0 کمک آنلاین

مراسم روز محک و نیکوکاری همزمان با ۱۰ سالگی بیمارستان

  • ۳ مرداد ۹۶
  • 702 بازدید
  • 0 دیدگاه
مراسم شبی با محک به مناسبت دهمین سال تأسیس بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک، پنجشنبه یکم تیر ماه با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از نیکوکاران، اعضای هیأت امنا و مدیره، پزشکان و متخصصان بیمارستان و چهره های شناخته شده ای چون دکتر سید محمد هادی ایازی، معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، استاد الهی قمشه ای، استاد صدیق تعریف و پوری بنایی برگزار شد.
برگزاری این مراسم با گرامیداشت یاد شادروان افسانه دبیری (کرباسی زاده) که با نیت خیر ایشان بنای بیمارستان محک بنیان گرفت، با دکلمه ای در وصف این اندیشه نیک و همت بلند یاوران در ایجاد بیمارستان آغاز شد.
وجه تمایز بیمارستان محک؛ عدم ارتباط مالی پزشکان با کودکان و خانواده‌هایشان
دكتر مردآویژ آل بويه رئیس هیأت امنا با شادباش ١٠ سالگي بيمارستان محك  گفت:«ارائه بالاترين سطح از خدمات درماني به صورت رايگان و عدم ارتباط مالي گروه پزشكي با بيماران و همچنين حفظ كرامت انساني بیماران و برخورد صحيح و مناسب تيم درماني با بيماران فارغ از زبان و دين و مليت آنها وجه تمايز یکی از بزرگترين مراكز تخصصي درمان سرطان در خاورميانه است.» وي در ادامه به مسير توسعه اي اين مركز فوق‌تخصصي سرطان كودك در ايران اشاره كرد و درباره چشم‌انداز فعاليت هاي آن گفت:«ساخت ساختمان شماره دو محك باعث خوشحالي است. با افتتاح این ساختمان در دارآباد امکان توسعه خدمات درمانی به کودکان مبتلا به سرطان فراهم می شود.» آل بويه در پايان با قدرداني از مردم نیکوکار ايران و حمايت‌هاي بی‌دريغ ياوران محك درباره راز ماندگاري و موفقيت اين سازمان گفت:« همه ما مثل اعضاي یک خانواده بزرگ هستيم و امانت‌دار اين همراهي و اعتماد ياوران هستيم. زیر این سقف تلاش مي‌كنيم با ايجاد انگيزه در ميان جوانان در كنار ساير همكاران بيمارستان و مؤسسه، اعضاي اين خانواده بزرگ را براي حمايت از كودكان مبتلا به سرطان افزايش دهيم و پايدار و اميدوار براي پيشرفت به جلو گام برداريم.»
تاریخچه و دستاوردهای ۱۰ سال فعالیت بیمارستان محک
دكتر عظيم مهرور، رئيس بيمارستان محك با تبریك ١٠ سالگي اين بيمارستان در خصوص تاريخچه تأسيس و فعاليت‌هاي تنها بيمارستان فو ق‌تخصصي سرطان كودكان در ایران گفت:«بيمارستان محك داراي چهار بخش اصلي بستري، کلینیک، پارا‌کلینیک و پشتيباني است. در سال اول فعاليت اين مركز اولين بخش بستري يعني آنكولوژي یک، بخش شيمي درماني، تصويربرداري، آزمايشگاه، راديوتراپي و داروخانه آغاز به كار كردند. در سال هاي بعد با توجه به افزايش تعداد بيماران و مراجعه بيماراني كه از ديگر بيمارستان هاي دولتي به محك مي آمدند، بخش هاي دوم و سوم آنكولوژي هر كي با ١٥ اتاق خصوصي راه اندازي شدند.» وي افزود:«اعضاي گروه درماني اين بيمارستان همواره تلاش می‌کنند تا نه فقط در مرحله درماني بلكه از لحظه اول تشخيص بيماري كودك تا مراحل مختلف درماني همراه او و خانواده‌اش باشند.» دکتر مهرور با ارائه گزارش فعالیت‌های بيمارستان در طول ١٠ سال به ضرورت را ه‌اندازي بخش‌هاي تكميلي و كلينك‌هاي تخصصي دندانپزشكي، شنواي يسنجي، قلب، چشم‌پزشكي، كلينیک مراقبت‌هاي تسکینی همچنين اتاق عمل جهت جراحی‌هاي عمومي و مغز و اعصاب و بخش پيوند در ارائه خدمات جامع درماني به كودكان مبتلا به سرطان گفت:«مرکز تحقیقات بیمارستان با گسترش بخش‌های مختلف و پس از گذشت چهار سال از فعالیت‌های این مرکز فوق‌تخصصی آغاز به کار کرد. این مرکز برای ارزیابی فعالیت‌های پزشکی و یافتن نقاط ضعف و بهبود جهت ارتقای خدمات درمانی و بالابردن شانس بهبودی در بیماران فعالیت می‌کند. جمع‌آوري داده‌هاي موجود، مقايسه با آمارهاي جهاني جهت بهبود كیفيت خدمات درماني و انجام پژوهش براي يافتن روش‌هاي مؤثر درماني و همچنين ارتباط با ديگر مؤسسات تحقيقاتي همچون مؤسسه گوستاو روسی فرانسه (IGR) و مرکز تحقیقات سرطان کودک(St.Jude) لبنان از جمله فعاليت‌هاي اين مركز است. تاكنون ١٥ مقاله بین‌المللي از پزشكان اين بيمارستان در مجلات معتبر در دنيا به چاپ رسيده است.»
دکتر عظیم مهرور در ادامه با بيان اينكه اداره یک بيمارستان فو قتخصصي ١٠٠ تخت خوابي به صورت خيريه و رايگان كاري نوین در عرصه سلامت کشور است، گفت:«ساخت و اداره بيمارستان تك تخصصي سرطان كودكان محك به دست بانيان و ياوران نیکوکار سرزمين‌مان ممكن شده است و محك قدردان اين همراهي و حمايت هميشگي است و تلاش مي‌كند با ارائه شايسته‌ترين خدمات درماني تعهد خود را براي درمان كودكان مبتلا به سرطان محقق كند.»
گزارش آماری از ارائه خدمات درمانی بیمارستان
دکتر مهرور در ادامه گزارش خود درباره آمار مستخرج از فعالیت های بیمارستان محک گفت:«تعداد كودكاني كه بيماري سرطان آنها تشخيص داده مي شود در هر سال به طور متوسط به ٥٠٠ كودك مي رسد. شايع ترين سرطان هاي كودك به ترتيب سرطان خون، تومور مغزي و رتينوبلاستوم است.» وی در ادامه افزود:«تعداد كودكان بستري در سال ١٣٩٥ به طور متوسط ماهانه ٤٠٠ كودك بوده است. این در حالی است که مراجعان سرپايي به بیمارستان محک ماهانه  به طور متوسط شش هزار كودك و درصد اشغال تخت بیمارستان محک حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد در سال ۹۵ بوده است.» وي با اشاره به فعاليت هاي بخش پيوند گفت:«مجموع بيماراني كه در اين بخش تا كنون پيوند شده اند ١٥٠ كودك بوده اند كه از اين ميان ١٠٠ پيوند به صورت اتولوگ (از فرد بيمار به خودش) و ٥٠ پيوند ديگر به صورت آلوژن (از فرد ديگر با نزد كي ترين شرايط ژنتیکی به بيمار)  بوده است.» وي با گراميداشت ياد و خاطره پروفسور پروانه وثوق، بنيانگذار طب نوين آنكولوژي كودكان در ایران و تأثير عميق ايشان در مسير فعاليت هاي پزشكي بیمارستان محک گفت:«با وجود اينكه چهار سال از درگذشت پرفسور وثوق مي‌گذرد، لحظه اي نيست كه به ياد ايشان نباشیم.گروه درماني بيمارستان محك همواره از اين بانوي ارجمند مي‌آموخت و همه ما اميدواريم با پيشرفت و توسعه ارائه خدمات درماني در بالاترين سطح از دستاوردهاي پزشكي موجب شادی روح ايشان باشيم.»
روایت عشق و امید
در ادامه مراسم فیلم کوتاهی از آنچه هر روز زیر سقف بیمارستان محک برای درمان کودکان مبتلا به سرطان می‌گذرد، نمایش داده شد. سپس سه روایت از سخت ترین و شیرین ترین لحظات سپری کردن مراحل درمان زیر سقف محک، از زبان یکی از کارکنان درمانی بیمارستان، یکی از مادران داوطلب گروه والدین محک و یکی از فرزندان بهبودیافته نقل شد. همچنین طوماری از اسامی پنج هزار و ششصد نفر از فرزندان بهبودیافته به کیانا شریفی، دختر بنیانگذار که ابتلایش به بیماری سرطان در سنین کودکی وسیله ای برای اندیشیدن به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده هایشان و موجب شکل‌گیری مؤسسه خیریه محک شد، اهدا گردید.
حضور امیر خاموشی، از فرزندان بهبودیافته که در بیمارستان محک درمان شده و اکنون قهرمان ورزشی تنیس روی میز است، در این شب نمادی از بهبودی و امید به زندگی در محک بود و به شادی این جشن افزود. او از روزهای درمانش در بیمارستان محک گفت و برای تمام کودکان آرزوی بهبودی و سلامتی کرد.
ادای احترام به مهری بی پایان
سعیده قدس، بنیانگذار با قدردانی از حضور یاوران در این مراسم گفت :«محک صمیمانه و خاضعانه از حضور و همراهی همیشگی یاوران سپاسگزاری می کند. حمایت ازکودکان مبتلا به سرطان جز با مشارکت شما و تمام نیکوکاران ایران زمین میسر نمی‌شود. برگزاری جشن ۱۰ سالگی بیمارستان فرصتی است تا گردهم آییم و دلگرم به حضور یاورانی پر مهر برای حمایتی همه‌جانبه و شایسته از فرزندانمان با امید به سلامتی حرکت کنیم.»
طنین عشق در موسیقی و کلمه
طنین نوای کمانچه امیر ناصر رنجبر همراه با دکلمه شعرهای کهن فارسی با مفهوم نوع‌دوستی زینت بخش جشن دهمین سالگرد تأسیس بیمارستان بود و حضور استاد صدیق تعریف، ردی فدان و خواننده سنتی بر روی صحنه و نوای آواز کم‌نظیر ایشان پایان بخش یک شب به یادماندنی شد.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما