0 کمک آنلاین
سومین كنگره دوسالانه بين‌المللي آنكولوژي كودكان بزرگداشت پروفسور پروانه وثوق در محک برگزار شد

سومین كنگره دوسالانه بين‌المللي آنكولوژي كودكان بزرگداشت پروفسور پروانه وثوق در محک برگزار شد

  • ۲۴ شهریور ۹۷
  • 1212 بازدید
  • 0 دیدگاه
ارتقای درمان سرطان کودکان مبتلا به سرطان از برنامه‌های محک است
سومین كنگره بين‌المللي دوسالانه آنكولوژي كودكان بزرگداشت پروفسور پروانه وثوق، با همکاری انجمن خون و سرطان کودکان ایران و انجمن خون و سرطان کودکان آلمان (GPOH)، ۱۴ تا ۱۶ شهریور ماه ۱۳۹۷ با حضور دکتر حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران، دکتر محمدتقی ارزانیان، فوق‌تخصص خون و سرطان‌شناسی، دكتر اورزولا كروتزیک، فوق‌تخصص خون و آنكولوژي كودكان در دانشگاه هانوفر و عضو   IBFMاز كشور آلمان، دكتر درك رينهارت فوق‌تخصص هماتولوژي آنكولوژي كودكان بيمارستان و دانشگاه اسن و رئيس كميته  AML در IBFM آلمان و دكتر ژاكلين كلوس محقق حوزه سرطان و متخصص زيست‌شناسي سلولي از دانشگاه و بيمارستان آمستردام از كشور هلند، اعضای هیأت امنا و مدیره محک و متخصصان و پزشکان داخلی و بین‌المللی فعال در معتبرترین بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.
در این کنگره که تمامی هزینه‌های برگزاری آن توسط حامیان مالی در راستای توجه به مسئولیت اجتماعی خود تأمین شده است، مبانی علمی نظیر لوسمی حاد (لنفوبلاستیک – میلوبلاستیک) در کودکان و لنفوم نان هوچکینى مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دسترسی آسان به دانش علمی و درمان تمام بیماران مبتلا به سرطان 
محک به عنوان سازمان مردم‌نهادی که مأموریتش حمایت همه‌جانبه از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنهاست تلاش می‌کند با بهره‌مندي از جديدترين و کارآمدترين روش‌ها و آخرين دستاوردهاي علم پزشکي و همچنین با برگزاری رویدادهای تخصصی و علمی بستر مناسبی برای انتقال دانش و تجربه در زمينه بيماری سرطان و همچنین کشف علل بروز بيماری، روش‌های تشخيص، غربالگری، پيشگيری و شيوه‌های نوين درمان ایجاد کند. در ابتدای این مراسم دکتر مردآویژ آل‌بویه، رئیس کنگره و رئیس هیأت امنا محک ضمن خوشامدگویی به مدعوین این برنامه گفت: «هدف از برگزاری این کنگره ارتقای دانش و فراهم آوردن دیدی عمیق‌تر نسبت به انواع سرطان، ارائه تجربیات درمانی این حوزه و همچنین بهره‌مندی از نتایج علمی آخرین تحقیقات انجام شده به صورت عملی و کارکردی است.»
وی افزود: «امید است برپایی این رویداد تخصصی دوسالانه موجب ایجاد انگیزه‌ در میان دانشجویان و علاقه‌مندان حوزه آنکولوژی شود و دسترسی ایشان را به دانش علمی سرطان در سراسر کشور آسان کند تا درمان بهتر برای تمامی بیماران مبتلا به سرطان ممکن شود.»
بهره‌مندی از داده‌های علمی محک در بخش تحقیقات و پژوهش حوزه سرطان
«ارائه پیشرفته‌ترین خدمات درمانی براساس استانداردهای ملی و بین‌المللی»، «کاهش نرخ ابتلا به سرطان در کودکان و ارتقای شاخص نجات‌یافتگان از درمان سرطان کودکان در ایران»، «یکسان‌سازی خدمات حمایتی در سراسر کشور»، «اجرای درمان چندتخصصی»، «راه‌اندازی کلینیک عوارض دیررس درمان» و «پیوستن به پروژه‌ تحقیقاتی بین‌المللی» از جمله برنامه‌های استراتژی محک است. در این مراسم دکتر آراسب احمدیان، مدیرعامل محک درخصوص عملکرد این سازمان گفت: «محک سازمانی چند‌تخصصی و مبتنی بر پیشرفت‌های روز دنیاست که در طول ۲۷ سال فعالیت خود بیش از ۳۰ هزار کودک مبتلا به سرطان را در سراسر ایران تحت پوشش قرار داده است که از این میان بیش از ۱۷ هزار کودک در حال حاضر تحت درمان و بیش از ۶ هزار نفر از آنها بهبودیافته‌اند.»
وی با بیان اینکه بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک یک پنجم از ظرفیت تخت‌های آنکولوژی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: «در بیش از یک دهه فعالیت بیمارستان، اطلاعات درمانی بیماران در بخش تحقیقات و پژوهش جهت ارتقای دانش حوزه سرطان کودکان به ثبت رسیده و داده‌ها و تجربیات با مراکز تحقیقاتی داخلی و بین‌المللی به اشتراک گذاشته شده است.»
احمدیان تأکید کرد خدمات درمانی و حمایتی محک به همه کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌هایشان در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی در سراسر کشور ارائه می‌شود.
پشتیبانی محک از بیماران مبتلا به سرطان
دکتر حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران با اشاره به همکاری این انجمن با محک و تلاش‌های این سازمان مردم‌نهاد در حمایت از کودکان مبتلا به سرطان گفت: «محک پشتیبانی بزرگی در حمایت درمانی و رفاهی از کودکان مبتلا به سرطان است و اقدامات این سازمان در برگزاری کنگره بین‌المللی آنکولوژی بسیار ارزشمند است. امیدواریم با بهره‌مندی از تجربیات تخصصی و به روز در حوزه سرطان شاهد ساخت داروهای با کیفیت ضدسرطانی در کشور باشیم و با تداوم همکاری با محک در مسیر ایجاد علاقه و انگیزه برای دانشجویان رشته هماتولوژی و آنکولوژی گام برداریم.»
وی با بیان اینکه محک بستر مناسبی برای آموزش دانشجویان رشته خون و آنکولوژی کودک است گفت: «امیدوارم روزی بتوانیم با همکاری مشترک محک و انجمن خون و سرطان کودکان ایران زمینه آموزش تخصصی هر چه بهتر دانش‌آموختگان این حوزه را فراهم آوریم.»
بهره‌مندی از دانش و تجربیات متخصصان تراز اول آنکولوژی
در این رویداد علمی پروتکل‌های به روز مورد استفاده متخصصان حوزه درمان سرطان که مورد تأیید استانداردهای جهانی است، مطرح شد. دکتر عظیم مهرور، دبیر علمی کنگره و رئیس بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک با اشاره به نقش زنده‌یاد پروفسور پروانه وثوق، بنیانگذار آنکولوژی کودکان در ایران و رئیس فقید هیأت امنای این سازمان مردم‌نهاد که سبب طراحی و برپایی این مراسم علمی دوسالانه شده است، گفت: «نخستین کنگره آنکولوژی کودکان محک در ابتدا به مناسبت اولین سالگرد فوت پروفسور وثوق برگزار شد و امروز سومین دوره آن در حال اجراست. با توجه به اهمیت موضوعات ALL، AML و NHL با هماهنگی گروه iBFM در آلمان در نظر گرفته شد تا در این کنگره نکات جدید و مشکلات درمانی مورد بررسی قرار گیرد و فرصتی برای بهره‌مندی از دانش و تجربیات متخصصان تراز اول فراهم شود.»
وی افزود: «امیدوارم در مدت ۳ روز کنگره، تجارب و یافته‌های نوین در زمینه سرطان به اشتراک گذاشته و بر دانش علمی مهمانان این برنامه افزوده شود.»
آموزش دانشجویان و توسعه دانش پزشکی در حوزه سرطان 
محک به دنبال برگزاري نخستین کنگره بین‌المللی خون و آنكولوژي در سال ۱۳۹۳ و دومین دوره از این کنگره در سال ۱۳۹۵ توانست با همراهی صاحب‌نظران در زمینه‌هایی چون تشخیص، درمان (جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی)، پیوند مغز استخوان و عوارض و اهمیت مراقبت‌های حمایتی در درمان سرطان به غنای دانش پزشکی، انتقال تجربیات به روز و آخرین دستاوردهای دارویی و درمانی بیماری‌ سرطان بیافزاید. دکتر مریم تشویقی، دبیر اجرایی کنگره و فوق‌تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان با بیان اهمیت برگزاری رویدادهای علمی جهت آموزش و اطلاع‌رسانی در خصوص سرطان کودکان و درمان آن و همچنین آگاهی جامعه گفت: «در این کنگره علمی با گردهمایی متخصصان حوزه سرطان قصد داریم در جهت بهبود مدیریت سرطان کودکان گام برداریم و شاهد بهره‌مندی تمام کودکان جهان در توسعه دانش پزشکی باشیم.»
وی با بیان اهمیت حضور دانشجویان پزشکی در این کنگره گفت: «از جمله اهداف این رویداد علمی، آموزش دانشجویان پزشکی است که در قالب نشست‌های علمی و ارائه مقالات تخصصی در خصوص انواع سرطان‌های خون (ALL, AML, NHL) طراحی شده است.»
بزرگداشت بنیانگذار آنکولوژی کودکان در ایران
زنده‌یاد پروفسور پروانه وثوق، فوق‌تخصص خون و آنکولوژی کودکان و رئیس فقید هیأت امنا محک از ابتدای فعالیت این سازمان در سال ۱۳۷۰ و سپس با آغاز فعالیت بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک در سال ۱۳۸۶ تمام سال‌های فعالیت حرفه‌ای خود را به صورت داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان صرف کرد. عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران با را‌ه‌اندازی بخش خون‌شناسی و سرطان‌شناسی در بیمارستان حضرت علی‌اصغر از بنیانگذاران خون و آنکولوژی نوین کودکان در ایران شناخته می‌شود. از این استاد فرزانه بیش از صدها عنوان مقاله در نشریات علمی معتبر ایرانی و خارجی منتشر شده است. این پزشک حاذق علاوه بر درمان کودکان بی‌شماری از سراسر ایران و جهان، متخصصان بسیاری را در حوزه خون و آنکولوژی کودکان آموزش داده است که امروز در زمره برترین پزشکان مراکز درمانی ملی و بین‌المللی هستند.
محک به منظور پاسداشت مقام علمی پروفسور وثوق و تبادل اطلاعات با متخصصان برتر حوزه سرطان، برگزاری کنگره بین‌المللی آنکولوژی کودکان را به صورت دوسالانه در دستور کار خود قرار داده و سه دوره از این رویداد علمی- تخصصی را در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ و ۱۳۹۷ برگزار کرده است.
ارائه آخرین دستاوردهای پزشکی در حوزه سرطان كودك
در ادامه سخنراني‌هاي اين كنگره نشست‌های‌ تخصصی با مبانی علمی نظیر لوسمی حاد (لنفوبلاستیک – میلوبلاستیک) در کودکان (درمان، توکسیتی، پیوند مغز استخوان، عوارض دیررس) و لنفوم نان هوچکینى (تشخیص و درمان، توکسیستى، عوارض دیررس) برپا شد. در بخش نخست اساتيدي همچون دكتر اورزولا كروتزیک، فوق‌تخصص خون و آنكولوژي كودكان در دانشگاه هانوفر و عضو   IBFMاز كشور آلمان، دكتر درك رينهارت فوق‌تخصص هماتولوژي آنكولوژي كودكان بيمارستان و دانشگاه اسن و رئيس كميته  AML در IBFM از كشور آلمان و دكتر ژاكلين كلوس محقق حوزه سرطان و متخصص زيست‌شناسي سلولي از دانشگاه و بيمارستان آمستردام از كشور هلند با محوريت روش‌هاي نوين تشخيص و درمان انواع سرطان خون در اطفال به بحث و بررسی پرداختند.
در ادامه علاوه بر پروفسور رینهارت متخصصان هماتولوژی و آنکولوژی دیگری چون دکتر شهلا انصاری، دکتر محمد پدرام، دکتر محمد تقی ارزانیان، دکتر عظیم مهرور و دکتر نغمه نیک‌طره درباره پروتکل‌های درمانی در بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی سخنرانی کردند. در بخش دیگر نیز دکتر محمد فرانوش، فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان به همراه سخنرانان خارجی حاضر در مراسم به ارائه مطالعه در خصوص پنج نمونه از مبتلایان به لوسمی حاد پرداخت.
در ادامه این کنگره و در روز دوم، پروفسور ویلهلم ووسمن، پروفسور اسکار هاس و دکتر غلامرضا باهوش در خصوص شیوه‌های نوین درمان سرطان حاد لنفوئیدی (ALL) در کودکان و بزرگسالان به بحث و ارائه تحقیقات پرداختند. سپس دکتر رولاند میسل، دکتر برهان مرادویسی، دکتر بی‌بی شهین شمسیان، دکتر مهشید مهدی‌زاده و دکتر نرجس مهرور درباره پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در انواع لوسمی‌ها به ارائه مطالعات جدید پرداختند.
همچنین دکتر علی احسانی و یاسمین ابطحی به همراه سه سخنران بین‌المللی دیگر، جغرافیای ژنتیکی بیماران مبتلا به لوسمی در ایران و شیوه‌های درمانی سرطان‌های درمان‌ناپذیر را مورد بررسی قرار دادند.
همچنین در آخرین روز از این کنگره، پروفسور ووسمن، دکتر ثمین علوی، دکتر خدیجه ارجمندی، دکتر زهره آدینه‌پور و دکتر مریم تشویقی در خصوص سرطان لنفوم نان‌هوچکین به بحث و ارائه مطالعات خود پرداختند. سپس دکتر بیژن کیخانی و دکتر پیمان عشقی درباره تشخیص سرطان در مبتلایان به این بیماری سخنرانی کردند. در پایان نیز از پوسترهای ارائه شده بخش دانشجویی رونمایی شد.
سهم آموزش پیشگیرانه و اطلاع‌رسانی در کاهش نرخ ابتلا به سرطان کودکان
محک به عنوان سازمانی مردم‌نهاد تلاش می‌کند ضمن حمایت همه‌جانبه از فرزندانش در سراسر ایران و در قالب یک کنگره فوق‌تخصصي علمي به انتقال دانش و تبادل تجربیات در حوزه سرطان کودکان بپردازد. این سازمان براساس تعهد و صداقت در ارائه خدمات جامع و یکپارچه در مسیر درمان کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های ایشان در چارچوب استانداردهای بين‌المللي می‌کوشد تا زمینه کشف علل بروز بيماری، روش‌های تشخيص، غربالگری، پيشگيری و شيوه‌های نوين درمان، آموزش پيشگيرانه و اطلاع‌رسانی در کاهش نرخ ابتلا به سرطان کودکان در ايران فعالیت کند.
امید است نتایج برگزاری این رویداد تخصصی و بین‌المللی، ضمن ایجاد فرصت بهره‌مندی از پیشرفت‌های علمی در حوزه‌های درمانی، تشخیصی و دارویی سرطان کودکان، موجب استقرار سیستم‌های نوین و تخصصی جهت ارائه خدمات درمانی چندتخصصی مؤثرتر به کودکان سرزمین‌مان شود.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما