0 کمک آنلاین

موفقیتی دیگر برای جامعه پزشکی

  • ۲۵ دی ۹۲
  • 389 بازدید
  • 0 دیدگاه

پیوند با سلول های بنیادی در درمان تومور کبدی، در بیمارستان فوق تخصصی محک

پیوند سلول های بنیادی برای هپاتوبلاستوم در ایران برای نخستین بار صورت گرفت و پزشکان بیمارستان فوق تخصصی محک، این بار نیز در درمان یکی از شایع ترین بدخیمی های کبدی در کودکان موفق شدند.

تومور هپاتوبلاستوم کودکان شایع ترین بدخیمی کبد در کودکان است که موفقیت در درمان‌های شامل جراحی و شیمی درمانی ، احتمال زنده ماندن کودک را تا ۷۰درصد بالا می‌برد اما در صورت شدت بیماری در ابتدای تشخیص یا حین درمان و یا درگیری در سایر نواحی بدن، به صورت متاستاز و دست اندازی به بافت های ریه، استخوان و مغز استخوان میزان موفقیت در درمان کاهش یابد. یکی دیگر از روش های علاوه بر جراحی و شیمی درمانی های معمول استفاده از پیوند با سلول های بنیادی است.

بر اساس مطالعات و گزارشات پزشکی، تا ابتدای سال ۲۰۱۴، تنها درمان ۲۱ کودک مبتلا به سرطان کبد در سرتا سر دنیا با این روش موفقیت آمیز بوده است که مربوط به چهار کشور امریکا، ایتالیا، ژاپن و اینک ایران می باشد.

آرین، کودک یک سال و نیمه ایرانی است که با تومور بدخیم هپاتوبلاستوم از ۶ ماهگی پس از جراحی، تحت درمان شیمی درمانی قرار گرفته و در تاریخ بیست و ششم آذرماه ۹۲ به علت درگیری مغز استخوان کودک در ابتدای درمان در بخش پیوند بیمارستان فوق تخصصی محک بستری و تحت عمل پیوند سلول‌های بنیادین قرار گرفت.

پیوند سلول‌های بنیادی برای هپاتوبلاستوم در ایران برای نخستین بار صورت می‌گرفت که با توجه به وزن بسیار پایین کودک که کمتر از ده کیلوگرم بود، جمع‌آوری سلول‌های بنیادی در این وزن در نوع خود کم نظیر بود.

حال عمومی آرین خوب است و قرار است که روز شنبه، ۲۸ دیماه از بیمارستان فوق تخصصی محک ترخیص شود. این موفقیت را به خانواده بزرگ محک و تمامی افرادی که در جهت حمایت از کودکان مبتلا به سرطان گام برمی دارند تبریک می‌گوییم.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما