روز دندانپزشک مبارک
- ۲۳ فروردین ۹۵
- 548 بازدید
- 0 دیدگاه
دندانپزشك محك از فعاليت داوطلبانهاش ميگويد:
تاثير خدمت به كودك مبتلا به سرطان را در زندگيام ميبينم
دندانپزشكي شغل سختي است و آسيبها و آلودگيهاي ناشي از اين شغل براي متخصصان شناخته شده است. با اين شرايط هستند دندانپزشكاني كه در كنار اين سختيها، انسانيت را محور زندگي خود قرار ميدهند و به صورت داوطلبانه به ارائه خدمات به بيماران ميپردازند. بيمارستان فوقتخصصي محك در مؤسسه خيريه محك نيز كه حركت در مسير حمايت همهجانبه از كودك مبتلا به سرطان را سرلوحه خود قرار داده است، از حضور دندانپزشكان داوطلبي بهره ميبرد كه معتقدند خدمت به بيماران كوچكشان بركت زندگيشان شده است. با دكتر محمدرضا زرگرينژاد، مسئول فني كلينيك دندانپزشكي بيمارستان محك به گفتگو نشستيم. دكتر زرگرينژاد معتقد است كار داوطلبانه به جز منفعتي كه براي محك دارد، بركتي براي زندگي خودش دارد و هر دو طرف برنده اين اقدام هستند.
چگونه با محك آشنا شديد؟
از زمان دانشجويي با محك آشنا شدم. آن زمان مؤسسه كوچكي بود و من نيز در جشنها و فعاليتهاي جانبي آن شركت ميكردم. همان دوران بود كه رزومه خود را در يكي از دفاتر محك تكميل كردم و درخواست فعاليت داوطلبانه دادم. پس از يك سال تماس گرفتند و تصميم بر آن شد تا بخش دندانپزشكي را با كمك مسئولان بيمارستان و مؤسسه و افراد خير در محك شكل دهيم.
چه زماني كلينيك محك راهاندازي شد؟
بخش دندانپزشكي با كمك افراد خير، والدين دندانپزشك بيماران تحت درمان و حمايت محك و با توجه به علاقهمندي مسئولان دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و با حمايت مرحوم پرفسور وثوق و مسئولان بيمارستان و مؤسسه محك از سال ۱۳۸۷ شروع به فعاليت كرد.
مرحوم پرفسور وثوق چگونه در مسير شكلگيري كلينيك حركت كردند؟
پرفسور وثوق با شخصيت علمي و اجتماعي علاوه بر راهاندازي كلينيك دندانپزشكي، در شكلگيري كليه فعاليتهاي بيمارستان نقش بسيار بسزا و مهمي داشتند. تصور كنيد شخصي در مقام علمي پرفسور وثوق، دست كودك مبتلا به سرطان را ميگرفت و او را به كلينيك ميآورد تا به ما معرفي كند. ايشان نشان ميدادند كه ما نميبايست خودمان را در جايگاه بالاتري از بيمارانمان قرار دهيم بلكه بايد همواره در كنار بيمار و در خدمت به آنها باشيم؛ اين ديد را از ايشان به يادگار داريم.
در حال حاضر كلينيك دندانپزشكي محك چگونه اداره ميشود؟
كلينيك دندانپزشكي محك كاملا به صورت داوطلبانه اداره ميشود. در حال حاضر ۱۵ نيروي داوطلب داريم كه هر روز به ارائه خدمات به كودكان مبتلا به سرطان ميپردازند. علاوه بر خدمات دندانپزشكي جاري از حمايت و كمكهاي علمي اساتيد دانشگاه در زمينههاي تخصصي و فوقتخصصي دندانپزشكي و جراحي فك نيز استفاده ميكنيم تا بيشترين و علميترين خدمات به بيماران تحت پوشش ارائه شود.
چه نوع خدمات دندانپزشكي به كودك مبتلا به سرطان ارائه ميشود؟
همانطور كه توضيح داده شد خدمات دندانپزشكي به بيماران تحت حمايت، و در صورت نياز به خانواده آنها در بالاترين سطح كاري ارائه ميشود و از نظرات و تجارب اساتيد به صورت مشاورهاي نيز استفاده ميگردد. ضمن اينكه در تلاش هستيم تا با حمايت افراد خير و مسئولان محك، مركز دندانپزشكي بيهوشي اطفال هر چه سريعتر راهاندازي و افتتاح گردد و انشاله با گسترش فضاي فيزيكي بيمارستان اين اقدام انجام خواهد شد.
با توجه به سير درمان كودكان مبتلا به سرطان، مراجعه اين گروه افراد به دندانپزشكي نسبت به ساير كودكان چه ميزان است؟
شيميدرماني و پرتودرماني زمينه كاهش شديد بزاق و خشكي دهان، توليد بزاق و التهاب مخاط دهان را فراهم ميكند كه باعث افزايش ميزان پوسيدگي دندان ميشود. از طرف ديگر خستگي مفرط بيمار مبتلا به سرطان باعث ميشود كه او توجه كمتري به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشد. همين عوامل سبب ميشود بهداشت دهان و دندان كودك مبتلا به سرطان بيشتر به مخاطره بيفتد.
دندانپزشك داوطلب محك چه ويژگي بايد داشته باشد.
از دندانپزشكان داوطلب ميخواهيم براي يك روز توانايي روحي خود را در اين زمينه بسنجند. ممكن است برخي دندانپزشكان با وجود علاقه به انجام كار داوطلبانه از نظر روحي توانايي درمان كودكان مبتلا به سرطان را نداشته باشند. دندانپزشكان داوطلب باور دارند كه فعاليت آنها در كنار خدمات حمايتي، مددكاري و روانشناسي زمينه بهبود زندگي كودك مبتلا به سرطان را فراهم ميكنند.