0 کمک آنلاین

سفر به هفت شهر عشق در روز محک و نیکوکاری

  • ۵ تیر ۹۳
  • 329 بازدید
  • 0 دیدگاه

هم‌زمان با هفتمین سالگرد تاسیس بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک و روز محک و نیکوکاری، مراسم روزی با محک با حضور اعضای هیأت امنا، هیأت مدیره و جمعی از نیکوکاران و همراهان همیشگی محک برگزار شد.

در این مراسم «هفت عشق» از چرخه عاشقانه‌ای که همواره در محک جاری است و پشتوانه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان این مرز و بوم است، روایت شد.

عشق بی حد و مرز تحقق بخش افسانه‌هاست
عشق اولین محک، عشقی از جنس مهر مادرانه سعیده قدس بود که از محدوده یک فرزند، یک خانه و یک خانواده فراتر رفت و به پای تمامی فرزندان مبتلا به سرطان ریخته شد.
روایت امید، مبارزه و به ثمر نشستن عشقی از جنس عشق مادری که باعث بنیان یافتن محک شد.
و عشق دوم روایت افسانه سقفی پر از امنیت و امید برای درمان هزاران کودک مبتلا به سرطان، با عشق افسانه دبیری محقق شد و بر بلندای تپه‌های داراباد «یک سقف و یک دنیا امید» جان گرفت.
پس از روایت دوم دکتر جواد کرباسی‌زاده، رئیس هیأت مدیره و بانی ساختمان بیمارستان محک و همسر زنده یاد افسانه دبیری که ساخت بیمارستان محک با نیت خیرخواهانه او محقق شد و با نیت عاشقانه هزاران یاور نیکوکار تداوم یافت، وی از طرف اعضای هیأت امنا، مدیره، کادر پزشکی، کارکنان  و داوطلبان محک به نیکوکاران و میهمانان حاضر در محک خیر مقدم گفت.
دکتر کرباسی‌زاده ضمن اشاره به سه مناسبتی که یاوران را در روز محک و نیکوکاری گرد هم آورده، گفت: «ما هر سال در هفته آخر خرداد ماه سه مناسبت ارزنده داریم. مناسبت اول، روز ۲۵ خرداد، روز محک و نیکوکاری است که این روز را به جامعه نیکوکاری و همه کسانی که دلشان در گروی عشق به انسان است تبریک می‌گوییم.
دومین مناسبت این هفته، سالگرد افتتاح بیمارستان فوق تخصصی محک است و سومین مناسبت، پرواز زود هنگام همراه بزرگوارمان، افسانه دبیری است. بانوی بزرگواری که با درد آشنا شد و در اوج درد تصمیم گرفت زیبایی را به جهان هدیه کند و در نخستین پاییز بیماری‌اش نیت زیبای ساخت بیمارستانی برای کودکان مبتلا به سرطان را در محک به واقعیت پیوند داد و ۶ ماه پیش از درگذشتش در ساختمان نیمه کاره بیمارستان محک حاضر شد تا ثمره مهرورزی به همنوع را در پاگرفتن معبد عشق بر بلندای تپه های دارآباد نظاره گر باشد.»
رئیس هیات مدیره محک روز محک  نیکوکاری را فرصتی برای مرور دوباره بر چهار اصل اساسی و ارزمشند حاکم بر محک یعنی شفافیت، پاسخگویی، قدرشناسی و زیبایی شناسی دانست.

عشق معجزه می‌آفریند، جان می‌بخشد و جان‌پناه می‌شود
مهر و دانش و وارستگی، آنگاه که با هم آمیخته شوند، معجزه می‌آفرینند. معجزه‌ای که پروانه وثوق در محک رقم زد تا باور کنیم «سرطان درمان پذیر است»
و اینگونه بود که روایت سوم ضمن ارج نهادن به مقام پزشک عالیقدر محک زنده یاد پروفسور پروانه وثوق، همت بلند تیم پزشکی بیمارستان محک که همگی شاگردان و همکاران شایسته این بانوی فرزانه هستند را ارج نهاد که با علم و تلاش خود در تنها بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودک در ایران خدمات فوق تخصصی پزشکی و درمانی را به فرزندان این آب و خاک ارائه می‌کنند.
روایت چهارم عشق مادری است. مادران محک هر صبح، آفتاب را به کودکانشان هدیه می‌دهند و باکی ندارند که خود ابری بمانند. باکی ندارند از بارانی شدن هوای دلشان، اگر هوای دل کودکانشان خوش باشد. عشق مادران محک، جان می‌بخشد.
و روایت پنجم استواری عاشقانه پدران است. آنگاه که خبر، حاکی از آمدن روزهای سخت است… می‌ایستد. روزهای سخت از راه می‌رسند… می‌ایستد. در روزهای سخت همه می‌خواهند که او بایستد… می‌ایستد. پدران محک جان پناه روزهای سخت‌اند.
مهندس محمد مهدی فنایی، مدیر عامل گروه شرکت‌های الکترو کویر، حامی مالی این برنامه که تمامی هزینه‌های برگزاری مراسم را تقبل نمودند، پس از روایت پنجم، از اینکه میزبان این برنامه است ابراز خرسندی کرد و گفت: «چه افتخاری بزرگ‌تر از این که میزبان برنامه‌ای با هدف نیکوکاری باشیم.» مهندس فنایی با اشاره به داستان حاتم  طایی، نیکوکاران را حاتمان طایی زمان دانست که همواره با بخشندگی و احساس مسئولیت نسبت به انسان‌های دیگر، بناهایی چون بیمارستان محک را بنا می‌کنند.

عشق امید می‌آفریند
روایت ششم عشق تک تک داوطلبان و کارکنان محک است که روزی به اینجا آمده‌اند تا امید بیافرینند. اما دیری نمی‌گذرد که خشت خشت این بنا منبع امیدی می‌شود که در سخت‌ترین روزهای زندگی‌شان، آنها را تنها نمی‌گذارد. امید می‌بخشد… عشق می‌دهد…
مهندس آراسب احمدیان، مدیر عامل مؤسسه خیریه محک از اعتماد یاورانی که همراه و پشتیبان فرزندان محک هستند سپاسگزاری کرد و گفت: «چهار محور اساسی حاکم بر این سازمان شفافیت، پاسخگویی، قدرشناسی و زیبایی‌شناسی است که بر پایه این چهار ارزش اصلی، گزارش کوتاهی از عملکرد سالیانه محک ارائه می‌شود و این گزارش‌ها به تدریج در سایت مؤسسه و مطبوعات نیز منتشر می‌شوند چرا که این سازمان خود را متعهد به پاسخگویی به نیکوکارانی می‌داند که در طول ۲۳ سال با حضور خود، حمایت و درمان کودکان مبتلا به سرطان را میسر کرده‌اند.
احمدیان در ادامه با مروری بر تاریخچه تأسیس، به زمینه‌های فعالیت محک یعنی خدمات حمایتی و خیریه، درمان و پژوهش اشاره کرد و سپس به ارائه آمارهای مربوط به این سه حوزه در سال ۱۳۹۲ پرداخت.
بر اساس این آمارها در سال ۱۳۹۲ تعداد ۶۲۰۰ کودک در بالغ بر ۳۲ بیمارستان دولتی و دانشگاهی با میانگین ضریب حمایتی ۹۸ درصد، تحت حمایت قرار گرفته‌اند که از این تعداد ۹۰۰ کودک در سال ۱۳۹۲ در بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک و به صورت کاملا رایگان تحت حمایت و درمان قرار گرفته‌اند. همچنین در حوزه تحقیقات، بیمارستان محک به دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای دست یافته که از آن جمله می‌توان به بررسی اثرات دیررس سرطان، حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان و موضوع ثبت سرطان به عنوان اولین بیمارستان در حوزه سرطان، اشاره کرد.
آراسب احمدیان در ادامه با اشاره به دو رویکرد سنتی و سیستمی اداره خیریه‌ها گفت: «بر اساس مدل تحلیلی سازمان بهداشت جهانی در مورد ارزش هر سال زندگی انسان اشاره کرد و گفت: «با توجه به تحلیل سازمان بهداشت جهانی و در یک مدل تحلیلی، هر ۱۰۰ تومانی که در سال ۱۳۹۲ توسط نیکوکاران به محک پرداخت شده است، در مدل سیستمی اداره یک خیریه و با صرف هزینه‌های تولید منابع و پشتیبانی، دارای ارزش افزوده‌ای معادل ۶۰ برابر بوده است.»
احمدیان همچنین به خلق پدیده جدیدی در حوزه بیمارستان‌های خیریه اشاره کرد و گفت: «امروزه وزارت بهداشت نیز تمایل دارد که بیمارستان‌های خیریه، مانند محک، علاوه بر اینکه به صورت خیریه ساخته و تجهیز می‌شوند، به صورت خیریه نیز اداره شوند چرا که اداره سالانه یک بیمارستان فوق تخصصی مانند محک در یک سال دارای هزینه‌ای معادل ساخت یک بیمارستان جدید است و این اتفاق جدیدی در حوزه بهداشت و درمان است که بیمارستانی فوق تخصصی تنها با کمک‌های مردمی ساخته و اداره شود.»
احمدیان در پایان از همه نیکوکارانی که طی این ۲۳ سال خداحافظی عاشقانه کودکان مبتلا به سرطان با بیماری را رقم زده‌اند و چرخه ایجاد ارزش افزوده و نجات زندگی فرزندان محک را ایجاد نمودند قدردانی و در برابر نیک‌اندیشی‌شان ادای احترام کرد.»

روایت هفتم؛ عشق را پایانی نیست
۲۳ سال است که هزاران یاور همراه، با قلمی یا قدمی یا درمی، راوی عاشقانه‌های محک هستند. و امروز در زیر این سقف که کودکان مبتلا به سرطان امیدوارانه به نبردی برای روزهایی سرشار از سلامتی و کودکی رفته‌اند، یک برگ از روایت هفتم با قلمی که در دستان توست نوشته می‌شود.
پرستو، کودکی که با خواندن نامه کودکان مبتلا به سرطان ایران، به کودکان مبتلا به سرطان جهان، برای کارلوس دونگا، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال برزیل، جمع زیادی از مردم را تحت تاثیر قرار داده بود، برای یاوران و همراهان همیشه محک از مبارزه با سرطان گفت و آرزو کرد که تا جام جهانی ۲۰۱۸ کودکان جهان بر بیماری سرطان پیروز شده باشند و آن را از میان برداشته باشند.

سرطان غیر از درد هزینه هم دارد
بخش پایانی مراسم روزی با محک، اعلام آمادگی و تعهد یاوران و نیکوکاران به عنوان درمانیار کودکان مبتلا به سرطان بود. درمانیار فردی است که هزینه دارو و درمان تعدادی از کودکان مبتلا به سرطان را به صورت ماهیانه یا سالیانه عهده دار می‌شود که در این مراسم، هزینه درمان یک سال ۶۵۰ کودک مبتلا به سرطان از سوی نیکوکاران تقبل شد.

پرواز عشق بر بال هنر
محک در این مراسم از هنر اساتید و هنرمندانی چون: اردشیر کامکار، کامبیز گنجه ای، سیاوش کامکار، نیریز کامکار و وحید تاج در یک اجرای پر از احساس و شور موسیقی سنتی بهره برد. همچنین پیانو نوازی نگین سریر از بخش‌های دیگر مراسم بود.
از عزیزان دیگر حاضر در این مراسم می توان از استاد انوشیروان روحانی، دکتر مهدی الهی قمشه ای، رخشان بنی اعتماد، جهانگیر کوثری و ماهیار چرمچی نام برد.
محک ضمن تبریک روز محک و نیکوکاری به جامعه نیکوکاران و به خصوص یاورانی که در طول ۲۳ سال همراهی با محک، با همت‌های بلندشان آرزوهای بزرگ را محقق کرده‌اند، قدردان همراهان نیک اندیشی است که طی این سال‎ها به طور مستمر و به شیوه‌های مختلف در حمایت از کودکان مبتلا به سرطان، از هیچ تلاشی دریغ نکرده‌اند و امیدوارانه منتظر روزی است که آرزوی پرستوی کوچک محک به حقیقت بپیوندد و همه کودکان دنیا برای همیشه با بیماری سرطان خداحافظی کنند.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما