0 کمک آنلاین
تمرین مهربانی برای رسیدن به آینده روشن

تمرین مهربانی برای رسیدن به آینده روشن

  • ۵ اردیبهشت ۹۸
  • 1373 بازدید
  • 0 دیدگاه

گزارشی از نمایشگاه آثار هنرجویان تارا بهبهانی:

تمرین مهربانی برای رسیدن به آینده روشن

سیزدهمین نمایشگاه آثار هنرجویان تارا بهبهانی، هنرمند نام آشنای کشورمان ۲۹ و ۳۰ فروردین با عنوان «آینده روشن» در محک برگزار و ۶۹ اثر از هنرمندان کودک و نوجوان به نمایش گذاشته شد. عواید فروش آثار این نمایشگاه به تهیه دارو و درمان برای ۱۷ هزار کودک مبتلا به سرطان تحت حمایت محک اختصاص یافت. در این نمایشگاه دکتر جواد کرباسی‌زاده (رئیس هیأت مدیره محک)، آراسب احمدیان (مدیرعامل محک)، تاها بهبهانی (نقاش و مجسمه ساز)، حمید جبلی (چهره سرشناس عرصه هنر کودک و نوجوان) و تعداد زیادی از هنردوستان و یاوران حضور داشتند.

زیبایی اصول محک

دکتر جواد کرباسی‌زاده، رئیس هیات مدیره محک با اشاره به تداوم بیش از یک دهه برگزاری این نمایشگاه، ضمن قدردانی از حضور هنرمندان کودک و نوجوان و استقبال مردم به عنوان حامیان همیشگی محک گفت: «محک و هنرمندان در طول عمر این مؤسسه کنار هم بودند. این مؤسسه بر پایه حضور و حمایت یاوران خود نقش به‌سزایی در یاری دادن به کودکان مبتلا به سرطان داشته است.»

 وی اذعان داشت: «زیبایی برای همه بیانگذاران و حامیان محک بسیار قابل درک و احترام است. هنر و زیبایی در قلب همه ما قرار دارد و به واسطه این امر، اصل زیبایی‌شناسی و قدردانی برای ما در محک، باور اساسی در پیشبرد تمام امور است.»

قدم‌های کوچک، اتفاق‌های بزرگ

تارا بهبهانی، هنرمند نقاش با اشاره به هدف برگزاری این نمایشگاه گفت: «نقاشی‌های حاضر در نمایشگاه توسط کودکان و نوجوانانی خلق شده‌اند که آینده روشن را دوست داشتند و تلاش کردند برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان آن را ترسیم کنند. هنرمندهای ما در این نمایشگاه توجه جامعه و بزرگ‌ترهایشان را به این موضوع جلب کردند که باید فکر کنید و متوجه باشید آینده برای کودکان مبتلا به سرطان هم وجود دارد و باید کمک کنیم تا مسیر درمان‌شان در محک که مثل خانه دوم آنهاست با دغدغه کمتری همراه شود.»

وی تصریح کرد: «کودکان در نقاشی‌هایشان به شبکه‌های اجتماعی، کمک به دیگران، جلوگیری از تخریب محیط زیست و آینده زمین توجه و در واقع تلاش کردند تا با تخیل و رویای خود دنیای روشن و آینده‌ای زیبا را به تصویر بکشند.»

بهبهانی ادامه داد: «محک حامی همه کودکان مبتلا به سرطان است و تکرار حضور ما کنار محک و برداشتن این قدم‌های کوچک در نهایت می‌تواند به اتفاق‌های بزرگ و بسیار تأثیرگذار برای سلامتی و بهبود فرزندانمان در محک بیانجامد.»

این هنرمند بین‌المللی کشورمان از مردم و بنگاه‌های اقتصادی دعوت کرد تا با بازدید از محک و آشنایی با فعالیت‌های این مؤسسه برای کودکان مبتلا به سرطان آگاهانه حامی محک باشند.

مردم ناظر و حامی محک هستند

تاها بهبهانی هنرمند مجسمه‌ساز و نقاش، در پاسخ به این سؤال که بیش از یک دهه همکاری مستمر یک خانواده هنرمند با محک چه مفهومی می‌تواند برای جامعه داشته باشد، گفت: «حضور اجتماعی و همکاری با مؤسسه‌های مردم‌نهاد برای بهبود زندگی اجتماعی به نوعی فرهنگ خانوادگی ما محسوب می‌شود ولی وقتی از یک رابطه بلند مدت و تعامل صحبت می‌کنیم فقط ویژگی‌های یک طرف رابطه مد نظر نیست و نگاه عمیق‌تر به این سمت هدایت‌مان می‌کند که محک با رعایت اصول شفافیت و پاسخگویی در حفظ و نگهداشت اعتماد مردم و نیکوکاران موفق بوده است.»

وی با اشاره به مسئولیت هنرمندان در جامعه ادامه داد: «هنرمند واقعی در برابر نعمت‌هایی چون توجه عمومی، استقبال مردم و شهرت که به واسطه هنرش از آنها برخوردار است باید راه و روزنه‌ای پیدا کند تا بتواند ضمن پاسخگویی و ادای دین به جامعه، شکرگذار این نعمت‌ها باشد.»

بهبهانی اذعان داشت: «شخصاً معتقدم حمایت از مؤسساتی نظیر محک، آرامش و طیب خاطری به انسان هدیه می‌کند که با هیچ ثروت و کاری در جهان قابل مقایسه نیست. من به همه حامیان محک اطمینان می‌دهم که کمک و حمایت‌‌شان در این مؤسسه تبدیل به ارائه بهترین خدمات به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌هاشان خواهد شد.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود، حضور کودکان و نوجوانان در اینگونه فعالیت‌ها را حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: «کودکان و نوجوانان با شرکت در این فعالیت برای ساختن آینده‌ای بهتر تربیت می‌شوند و یاد می‌گیرند که برای حل مشکلات پیش قدم باشند. در زاویه‌ای دیگر هوشیاری برای شناخت، واکنش و حل مشکلات اجتماعی را تمرین می‌کنند.»

بهبهانی در پایان بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای یاری دیگران در جامعه تأکید و اذعان داشت: «عملکرد درخشان محک در طول نزدیک به سه دهه الگویی برای جلب اعتماد عمومی برای کمک به دیگران در جامعه است. من معتقدم فرهنگ‌سازی و پیشرو بودن محک و سایر مؤسسات مردم‌نهاد می‌تواند باعث تقویت سرمایه‌های اجتماعی در این عرصه شود.»

کودکان زندگی را زیبا می‌کنند

حمید جبلی هنرمند نام آشنای عرصه کودک و نوجوان، در خصوص حمایت از فرزندان محک گفت: «برای احساس مسئولیتی که در برابر جامعه و مشکلات دارم همواره حامی سازمان‌های مردم‌نهاد هستم و معتقدم باید کیفیت زندگی کودکان را ارتقا دهیم چرا که آنها زندگی و جامعه را زیباتر می‌کنند.»

وی تصریح کرد: «از حضور هنرمندان کودک و نوجوان و استقبال مردم از این نمایشگاه بسیار خوشحال هستم زیرا آشنایی با امور خیریه قبل از داشتن نگاه حامی، برای روحیه و آموزش اجتماعی کودکان بسیار مفید است. کودکان وقتی خودشان را به همراه هنرمندان شناخته‌شده در این محیط می‌بینند، یاد می‌گیرند که هنر و مسئولیت اجتماعی رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند و هرگز نمی‌توان هنرمند به معنی واقعی کلمه بود ولی در مقابل جامعه احساس مسئولیت نداشت.»

جبلی ادامه داد: «هنرمندان عرصه کودک و نوجوان می‌توانند با بازدید از محک ضمن نشان دادن حمایت‌شان از این مؤسسه، در بهبود و روحیه دادن به کودکان مبتلا به سرطان مثمر ثمر باشند.»

حمایت ۶ ساله یک کودک از محک

پارمیس محرابی ششمین سال است که با نقاشی‌هایش و فروش آنها یاری‌رسان فرزندان محک است. او گفت: «از کودکی قلک‌های محک را در خانه‌مان داشتیم. آن موقع فقط می‌دانستم این قلک سفالی باید پر شود تا به کودکانی کمک کند که مریض هستند. ولی الان که ۱۳ سال دارم و می‌دانم که محک چطوری به کودکان هم‌سن و سال من که مبتلا به سرطان هستند کمک می‌کند، با آگاهی و با هدف مؤثر بودن در فعالیت‌های داوطلبانه و هنری حضور دارم. الان به خوبی درک می‌کنم بچه‌های هم سن و سال من چه احساساتی دارند و چه موضوعاتی خوشحال‌شان می‌کند. همینطور خیلی خوب می‌دانم اگر نتوانند به آنچه که می‌خواهند برسند چه احساس بدی خواهند داشت. پس برای اینکه کودکان مبتلا به سرطان بتوانند حس‌های خوب را تجربه کنند و به خواسته‌هایشان برسند، من و دوستانم باید به آنها کمک کنیم.»

موضوع نقاشی پارمیس محرابی اطلاع‌رسانی شبکه‌های اجتماعی است. پارمیس به شبکه‌های اجتماعی دید مثبتی داشت چون معتقد بود جواب بیشتر سوال‌هایش را از شبکه‌های اجتماعی می‌گیرد و حتی وقتی در مورد محک و کودکان مبتلا به سرطان اطلاعات بیشتری می‌خواسته، شبکه‌های اجتماعی کمک زیادی به او کرده‌اند.

محک به تنهایی نمی‌تواند

نیلا چیذری، ۱۰ ساله، نقاشی با موضوع تخریب محیط‌زیست را کشیده و برای دومین سال است که همراه محک شده و می‌خواهد به دوستانش در محک بگوید که خیلی ناراحت است که آنها روی تخت بیمارستان هستند، ولی باید امیدوار باشند چون محک و مردم به فکر همه کودکان مبتلا به سرطان هستند. نیلا گفت: «من می‌دانم داروهای سرطان گران است و محک به تنهایی نمی‌تواند همه آنها را بخرد، پس مردم باید به محک کمک کنند.»

آرزو می‌کنم محک خالی بشه

فرحناز رضایی، مادر هلنا خرقانی ۹ ساله، در خصوص نقش والدین در آموزش مسئولیت اجتماعی به کودکان گفت: «هلنا از زمان زلزله آذربایجان با موضوع کمک به دیگران آشنا شد، آن زمان ما برایش توضیح دادیم که چه اتفاقی افتاده و او می‌تواند هر طوری که می‌خواهد به مردم کمک کند. به او پیشنهاد دادیم که اگر می‌خواهد اجازه دهد تا ما عروسک‌هایش را برای کودکان زلزله‌زده بفرستیم.»

وی افزود: «همیشه دلیلی برای حمایت از دیگران وجود دارد. بعضی وقت‌ها ما نمی‌‌توانیم مستقیم به افراد کمک کنیم مؤسساتی مثل محک، قابل اعتماد هستند و خوشبختانه کمک‌های مردم را به بهترین شکل ممکن به دیگران می‌رسانند.»

مادر هلنا ادامه داد: «قطعاً جامعه‌ای که کودکان آموزش مقابله با مشکلات‌ را ببینند و خود را مسئول بدانند، جای بهتری برای زندگی خواهد بود. خوشبختانه مردم ما در همه شرایط به هموطنان خودشان کمک می‌کنند.»

هلنا به جمع ما اضافه می‌شود. از او می‌پرسم چرا در نمایشگاه شرکت کردی؟ می‌گوید: «دلم می‌خواست ناراحتی بچه‌های محک را به شادی تبدیل کنم و به آنها بگویم که باید زودتر خوب شوند تا با هم نقاشی بکشیم.»

برای هلنا توضیح دادم که در محک روان‌شناس‌ها با نقاشی تلاش می‌کنند تا کودکان برای لحظه‌ای بیماری‌شان را فراموش کنند، هلنا گفت: «میخواهم محک خالی شود و هیچ کودکی روی تخت بیمارستان نقاشی نکشد. دوست دارم به خانه‌هایشان بروند. بچه‌ها در خانه حس‌های بهتری دارند و نقاشی‌هایشان قشنگ‌تر است.»

امید به احداث بیمارستانی تخصصی برای سرطان بزرگسالان

زرین تاج افشار، مادربزرگ آیدا جنابیان، ۱۳ ساله که نقاشی‌اش با موضوع شبکه‌های اجتماعی و تخریب محیط زیست در نمایشگاه حاضر بود، درباره علت حضورش در کنار آیدا در نمایشگاه آینده روشن گفت: «از سال‌های دور به واسطه شغلم که پرستار بودم با فعالیت‌های تخصصی و نحوه اداره امور در محک آشنا هستم. خیلی خوب درک می‌کنم که ارتقای ارائه خدمات پزشکی و یاری رساندن به کودکان مبتلا به سرطان در این وسعت چقدر سخت است. پس هر کسی را تشویق می‌کنم که به محک بیاید و در کار بزرگ این مؤسسه شریک باشد.»

مادر بزرگ آیدا گفت: «من برای فرزندان محک که پاره‌تن همه ما هستند آرزو می‌کنم تا هر چه زودتر بهبودیشان را به دست آورند. از آیدا هم می‌خواهم در آینده کنار بچه‌های محک باشد و شادی و برکت زندگی را با آن‌ها تقسیم کند.»

نظر آرش جنابیان پدر آیدا را که فوق‌تخصص خون و آنکولوژی است، در مورد بیمارستان فوق تخصصی محک می‌پرسم. او گفت: «نهادهای بین‌المللی مرتبط با سرطان و فعالیت نهادهای مردم‌نهاد، نحوه خدمت‌رسانی و درمان سرطان کودک در محک را تحسین می‌کنند و این مجموعه از ایده اولیه تا اداره آن نزدیک به ۲۸ سال است، یک الگوی موفق و مثال‌زدنی است.»

جنابیان گفت: «انجام تحقیقات و پژوهش‌های علمی یکی از فعالیت‌های مهم محک، که در بسیاری از موارد مورد استفاده دیگر مراکز مرتبط قرار می‌گیرد. امکانات و تجهیزات محک پیشرفته هستند و متأسفانه این تجهیزات در این سطح برای سرطان‌شناسی بالغین در بیمارستان‌های خصوصی و غیردولتی وجود ندارد. امیداورم و آرزو دارم مؤسسه‌ای نظیر محک در مورد درمان و یاری رساندن به سرطان بالغین هم تأسیس شود.»

یاور محک با ۵ هزار تومان

آریو رایمند، هنرمند ۱۰ ساله نمایشگاه دنیای روشن در مورد موضوع نقاشی‌ا‌ش گفت: «من زمین تنیس را نقاشی کردم و امیداورم همه بچه‌های محک که دوست دارند مثل من در آینده ورزشکار شوند به آرزویشان برسند.»

آریو ادامه داد: «زمانی که مهد کودک می‌رفتم دوستی داشتم که مبتلا به سرطان بود. به خاطر همین خیلی خوب می‌دونم بچه‌های مبتلا به سرطان چقدر از مریضی‌شان ناراحتند و نمی‌تونند مثل بقیه بچه‌ها زیاد بازی کنند.» آریو هیچوقت اجازه نمی‌داده دوستش تو مهد کودک تنها و ناراحت باشد، الان هم برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان، با این که می‌داند نقاشی‌ا‌ش کمک زیادی به خرید داروهای گران سرطان نمی‌کند ولی در نمایشگاه حضور دارد. آریو ماهی ۲۵ هزار تومان پول تو جیبی می‌گیرد که از این مبلغ ۵ هزار تومانش را همیشه به محک می‌دهد تا دوستانش در محک، تو مسیر سلامتی‌شان تنها نباشند.

آرزوهای بزرگ داشته باشید

هم‌کلاسی‌ها و دوستان هنرمندهای کودک و نوجوان نمایشگاه آینده روشن هم به دیدن نمایشگاه آمده بودند. از شایلی کردی، ۱۰ ساله، که برای حمایت از دوستش، مهگل عفتیان، آمده می‌پرسم چرا اینجایی؟ گفت: «می‌دانم با حضور من مهگل خوشحال می‌شود و بیشتر تلاش می‌کند تا به بچه‌های مبتلا به سرطان کمک کند.»

شایلی در جواب اینکه خودش دوست دارد سال بعد در نمایشگاه شرکت کند، افزود: «هنوز تصمیم نگرفتم ولی دوست دارم به بچه‌های محک کمک کنم تا بتوانند سلامت شوند و رویاهایشان را نقاشی کنند. بیمارستان اصلاً جای خوبی نیست.»

مهگل عفتیان، دوست دارد وقتی بزرگ شد دکتر شود و جراح مغز، برای همین در نقاشی‌اش یک خانم دکتر را در اتاق عمل کشیده است. اتاق عملی که مهگل کشیده صورتی است و همه وسایل جراحی آن سبز رنگ‌اند. از او پرسیدم اتاق عمل صورتی است؟ گفت: «من دوست دارم از رنگ‌های شاد و پر انرژی استفاده کنم. من به زندگی امیدوارم.»

مهگل به دوستانش در محک توصیه می‌کند تا آرزوهای بزرگ داشته باشند و آنها را با رنگ‌های گرم مثل قرمز بکشند. این هنرمند کوچک امیدوار است با نقاشی‌اش بتواند برای بچه‌های محک دارو بخرد.

با محک سرطان ترسناک نیست

فرشته چابکی، مادر بزرگ فاطمه پروین ۱۳ ساله است. در جواب این سوال که شما فاطمه را آوردین اینجا گفت: «محک باعث شده ما اینجا باشیم. محک، بزرگی و ترسناک بودن سرطان را کمرنگ کرده. ما به این مؤسسه اعتماد داریم و سال‌های زیادی است که از آن حمایت می کنیم.»

مادربزرگ فاطمه ادامه داد: «امروز اکثر بچه‌ها به دلیل گرفتاری‌های پدر و مادرها بیشتر با پدربزرگ‌ و مادربزرگ وقت می‌گذرانند، پس باید به خواسته‌هایشان بها دهیم و اگر خواستند کارهای عام‌المنفعه مثل حضور در این نمایشگاه داشته باشند، برایشان ارزش قائل باشیم. وظیفه ماست که آنها را هدایت کنیم تا به جای کارهای بی‌ثمر، بیشتر به جامعه فکر کنند و مسئولیت‌پذیر باشند.»

فاطمه را صدا می‌کنیم تا برایمان از نقاشی بگوید که موضوعش آلودگی هواست و معتقد است که اصلا برای بچه‌های مبتلا به سرطان خوب نیست. به سختی متوجه صحبت‌های فاطمه می‌شوم. مادربزرگش توضیح می‌دهد که فاطمه ایران نبوده و نمی‌تواند به روانی فارسی صحبت کند. فاطمه در همین مدت کمی که ایران آمده، با محک آشنا شده. از او می‌پرسم چرا در این نمایشگاه شرکت کرده است. فاطمه گفت: «فرقی نمی‌کند شما کجا زندگی کنید یا چند سالتان باشد. شما باید به فکر جامعه‌تان باشید و به مشکلات واکنش مناسب و اثرگذار نشان دهید. شرایط زندگی کودکان مبتلا به سرطان خیلی سخت است، آنها برای موفقیت باید امیدوار باشند و به آینده فکر کنند. ما باید کمک کنیم تا این کودکان هر چیزی را که برای خوب شدن احتیاج دارن داشته باشند.»

قدردان ۲۸ سال همراهی

سیزدهمین نمایشگاه «آینده روشن» با جمع‌آوری بیش از ۹۰ میلیون تومان عواید برای تأمین هزینه‌های دارو، درمان و انجام حمایت‌های پزشکی، روانی و رفاهی از کودکان مبتلا به سرطان محک به کار خود پایان داد. روزانه به طور متوسط ۶ کودک مبتلا به سرطان به جمعیت کودکان تحت حمایت محک افزوده می‌شوند. محک تنها با همراهی نیکوکاران و هنرمندان سرزمین‌مان است که تا تحقق آرزوی سلامتی برای همه کودکانش، همراهشان خواهد بود.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما