0 کمک آنلاین

رتینوبلاستوم

  • ۱۸ بهمن ۹۲
  • 366 بازدید
  • 0 دیدگاه

در آستانه روز جهانی سرطان کودک؛
اطلاع رسانی با هدف تشخیص زودهنگام سرطان در کودکان

رتینوبلاستوم

معرفی:
رتینوبلاستوم همان تومور چشم است که تا قبل از یک سالگی بیشترین سن ابتلا به این نوع سرطان است.

 احتمال ابتلا کودکانی که سابقه خانوادگی رتینوبلاستوم در والدین یا فرزندان دیگر خانواده وجود داشته، بیشتر است. با توجه به اینکه تشخیص در مراحل ابتدایی بیماری نتایج درمانی بهتری دارد، پیشنهاد می‌شود در خانواده‌هایی که سابقه این بیماری وجود دارد، از تولد نوزاد تا یک سالگی، معاینه کودک توسط پزشک متخصص چشم که به این بیماری آشنا باشد انجام پذیرد.

علائم:
شایع‌ترین علائم بیماری لک سفید در مردمک است که باعث می‌شود چشم درخشندگی بیشتری نسبت به حالت عادی داشته باشد. (مثل انعکاس نور فلاش دوربین در مردمک) که تشخیص این لک سفید به راحتی توسط والدین امکان پذیر است. از علائم دیگر این بیماری می‌توان به انحراف چشم، قرمزی چشم و اختلال بینایی اشاره کرد.

نکته مهم: مطالب ذکر شده، علائم عمومی بیماری بوده که وجود این موارد الزاماً به معنی ابتلا به این بیماری نیست و مراجعه به پزشک متخصص و انجام مراحل تشخیصی، ضروری می‌باشد.

درمان:
روش‌های درمانی این بیماران شیمی درمانی وریدی، تزریق داروی شیمی درمانی موضعی در چشم و گاهی رادیوتراپی موضعی است. در موارد پیشرفته برای نجات جان بیمار در مواردی نیاز به تخلیه چشم وجود دارد و در برخی بیماران از پیوند سلول‌های بنیادی استفاده شده که موثر واقع شده است.

«آتنا» ۷ ساله تمام نمره‌هایش ۲۰ است. او از فرزندان بهبود یافته محک و قهرمان مبارزه با رتینوبلاستوم است. آتنا دوست دارد در مدرسه استعدادهای درخشان قبول شود، و اینقدر درس بخواند تا مهندس پزشکی بشود.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما