0 کمک آنلاین

در همراهي با کودک مبتلا به سرطان بايد با آنها همدل شد

  • ۲۵ اسفند ۹۹
  • 941 بازدید
  • 0 دیدگاه

در گفتگو با پرستاران محک مطرح شد

شيوع ويروس کرونا همه جهان را تحت تأثير قرار داده است و بيمارستان محک نيز از اين قاعده مستثني نيست. در حال حاضر پرستاران اين بيمارستان علاوه بر تلاش براي درمان کودکان مبتلا به سرطان، مي‌کوشند تا خودشان و بيماران را در شرايط شيوع ويروس کرونا امن نگه دارند و با همراهي پزشکان، روان‌شناسان و مددکاران اجتماعي محک کاري کنند تا در اين روزهاي سخت درمان کودکان مبتلا به سرطان متوقف نشود. هم‌صحبتي با کودکان و برقراري ارتباط مؤثر با آنها هنگام تزريق دارو و انجام کارهاي درماني، هنري است که از دل‌هايشان جوشيده و وجب به وجب بيمارستان محک را مي‌پيمايد. با دو نفر از اين پرستاران به گفتگو نشستيم تا حال و هواي اين روزهاي بيمارستان فوق‌تخصصي سرطان کودکان محک را برايتان توصيف کنيم.

«منصوره دشتي» از سوپروايزرهاي بيمارستان محک، مدت‌هاست که اغلب روزها و شب‌هايش را کنار کودکان مبتلا به سرطان سپري مي‌کند. او قبل از هر موضوعي به سختي مبارزه با سرطان در کنار مبارزه با عدم شيوع بيماري ديگري به نام کرونا اشاره مي‌کند؛ کاري که همراه کودکان بستري در بخش‌هاي بيمارستان و خانواده‌هايشان انجام مي‌دهد. او مي‌گويد: «تا پيش از شيوع کرونا، به ديدن صورت برخي از کودکانمان پشت ماسک عادت کرده بوديم چرا که ايمني بدنشان پايين است و تا زماني که دارو مصرف مي‌کنند و تحت درمان هستند بايد ماسک بر چهره داشته باشند. پس از شيوع کرونا، همه ما ماسک بر چهره داريم. حالا بايد ياد بگيريم همانند مبارزان کوچک سرطان، با چشم‌هايمان لبخند بزنيم».

دشتي ادامه مي‌دهد: «پرستاري از کودکان مبتلا به سرطان سخت است و هر کسي براي اين کار به عشق و صبر نياز دارد. در اين شغل مي‌بايست با کودک و خانواده‌اش همدل و همراه شد و درد و رنج‌شان را درک کرد؛ بخصوص اين روزها که شيوع کرونا درمان بيماري سرطان را نيز تحت تأثير قرار داده است.»

وي ادامه داد: «با تمهيداتي که در محک انديشيده شده تا حد زيادي تلاش شده است، که از شيوع ويروس کرونا در بيمارستان جلوگيري شود تا خانواده‌ها با خيال راحت‌تري به درمان بيماري فرزندشان فکر مي‌کنند چرا که همه مي‌دانيم ايجاد وقفه در روند درماني بيماري سرطان غيرممکن است.»

دشتی: پرستاری از کودکان مبتلا به سرطان سخت است و هر کسی برای این کار به عشق و صبر نیاز دارد. در این شغل می‌بایست با کودک و خانواده‌اش همدل و همراه شد و درد و رنج‌شان را درک کرد؛ بخصوص این روزها که شیوع کرونا درمان بیماری سرطان را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

سوپروايزر بيمارستان محک در ادامه با بيان تمهيداتي که از نخستين ساعت شيوع ويروس کرونا در کشور در محک و بيمارستان شکل گرفت، گفت: «با توجه به اينکه ايمني بدن کودکان مبتلا به سرطان پايين است و جزو گروه‌هاي پرخطر در ابتلا به کرونا محسوب مي‌شوند، از همان لحظه‌اي که مشاهده بيمار کرونا در کشور اعلام شد، محک رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي را آغاز کرد و تلاش کرد تا دغدغه‌ها و نگراني‌هاي کودکان تحت درمان در اين بيمارستان و خانواده‌هاي آنها را با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در کنار ارائه خدمات درماني و حمايتي، متناسب با شرايط کنوني کاهش دهد.»

وي ادامه مي‌دهد: «اقداماتي مثل ضدعفوني مستمر تمامي بخش‌ها، الزام به استفاده از ماسک براي تمامي افرادي که وارد بيمارستان مي‌شوند، ايجاد محدوديت در رفت و آمدهاي غيرضروري به بيمارستان، کاهش تعداد ملاقات‌هاي غيرضروري، محدود کردن حضور همراهان بيمار، دسترسي کادر درمان به ساير تجهيزات پيشگيري از کرونا به تناسب وظايف‌شان، ويزيت مداوم کادر درمان و معرفي موارد مشکوک ابتلا به کرونا به پزشک مخصوص در بيمارستان محک که امروز تقريبا در همه جا ديده مي‌شود، از همان روزهاي ابتدايي در محک آغاز شده بود و در گذر از اين روزها بسيار کمک‌کننده بوده است.»

راههاي ايجاد انگيزه و اميد در کودکان مبتلا به سرطان

«ستاره ترابي»، سرپرستار بيمارستان محک، برقراري ارتباط با کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌هايشان را در تمامي شرايط نيازمند عشق و مهرباني مي‌داند. بخصوص اينکه بروز بحران سلامتي در جهان موجب افزايش ميزان نگراني‌ خانواده‌هايي شده است که فرزند مبتلا به سرطان دارند. ترابي مي‌گويد: «همراهي پرستاران با متخصصان روانشناسي و مددکاري اجتماعي از مهم‌ترين راه‌هاي ايجاد انگيزه و اميد در کودکاني است که بخشي از فرداهاي روشن اين سرزمين را رقم خواهند زد تا بتوانند کيفيت زندگي بالاتري را در گذر از روزهاي سخت درمان تجربه کنند.»

وي با بيان آنکه درک شرايط خانواده کودکان مبتلا به سرطان از مهم‌ترين نکاتي است که هر پرستار در هنگام درمان فرزندان آنها بايد توجه کند، ادامه مي‌دهد: «براي خانواده‌اي که با بيماري فرزندش مبارزه مي‌کند، تنها همدردي، همدلي، درک متقابل، ايجاد حس اعتماد و اطمينان از انجام بهترين روش‌هاي درماني است که مي‌تواند انگيزه تازه‌اي براي مبارزه با سرطان باشد.»

ترابي، همراهي با قهرمانان کوچک مبارزه با سرطان را با شادي و غم توأمان توصيف مي‌کند و مي‌افزايد: «بايد بدانيد که تنها پرستاران و کادر درمان نيستند که مي‌توانند در ارتقاء کيفيت زندگي اين کودکان نقش ايفا کنند. بلکه کودکان با شيرين زباني‌هاي خود و خاطرات زيبايي که در ذهن‌ ما ثبت مي‌کنند باعث مي‌شوند سخت‌ترين روزهايي که به خاطر شغل‌مان با آن رو به رو مي‌شويم را بدون احساس خستگي پشت سر بگذاريم.»

ترابی: همراهی پرستاران با متخصصان روانشناسی و مددکاری اجتماعی از مهمترین راه‌های ایجاد انگیزه و امید در کودکانی است که بخشی از فرداهای روشن این سرزمین را رقم خواهند زد تا بتوانند کیفیت زندگی بالاتری را در گذر از روزهای سخت درمان تجربه کنند.

دعوت از تمامي اقشار جامعه براي مبارزه با بيماري

پرستاران محک، دشتي و ترابي مانند همه پرستاران در اين روزها، حرف مشترکي با مردم ايران دارند. آنها معتقدند در حالي که همه جهان روزهاي سخت مبارزه با بيماري را مي‌گذرانند و برخي مثل کودکان محک علاوه بر کرونا با بيماري سرطان نيز مبارزه مي‌کنند، تنها با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي، استفاده از ماسک و حفظ فاصله‌گذاري اجتماعي است که مي‌توان به آينده‌اي بدور از بيماري اميدوار بود. در اين صورت است که فشار مضاعفي که اين روزها بر پزشکان، پرستاران و تمامي کادر درمان وارد شده‌ نيز مديريت مي‌شود و اين بزرگ‌ترين تقدير از کادر درمان در اين روزهاست.

آرزو مي‌کنيم در آينده‌اي نزديک بيماري از جهانمان دور شود و در کنار تمامي اعضاي خانواده بزرگ محک بتوانيم شاهد بازگشت سلامتي به جسم و جان کودکان مبتلا به سرطان نيز باشيم.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما