باعث تقویت جریانهای علمی میشود بر این اساس تفاهنامههای ملی و بینالمللی با مراکزی مانند دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه گیلان، موسسه پیشگیری از نابینایی مپینا، بیمارستان آقاخان در پاکستان، کینگ حسین در اردن و سیککیدز در کانادا، سن خوان در اسپانیا و گسلنی در ایتالیا منعقد کردهایم.
بیوبانک راهاندازی میشود
وی از راهاندازی بیوبانک خبر داد و بیان کرد: بیوبانک به عنوان محلی برای ذخیره نمونههای بیولوژیک کودکان مبتلا به سرطان راه اندازی میشود. در بیوبانک نمونههای بیولوژیک کودکان مبتلا به سرطان شامل بافتهای جراحی شده و نمونههای خون با رضایت خانوادهها ذخیره میشود. این نمونهها میتواند زمینه انجام تحقیقات در حوزههای مختلفی مانند شیوع بیماری باشد. همچنین در آینده نزدیک نیز آزمایشگاه تحقیقاتی سرطان کودک راه اندازی میشود.
دکتر اشرافی در پایان اظهار امیدواری کرد تا مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک با گسترش و تقویت فعالیتهای علمی و پژوهشی خود بتواند گامهای مؤثری را برای درمان سرطان کودکان در ایران بردارد.