محیط کار ایمن و بهداشتی حق اساسی و بنیادی نیروی کار
- ۱۵ تیر ۰۲
- 567 بازدید
- 0 دیدگاه
ضرورت توجه به ایمنی باعث شده است تا این موضوع به عنوان مسئله راهبردی محک در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۱ در نظر گرفته شود. در این مسئله راهبردی تلاش میشود تا با تمرکز بر منابع داخل و برون سازمانی، یکپارچهسازی فرایندهای مرتبط با HSE صورت پذیرد تا بسترهای استفاده حداکثری از مشارکت تمامی کارکنان ایجاد شود.
امروزه در جهان، الزامِ توجه به ایمنی در محیط کار به ویژه محیطهای درمانی و بیمارستانی در حال افزایش است. با در نظر داشتن رشد روزافزون تکنولوژی و خدمات در حال ارائه به ذینفعان و ریسکهای مترتب بر آن، همچنین استقرار مراکز پرخطر در سازههای بیمارستانی مانند مراکز رادیوتراپی، پزشکی هستهای، پرتودهی به فرآوردههای خونی، تولید اکسیژن، آشپزخانه، استقرار موتورخانه در محیطهای معمولاپر تردد، همه و همه باعث شده است که موسسه خیریه محک در چارت سازمانی خود واحد HSE را به عنوان واحدی مستقل با هدف مطالعه ریسکهای ناشی از زیرساختها، بررسی میزان تأثیر آن بر ذینفعان، همکاری در اجرای پروژههای توسعه کلان زیرساختی با استفاده از ارتباطات گسترده با منابع درون و برون سازمانی قرار دهد. مدیریت HSE در محک دارای سه زیر مجموعه سرپرستی HSE، سرپرستی فنی مهندسی و سرپرستی انتظامات است. در بخش سرپرستی HSE، محک با پیشبینی دو قسمت ایمنی، سلامت شغلی و محیط زیست، سعی در ایجاد فرایندهای مورد نیاز HSE سازمان و اتصال آنها به ارزیابی عملکرد کارکنان جهت اطمینان از اجرای مؤثر آنها کرده است.
به طوری کلی وظیفه اصلی این واحد مطالعه، شناسایی، ارزیابی ریسکهای ایمنی، سلامت شغلی و محیط زیست براساس قواعد و استانداردهای ملی و بینالمللی است. همچنین مشارکت در پیشبینی طرحهای کنترلی براساس ریسکهای شناسایی شده و ارتقاء سطح آگاهی سازمان نسبت به روشهای اجرایی و فرایندهای جاری از دیگر وظایف واحد HSE در محک است.
این واحد تلاش میکند تا با تکیه بر استاندارد اعتباربخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداردها، قوانین و دستورالعملهای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مورد ایمنی و سلامت شغلی کارکنان، الزامات و دستورالعملهای مربوط به بهداشت محیط کار و بهداشت حرفهای مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، الزامات و قوانین و دستورالعملهای سازمان محیط زیست، الزامات و قوانین سازمان آتش نشانی، مدیریت بحران، شهرداری و سایر سازمانهای مربوطه و همچنین برخی استانداردهای بینالمللی قابل کاربرد زمینه افزایش ایمنی در مؤسسه و بیمارستان محک را برای کلیه ذینفعان فراهم آورد.
امیدواریم با رعایت استانداردهای مربوط در HSE، ایمنی و سلامت افراد جامعه را در حوزههای مختلف کاری شاهد باشیم.