روزی با محک؛ روزی که قهرمانان قهرمان میپرورند
- ۲۷ بهمن ۹۲
- 520 بازدید
- 0 دیدگاه
مراسم روزی با محک در آستانه روز جهانی سرطان کودک، جمعه ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۲ در سالن همایشهای موسسه خیریه محک با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از یاوران محک و با حمایت مالی شرکت جابون برگزار شد. تعهد هزینههای دارو و درمان حدود ۳۰۰ کودک مبتلا به سرطان در طول یک سال حاصل این مشارکت جمعی بود.
• لحظاتی به دور از قیل و قال روزمرگی
دکتر کرباسی زاده، رییس هیأت مدیره محک به عنوان اولین سخنران این مراسم، پس از خوشآمد گویی به یاوران همیشگی محک، صحبتهای خود را با این بیت حافظ آغاز کرد:
از قیل و قال مدرسه حالی دلم گرفت یک چند نیز خدمت معشوق میکنیم
و به این موضوع اشاره کرد که همه افرادی که امروز اینجا هستند آمدهاند تا خارج از قیل و قالهای روزمره، خدمت معشوق کنند و در دنیایی به دور از روزمرگیها، معنویت را تجربه کنند.
دکتر کرباسی زاده در ادامه سخنانش به چهار محور اصلی فعالیت محک اشاره کرد و گفت: «شفافیت، پاسخگویی، قدرشناسی و زیبایی شناسی چهار رکن اصلی محک هستند. نیکوکاران ما حق دارند بدانند و از ما سوال کنند که کمکهای آنها کجا و چگونه مصرف شده است؟ و با مراجعه به سایت محک میتوانند به طور کامل از ریز صورتهای مالی و گزارش بازرس قانونی محک آگاه شوند و محک همواره برای پایداری این شفافیت تلاش میکند. محک همواره قدردان حضور یاورانی است که مشارکت ایشان چرخه سنگین درمان کودکان مبتلا به سرطان را هموار میکند و برای محک اعتماد اعضای بزرگ خانواده محک بزرگترین افتخار و سرمایه این سازمان است که موجب میشود هزینههای سنگین حمایتهای درمانی و رفاهی از کودکان مبتلا به سرطان تامین شود. در محک زیباییهای معنوی در اوج تبلور خود یعنی در درک مهربانی و نوعدوستی و وحدت تفکر و عمل تجلی پیدا میکند.»
• مسئولیت اجتماعی سازمانها؛ یک دین است نه یک انتخاب
مهندس محمد علی سعادتی، رئیس هیات مدیره شرکت جابون که حمیات مالی برگزاری این مراسم را به عهده داشت، پیرامون مسئولیت اجتماعی سازمانها صحبت کرد و گفت: «با در نظر گرفتن قانون بقای انرژی در فیزیک، این قانون قابل بسط به ثروت است و با تقسیم بندی سرمایه های یک جامعه به سرمایههای طبیعی، سرمایههای انسانی، سرمایههای اقتصادی و سازمانهای عامالمنفعه می توان گفت که همواره تولید ثروت، تبدیل یک یا چند نوع سرمایه به نوع دیگری است. بنابراین ما نسبت به سرمایههایی که از آنها به ثروت دست مییابیم مسئولیم و در واقع مسئولیت اجتماعی سازمانها یک انتخاب نیست بلکه یک دِین است.»
• ارزش افزوده خدمات محک ثمره مهر و اعتماد یاوران
در ادامه مراسم مهندس آراسب احمدیان مدیر عامل به ارائه گزارش عملکرد جامعی از فعالیتهای موسسه خیریه و بیمارستان محک پرداخت.
احمدیان ضمن معرفی فعالیتهای محک بر اساس بیانیه چشم انداز و مأموریت به ارائه گزارش وضعیت جاری سازمان پرداخت و به این نکته اشاره کرد که رویکرد محک در مدیریت فرآیندهای کاری یک رویکرد سیستمی است، که ابتدا نیازهای گروه هدف که همان کودکان مبتلا به سرطان هستند شناسایی میشود، سپس برای جذب منابع برنامهریزی میشود و فعالیتهای جلب مشارکت به منظور جذب منابع انجام میشود چون درمان بیماری سرطان به هیچ وجه نمی بایست به تعویق افتد و محک با برنامهریزی و سرمایهگذاری در زمینه تولید عواید میکوشد تا تداوم این حمایتها را تضمین کند. محک همواره در حال نیاز سنجی و برنامه ریزی در جهت تامین نیازها است.»
مدیر عامل محک با اشاره به سه حوزه فعالیت محک در زمینه خدمات حمایتی(خیریه)، درمان و تحقیقات در این گزارش حوزه چهارمی که از اهمیت ویژهای در تحقق اهداف سه حوزه دیگر برخوردار است نام برد که حوزه تولید عواید است. وی گفت: «در سال ۱۳۹۲ از هر ۱۰۰۰ تومان عواید محک، ۱۵۹ تومان به تولید عواید و ۸۴۱ تومان به طور مستقیم به گروه هدف یعنی کودکان مبتلا به سرطان تعلق گرفته است اما بر روی این کمکها ارزش افزودهای که حاصل دانش تخصصی سازمان و تخصص حرفهای کارکنان آن استوار شده است که تنها با عشق و معجزه محبت هزاران انسان نیکوکار امکان پذیر است.
وی در پایان افزود با توجه به تعهد محک و چشمانداز این سازمان برای تحقق ماموریت و پیمودن مسیر تعالی در راستای چشمانداز محک، در رونق، در رکود، در تحریم، در بحران و در امید و درایت، هیچ کودک مبتلا به سرطانی، از فقر و ناتوانی در پرداخت هزینه درمان فوت نخواهد کرد. آنها هم امیدوارانه آینده را نگاه میکنند چون علیرغم رشد نمودارهایی که گاهی اوقات ما را نگران میکند، خانواده بزرگ محک نیز هر روز بزرگتر و سخاوتمندتر میشود.
مشو غاقل ز اعجاز محبت که می آرد نشان قهرمانی
• مدال قهرمانی بر گردن یاوران محک
پس از گزارش عملکرد نوبت به حضور همراهانی رسید که مشارکتشان قهرمانساز بوده است. یاورانی که روزی با کمکهایشان شرایط بهبودی “سعید نصیری” قهرمان جهان در رشته وزنه برداری و هزاران قهرمان کوچک دیگر را فراهم کردند و اینک سعید آمده تا مدال قهرمانیاش را به محک اهدا کند. سعید نصیری مدالش را به سعیده قدس، بنیانگذار محک اهدا کرد. سعیده قدس در برابر قهرمانی فرزند برومندِ سازمانی، که خود ۲۲ سال پیش به واسطه مهر و عشق بیکرانش با همراهی انسانهایی که دغدغه کمک به همنوع دارند بنیان گذاشت، سر تعظیم فرود آورد. وی از تمامی انسانهایی که در سراسر این آب و خاک برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان تلاش میکنند سپاسگزاری کرد.
هنرمند جوان، میلاد کی مرام با تقدیم تندیس دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت که موفق به دریافت آن درمهرماه ۱۳۹۱ شده بود همراهی خود را با کودکان محک به ثبت رسانید.
سجاد یعقوبی که موفق به دریافت مدال طلای مسابقات و المپیاد اختراعات جهان در حوزه پزشکی سال ۲۰۱۳ میلادی کشور آمریکا شده بود لوح یادبودش را به محک هدیه کردند تا نامش در گنجینه افتخارات یاوران محک ثبت شود.
• نامه کودکان در حال درمان محک به سعید نصیری
در پایان این مراسم محمدباقر، یکی از کودکان در حال درمان محک، نامهای را که کودکان برای سعید نصیری نوشته بودند در حضور سعید و یاوران محک خواند. نامهای که پر از عشق بود و امید.
سلام عمو سعید
وقتی خالههای مددکاری گفتند که یکی از کودکان بهبود یافته، مدال طلایی آورده و مدالش را به محک داده، فکر کردیم تو هم اندازه مایی. اما وقتی عکس تو را دیدیم معلوم شد که ریش و سبیل داری و واسه همین فهمیدیم عمو سعید هستی.
ما همیشه وقتی ایران مدالهای ورزشی میگیرد، خوشحال میشویم اما این بار خیلی فرق داشت چون تو هم مثل ما بیماری سرطان داشتی و خوب شدی و تازه قهرمان هم شدی و معلوم میشود که ما هم میتوانیم قهرمان بشویم.اصلا تصمیم گرفتیم قهرمان بشویم اما هنوز تصمیم نگرفتیم قهرمان چه رشتهای.
اما محمد که تو اتاق ۲ بستری است گفت که میخواهد مثل تو مدال طلایی وزنهبرداری دنیا را بگیرد و یک عالمه قوی بشود.
ما خیلی دوستت داریم چون هم فهمیدیم که تو ما را دوست داری و مدالت را به محک دادی و هم باعث میشوی که ما و پدر و مادرمان بدانیم که چقدر میتوانیم که خوب شویم. آنقدر که قهرمان بشویم و به محک کمک کنیم.
باز هم پیش ما بیا و باز هم قهرمان بشو و همه جا بگو که دوست مایی.
• حضور همیشگی هنرمندان
حضور هنرمندان در برنامه های محک همواره نشان از مسئولیت اجتماعی این بزرگوران دارد. لوریس چکناواریان، هوشنگ کامکار، پوری بنایی، صدیق تعریف از این جمله هنرمندان بودند که با حضور خود به نوع دوستی رنگ و بوی هنر دادند. صدیق تعریف هنگامی که بر روی سن حاضر شد با خواندن آوازی از ابیات حافظ حاضران را متحیر کرد.
حسنت به اتقاق ملاحت جهان گرفت آری به اتفاق جهان می توان گرفت
• هزینه درمان ۳۰۰ کودک مبتلا به سرطان
یاوران محک در این روز هزینه درمان سالیانه۳۰۰ کودک را به عنوان درمانیار به عهده گرفتند.
محک ضمن قدردانی از همه یاورانی که بار دیگر شکوه نوع دوستی را به نمایش گذاشتند امیدوار است که همواره با رعایت اصل قدردانی و پاسخگویی بتواند با حفظ و ارتقای اعتماد یاوران خود، به هدف خود نزدیک و نزدیک تر شود و در سایه حمایتهای محک هیچ کودکی به خاطر فقر جان خود را از دست ندهد.