محک اولین و تنها فینالیست جایزه تعالی مدیریت پروژه در حوزه سازمانهای مردمنهاد در جهان
- ۶ مهر ۹۳
- 370 بازدید
- 0 دیدگاه
مؤسسه خیریه محک به عنوان اولین مؤسسه مردمنهاد در جهان تنها فینالیست جایزه تعالی در بخش”IPMA Internationally Funded Humanitarian Aid Project” از سوی سازمان بینالمللی مدیریت پروژه (IPMA) شده است.
محک در راستای عمل به مسئولیت اطلاع رسانی شفاف و پاسخگو در خصوص عملکرد و دستاوردهای این سازمان مردم نهاد به یاوران، کنفرانسی مطبوعاتی پیرامون این افتخار ملی را روز یکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳با حضور فعالان حوزه رسانه برگزار کرد.
شفافیت و پاسخگویی مسئولیت محک در قبال یاوران
در ابتدای این کنفرانس دکتر جواد کرباسی زاده رئیس هیأت امنای محک ضمن خیر مقدم به یاوران رسانهای این سازمان اخذ جایزه IPMA را افتخار دیگری برای این موسسه مردم نهاد دانست که مرهون اعتماد، مشارکت، تلاش و درایت اعضای خانواده بزرگ محک است. رئیس هیأت مدیره محک گفت: ‹‹برنامه استراتژیک موسسه خیریه محک بر محور چهار ارزش اصلی این سازمان یعنی شفافیت، پاسخگویی، قدرشناسی و زیبایی شناسی استوار است که بیانیه دیدگاه و مأموریت موسسه ترجمان این چهار ارزش است. بر اساس اصل شفافیت بزرگترین سرمایه محک اعتماد یاوران است که این سازمان مردم نهاد با عملکرد شفاف خود و به رویت گذاشتن نحوه مصرف منابع برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان این سرمایه با ارزش را حفظ می کند و این امر منجر به تداوم و گسترش جلب مشارکت مردمی در راستای پروژه های توسعه ای و اجرایی محک میشود. پاسخگویی از دیگر ارزشهای اصلی حاکم بر محک است که این سازمان خود را موظف میداند در قبال تمامی ذیربطان رعایت کند و برای برطرف کردن هرگونه ابهامی پیش قدم شود و یا پاسخگوی هر پیشنهاد و انتقادی باشد. تلاش برای ایجاد ارتباطی سرشار از احترام و سپاس محور اصل قدردانی است. در محور زیبایی شناسی نیز محک با باور این کلام مولانا که “چون شدی زیبا به آن زیبا رسی” تلاش دارد ارتباطی یکپارچه را با ذیربطان خود داشته باشد. این اصول و ارزشها در قالب ۳۶۰ کد ارتباطی در محک تدوین شده تا در ارتباط با کلیه ذیربطان رعایت شود. تحقق مناسب عملکرد مناسب این اصول کلی و ساختار و برنامههای راهبردی در دستیابی محک به چنین دستاوردهای بینالمللی نظیر جایزه تعالی انجمن بینالمللی IPMA قابل ارزیابی است.››
مدیر عامل انجمن مدیریت پروژه ایران: محک پیشروی حرکت به سمت تعالی در حوزههای اجتماعی
مهندس مجتبی عزیزی مدیرعامل انجمن مدیریت پروژه ایران ضمن بیان اینکه انجمن بینالمللی مدیریت پروژه (IPMA) هر ساله به ارزیابی سازمانها در سراسر جهان پرداخته و ضمن اعطای جایزه تعالی پروژه (PE Award)که به پروژههای توسعهای و یا سایر پروژههای سرمایهگذاری و عمرانی تعلق میگیرد، جوایزی را نیز به طور ویژه به پروژهها و طرحهای مرتبط با سازمانهای غیر دولتی و اقدامات بشر دوستانه، اعطا میکند، گفت: ‹‹افتخاری که موسسه خیریه محک در بخش “IPMA Internationally Funded Humanitarian Aid Project” به آن دست یافته در حوزه پروژههای اجتماعی است و این اولین بار در جهان است که سازمانی مردم نهاد به بخش فینال این جایزه راه می یابد. تا امروز تمامی پروژههایی که از ایران در این جایزه بینالمللی حضور یافته اند در حوزههای عمران، ساخت و ساز و یا نفت و گاز بودهاند و اینکه انجمن بینلمللی “IPMA” پروژه های اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد را نیز شامل جایزه تعالی قرار داده نشان از اهمیت رویکرد مدیریتی سیستمی به اینگونه فعالیتها است که انتخاب محک به عنوان تنها فینالیست این جایزه نشانگر آن است که عملکرد این سازمان بر مبنای ارزیابی متخصصان بینالمللی با ملاک ها و استانداردهای جهانی و تخصصی مطابقت داشته است. این اتفاق الگو و آغاز مسیری است برای حرکت سازمانهای مردم نهاد و پروژه های اجتماعی وطنمان در مسیر تعالی که موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک پیشروی این اتفاق بوده است.››
حمایت از کودکان مبتلا به سرطان مطابق با استانداردهای بینالمللی؛ تعهد محک در قبال یاوران
یکی از مهمترین معیارهای سنجش در اهدای جایزه IPMA تطابق با اصول ۱۰ گانه معاهده جهانی سازمان ملل UN GLOBAL COMPACT است که فعالیتهای داوطلبانه یکی از این اصول است. گلناز عدل رئیس شورای داوطلبان و از یاوران پیشکسوت داوطلب مؤسسه خیریه محک ضمن اشاره به تاریخچه فعالیتهای این بخش گفت: ‹‹تعداد داوطلبان در بدو فعالیت موسسه انگشت شمار بود ولی هم اکنون محک صدها عضو داوطلب فعال دارد که همگام با کارکنان موظف این سازمان بازوی اجرایی فعالیتها هستند.››
مهندس آراسب احمدیان مدیر عامل محک ضمن اشاره به نقش مهم رسانهها در اطلاع رسانی در خصوص فعالیتهای محک گفت: ‹‹امروز خبری افتخار آمیز را به اطلاع اعضای خانواده بزرگ محک میرسانیم. انتخاب محک برای دریافت جایزه تعالی مدیریت پروژه در بین موسسات غیر دولتی بشردوستانه از سوی انجمن بینالمللی مدیریت پروژه آن هم در حالی که در سایر بخشهای عمرانی و اقتصادی ۳ فینالیست وجود دارد اما در بخش مؤسسات غیردولتی تنها مؤسسه محک به فینال راه یافته است. این دستاورد افتخار آمیز که با تلاش صدها نفر زیر سقف محک و هزاران نفر از یاوران در بیرون از درهای محک تحقق یافته است از این دیدگاه برای موسسه محک بسیار حائز اهمیت است که نشان از باور این سازمان به ارزشهای شفافیت و پاسخگویی است که منجر به دستیابی به سطح عملکردی مطابق با استانداردهای بینالمللی در ارائه خدمات کمی و کیفی به کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههای آنها، به واسطه منابع مشارکتی نیکوکاران شده است.
محک در جهت ارائه بالاترین سطح کیفی خدمات به کودکان مبتلا به سرطان و در راستای تعهد و ماموریت خود در قبال تمامی نیکوکاران و ذیربطان سازمان همواره در چارچوب استانداردهای بینالمللی فعالیت میکند و انطباق فرآیندهای کاری سازمان با این هدف را از طریق سازمانهایی که مسئولیت سنجش این استاندارها را در سطوح بین المللی بر عهده دارد در جایگاه قضاوت و سنجش قرار میدهد.››
در ادامه مدیر عامل محک به معرفی پروژه ارائه شده جهت شرکت در جایزه تعالی انجمن IPMAکه برنامه توسعه محک در دوره دو ساله ۹۲-۹۱ بوده، پرداخت. همچنین گزارش مالی، گزارش عملکرد و شاخصهای کلیدی عملکرد فعالیت موسسه خیریه محک در سالهای ۹۰ تا ۹۲ با آمار و مستندات دقیق و جزء به جزء ارائه شد تا یاوران محک حاصل نیت نیک خود را با بررسی آمار و ارقام عواید، هزنیه ها و خدمات محک با عینیت و وضوح کامل مشاهده کنند. بر اساس این گزارش آمارهای سازمان در حوزه عواید، هزینهها، تعداد کودکان مبتلا به سرطان تحت حمایت، ظرفیت پذیرش بیمارستان محک، ارتباط با ذیربطان و تضمین کیفیت با رشد روبرو بوده است.
متاسفانه بر اساس آمارهای جهانی و به تبع آن در ایران تعداد کودکان مبتلا به سرطان در حال افزایش است و این امر لزوم گسترش فعالیتهای محک در جهت مشارکت بیشتر یاوران و اراده حمایتهای همه جانبه به کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههای آنها را ایجاب میکند.
دستاوردهای ملی و بینالمللی؛ حاصل همت های بلند اعضای خانواده محک
دستیابی به جایگاه اولین و تنها فینالیست در این جایزه بینالمللی گامی اطمینان بخش در راستای تحقق این هدف و نشان گر ارزشهای اصلی محک در زمینه شفافیت، پاسخگویی و عملکرد مؤثر در زمینه استفاده بهینه از منابع سازمان برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان است.
پیش از این نیز مؤسسه خیریه محک در سال ۱۳۸۶ به عنوان اولین سازمان غیر دولتی در خاورمیانه موفق به دریافت گواهینامه NGO Benchmarking از شرکت بازرسی بینالمللی SGS شده و بر اساس نتایج مستخرج از ششمین ممیزی این شرکت در سال ۲۰۱۲ مؤسسه محک در بین ۲۶۵ سازمان غیردولتی که در جهان مورد ممیزی قرار گرفتهاند، حائز رتبه دهم میباشد. همچنین محک در سال۲۰۱۱ موفق به دریافت تندیس نقرهای کیفیت (GIC) از مؤسسه بین المللی استاندارد “جی.آی.سی شد و توانست نام محک را در زمره ۱۰ سازمان برتر سال ۲۰۱۱ ثبت کند. اخذ مقام مشورتی شورای اقتصادی، اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSCO) از دیگر دستاوردهای بینالمللی این سازمان است که با همتهای بلند و آرزوهای بزرگ مردمان نیک اندیش ایران زمین تحقق یافته است.
اینک بار دیگر ضمن تبریک این افتخار ملی، در برابر مهر، عشق و انسانیت تمامی اعضای خانواده بزرگ محک در سراسر جهان ادای احترام می کنیم و باور داریم با بهره مندی از بزرگترین سرمایه که همانا اعتماد و باور یاوران است، هیچ کودک مبتلا به سرطانی از فقر و نبود به روزترین دستاوردهای علمی و پزشکی و تجهیزات فوت نخواهد کرد.