آگاهيرساني علائم سرطان؛ تشخيص زودهنگام، درمان کم دردتر، کم هزينهتر و مؤثرتر
- ۲۶ اسفند ۹۹
- 942 بازدید
- 0 دیدگاه
محک به عنوان يکي از اعضاي رسمي UICC، از سال ۲۰۱۶ با اجراي کمپين اين انجمن در بازه زماني روز جهاني سرطان تا روز جهاني سرطان کودک (۱۶ تا ۲۷ بهمن ماه) تلاش ميکند با همراهي جامعه مدني ايران زمينه آگاهيرساني درباره سرطان که باعث تشخيص زودهنگام اين بيماري ميشود را فراهم سازد. اين سازمان باور دارد تشخيص زودهنگام باعث درمان کمدردتر، کمهزينهتر و مؤثرتر براي کودکان مبتلا به سرطان ميشود. بر همين اساس از همه اعضاي خانواده بزرگ خود دعوت ميکند تا به اين کمپين بپيوندند تا صداي حاميان کودکان مبتلا به سرطان ايراني جهاني شود.
پيوستن هر چه بيشتر نيکوکاران، هنرمندان، ورزشکاران، بنگاههاي اقتصادي، داوطلبان، کادر درمان، سازمانهاي مردمنهاد، اصحاب رسانه و تمامي گروههاي جامعه به اين کمپين در شرايطي که بيش از ۲۰ هزار کودک تحت حمايت محک در مرحله درمان قرار دارند و روزانه ميانگين ۶ کودک به جمع آنها افزوده ميشود، اهميت بسياري دارد چرا که باعث ميشود تمامي اقشار جامعه نسبت به سرطان کودک آگاهتر شده و در کنار آنکه محک را در حمايت از کودکان مبتلا به سرطان ياري ميدهند، توجهشان به علائم سرطان در کودکان نيز بالاتر رفته و اين موضوع ميتواند با کمک به افزايش تشخيص زودهنگام، نرخ بهبود سرطان در کودکان را افزايش دهد.
امسال نيز به مانند سال گذشته خانواده بزرگ محک، همراه اين کمپين جهاني شدند. با هم اقدامات صورت گرفته در اين روزها را مرور ميکنيم.
من محک هستم و از کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههايشان در ايران حمايت ميکنم
يکي از روشهاي همراهي با کمپين محک، انتشار عکس و پيام در قالب پوسترهايي است که قالب آن از سوي انجمن کنترل جهاني سرطان مشخص شده است. سال گذشته، بسياري از اعضاي خانواده بزرگ محک ميخواستند با ساخت پوستر خاص خودشان به اين کمپين بپيوندند. به همين خاطر روش ساخت اين کمپين در قالب ويدئويي آموزش داده شد. همچنين ۱۰ قالب آماده اينستاگرام براي خانواده بزرگ محک، هنرمندان، نويسندگان، ورزشکاران، کادر درمان، فعالان بنگاههاي اقتصادي، داوطلبان، فرزندان محک و سازمانهاي همکار آماده شد تا در صورت تمايل بتوانند پوستر خود را انتخاب کنند و در صفحه اينستاگرامشان منتشر کنند.
ايفاي نقش هنرمندانه اهالي فرهنگ، هنر و ورزش براي آگاهيرساني در خصوص بيماري سرطان
محک از ابتداي فعاليت خود از انديشه و هنر فاخر هنرمندان بهرهمند بوده و سوار بر بال پرتوان هنر گام برداشته است. موجب افتخار اين مؤسسه مردمنهاد است که در ۳۰ سال فعاليت خود، با بهرهمندي از اعتماد نيکوکاران، همواره انتخابِ هنرمندان براي عمل به مسئوليت اجتماعيشان بوده است. بر همين اساس از سال گذشته جامعه نيکوکاري ايران زمين بخصوص هنرمندان، ورزشکاران و اهالي فرهنگ به کمپين روز جهاني سرطان محک پيوستند تا در راستاي هدف آگاهيبخشي سرطان کودک فعاليت کنند.
تفاوت اجراي اين کمپين نسبت به سال گذشته در اين است که در سال گذشته افراد حمايت خود را از کودکان مبتلا به سرطان و آگاهيرساني اعلام ميکردند اما امسال اقداماتي عملي در راستاي اين حمايت صورت ميپذيرد. برگزاري نمايشگاه نقاشي مجازي هنرجويان تارا بهبهاني، تهيه آثار هنري مختص کمپين، اجراي موسيقي، اهداي اثر هنري، تهيه کليپ و ويدئو از جمله اقداماتي است که هنرمندان به صورت عملياتي براي پيوستن به کمپين محک و آگاهيرساني سرطان انجام دادند.
بيش از ۱۰۰ نفر از اهالي فرهنگ و هنر و ورزش با اين کمپين همراه شدند تا زمينه هر چه بيشتر آگاهيرساني در زمينه سرطان کودک را فراهم آورند.
معناي عشق، به قلم طراحان گرافيک
۹ نفر از برجستهترين طراحان گرافيک کشور در اقدامي ارزشمند با زيباترين روش ممکن همراه کمپين محک در آگاهيرساني سرطان شدند. طراحان گرافيست بنام کشور چون فرزاد اديبي، اونيش اميناللهي، ابراهيم حقيقي، هادي حيدري، دامون خانجانزاده، علي رادمند، مجيد عباسي، ساعد مشکي و عليرضا مصطفيزاده از دريچه تصوير، حمايت خود را از بيش از ۲۰ هزار کودک مبتلا به سرطان در حال درمان محک، اعلام کردند. اين هنرمندان ياور محک رنگ عشق را به زيباترين شکل ممکن نقش کردند و از دنياي نارنجيها براي افراد جامعه دست تکان دادند تا نقش مهمي در آگاهيرساني سرطان داشته باشند.
اهداي اثري از بنياد مرتضي مميز
بنياد مرتضي مميز، طراح گرافيک و تصويرگر برجسته ايراني يکي از آثار اين هنرمند فقيد را به محک اهدا کرد تا همراه کودکان مبتلا به سرطان براي گذر از روزهاي سخت درمان باشند. انوشيروان مميز، پسر ايشان پس از آگاهي از همراهي طراحان گرافيک با محک، اثري از پدر خود را به محک اهدا کرد تا ياد ايشان که در اثر ابتلا به سرطان از دنيا رفتند، همواره زنده بماند.
همراهي با قهرمانان کوچک محک با نارنجيهاي زندگي
هر کدام از رنگها در دنياي سلامتي مفهوم خاص خود را دارند و «نارنجي»، رنگ آگاهيبخشي درخصوص بيماري سرطان است. انجمن کنترل جهاني سرطان (UICC) هم اين رنگ را به عنوان نشاني براي کمپين آگاهيرساني به مناسبت روز جهاني سرطان انتخاب کرده است. خانواده بزرگ محک براي پيوستن به اين کمپين که هدف آن نجات جان تعداد بيشتري از بيماران مبتلا به سرطان و حمايت از آنهاست، از نارنجيهاي اطرافشان عکس گرفتند و عکسهاي خود را در شبکههاي اجتماعي منتشر کردند. مرضيه برومند، هنرمند هميشه همراه محک نيز با اين اتفاق همراه شد و فيلمي با محوريت نارنجيهاي زندگي ساخت.
رنگ نارنجي بر امکان تاريخي، فرهنگي، هنري و تجاري
برخي از اماکن تاريخي، فرهنگي، هنري و تجاري به دعوت محک با نورپردازي نارنجي که رنگ منتخب انجمن کنترل جهاني سرطان (UICC) براي موضوع آگاهرساني درخصوص سرطان است، با شعار I am and I will همراه شدند و حمايت خود از کودکان مبتلا به سرطان را اعلام کردند. برج ميلاد، برج آزادي، خانه عامريها در کاشان، يخچالخانه کاشان و مرکز خريد سانا از جمله نارنجيهاي ايران در اين روزها بودند. لازم به ذکر است لوگوي انجمن کنترل جهاني سرطان براي کمپين آگاهيرساني جهت توجه کليه ذيربطان محک، بر ساختمان اين مؤسسه نقش بست.
من پيروزم، شما چطور؟
اولين نمايشگاه نقاشي مجازي با عنوان «من پيروزم» در تاريخ ۳ تا ۱۰ بهمن ماه با شعار «من يک هنرمندم و براي پيروزي کودکان مبتلا به سرطان تلاش ميکنم» در راستاي کمپين انجمن کنترل جهاني سرطان (UICC) و به مناسبت روز جهاني سرطان برگزار شد. اين نمايشگاه طبق سنتي ۱۴ ساله، توسط ياور هنرمند و عضو هميشگي خانواده بزرگ محک، تارا بهبهاني برپا و براي اولين بار به خاطر شيوع کرونا به صورت مجازي برگزار شد و با نمايش و فروشِ نمادينِ آثارِ نقاشيِ هنرجويان ايشان به مدت يک هفته در وبسايت محک ادامه داشت. عوايد حاصل از فروش نمادين نقاشيهاي هنرمندان کوچک ياور محک، صرف هزينههاي درماني و حمايتيِ بيش از ۲۰ هزار کودک مبتلا به سرطان تحت حمايت محک که در مرحله درمان قرار دارند، خواهد شد. «من پيروزم» دنيايي رنگيست که توسط هنرآموزان تارا بهبهاني براي ادامه مسير پيروزي و مبارزه با بيماري سرطان، به دوستان کوچکشان در محک هديه شده است.
پيوستن به کمپين محک با تغيير عکس پروفايل
براي پيوستن اعضاي خانواده بزرگ محک به کمپين آگاهيرساني در حوزه سرطان، راههاي زيادي وجود داشت. يکي از اين راهها تغيير عکس پروفايل شخصي به لوگوي World Cancer Day به مناسبت روز جهاني سرطان (۱۶ بهمن) به مدت ۳ روز بود.
اين کار ساده باعث شد تا نيکوکاران ايران زمين «يک سقف، يک دنيا اميد» به وسعت ايران برپا کنند. نيکوکاراني که تصاوير مرتبط با تغيير پروفايل خود را براي محک ارسال کردند در گزارشي به انجمن کنترل جهاني سرطان ارسال ميشود.
تهيه هداياي نارنجي براي حمايت از قهرمانهاي کوچک محک
جاکليديهايي به رنگ نارنجي (نماد کمپين انجمن کنترل جهاني سرطان) و طلايي (نماد آگاهيرساني درخصوص سرطان اطفال) توسط داوطلبان هميشه همراه محک تهيه شد تا آن دسته از نيکوکاراني که تمايل داشتند با خريد اين محصول براي خود يا عزيزانشان، به اين کمپين بپيوندند. عکاسي از اين محصولات و اشتراک در صفحه اينستاگرام شخصي، روشي ديگر براي کامل شدن اين همراهي بود.
هنگام برخورد با کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههايشان چه کار کنيم؟
چند نکته ساده اما بسيار مهم در خصوص ارتباط با كودكان مبتلا به سرطان و خانواده آنها با بيان هنرمندانه گروه (وان مين) تهيه شد و علاوه بر اينستاگرام صفحه in1min در صفحه محک نيز منتشر شد. توجه به سوالاتي که نبايد از خانوادههايي که کودک مبتلا به سرطان دارند مثل «چي شد مريض شد؟»، «درمانش چقدر طول ميکشد؟»، «هزينهها چقدر است؟»، «چه جوري تحمل ميکني؟»
«خوب هم ميشود؟»، «موهايش ميريزد؟» از جمله نکاتي بود که در اين ويدئو به آن توجه شد. همچنين در اين ويدئو به بر اهميت عدم استفاده از کلمه «کودک سرطاني» اشاره شد چرا که سرطان يک صفت نيست و بايد از کلمه «کودک مبتلا به سرطان» استفاده کرد.
لاکپشت کوچولو و درياي نارنجي
کودکان محک، «آزاده مؤيديفرد»، عروسکگردان و صداپيشه داوطلب و هميشه همراه محک رو بسيار دارند. ضرورت حفظ فاصلهگذاري اجتماعي به دليل شيوع کرونا باعث شد تا اين هنرمند هميشه همراه محک با يک قصه نارنجي، با کمپين نارنجي محک براي آگاهيرساني سرطان همراه شود و از راه دور به کودکان محک سر بزند تا به آنها بگويد که چقدر برايش مهم هستند.
کاري کرديد کارستان
از ۱۶ بهمن (روز جهاني سرطان) تا ۲۷ بهمن (روز جهاني سرطان کودک) و همراستا با کمپيـن انجمن کنتـرل جهـاني سـرطان، با مشـارکت نيکواران ايران زمين، هزينه ۲۰۰ ميليون توماني بورد MLC دستگاه راديوتراپي بيمارستان محک، تأمين شد. راديوتراپي (پرتودرماني) يکي از روشهاي اصلي در درمان بيماري سرطان است. اين قطعه دقت محدوده درمان راديوتراپي را بالا ميبرد و نقش مهمي در عدم آسيب به بافتهاي سالم بدن در حين راديوتراپي دارد که اين موضوع موجب کاهش عوارض و ارتقاي کيفيت زندگي کودکان پس از دوره درمان ميشود. عمر مفيد اين قطعه بعد از حدود ۱۳۰۰ بار انجام راديوتراپي تمام ميشود. از آنجايي که سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک در بيمارستان محک راديوتراپي ميشوند، اين قطعه هر ۵ يا ۶ سال يکبار ميبايست تعويض شود.
ضرورت آگاهي درباره سرطانهاي پستان و پروستات
با توجه به اهميت سلامت همکاران و داوطلبان محک و نقش مهم آگاهى در پيشگيري از بروز بيماري سرطان و يا تشخيص زودهنگام، همگام با كمپين روز جهاني سرطان، وبينار آموزشي علائم سرطان با تمركز بر علائم سرطان سينه و سرطان پروستات برگزار شد. در اين وبينار آموزشي که يکي از اقدامات محک در هفته جهاني سرطان و در راستاي کمپين انجمن کنترل جهاني سرطان بود اطلاعاتي درخصوص علائم بروز سرطان پستان و پروستات، نحوه معاينات دورهاي، زمان لازم جهت مراجعه به پزشک و ضرورت توجه به نشانههاي بيماري ارائه شد.
نشست داوطلبان مددکاري اجتماعي محک به مناسبت روز جهاني سرطان
به مناسبت روز جهاني سرطان و همزمان با اجراي کمپين آگاهيرساني سرطان نشست داوطلبان مددکاري اجتماعي محک با حضور سعيده قدس، بنيانگذار، با حفظ فاصلهگذاري اجتماعي و رعايت پروتکلهاي بهداشتي در محک برگزار شد. گزارش اين اقدام در صفحه ۱۴ و ۱۵ همين شماره از خبرنامه منتشر شده است.
آگاهيرساني علائم سرطان
سازمان بهداشت جهاني در قالب پروژه Global Initiative for Childhood Cancer شش سرطان شايع کودک را معرفي کرده است. بر اين اساس سرطان خون، تومور کليه، تومور مغزي، تومور چشمي، تومور غدد لنفاوي و تومور سيستم لنفاوي شايعترين سرطانها در کودکان است. برخي از علائم مرتبط با اين سرطانها در اينستاگرام و سايت محک اطلاعرساني شد. از جمله علائم اين بيماريها ميتوان به صورت خلاصه به موارد زير اشاره کرد:
سرطان خون: عفونتهاي مکرر، تب، کبودي آسان، خونريزي که به سختي متوقف ميشود، درد در استخوانها يا مفاصل
تومور مغزي: مشکلات بينايي شنوايي يا گفتاري، سردرد خصوصاً در اوايل صبح، از دست دادن تعادل يا مشکل در راه رفتن، ضعف، گزگز، يا تغيير احساس در يک طرف بدن، تغيير در شخصيت يا رفتار
تومور چشمي: درخششي در چشم، سفيد شدن مردمک چشم در عکاسي با فلش، شکايت از بينايي ضعيف، چرخش يک يا هر دو چشم به سمت داخل يا خارج، درد ناشي از افزايش فشار در چشم با رشد تومور
تومور کليه: وجود يک غده بزرگ يا توده سخت در شکم کودک، وجود خون در ادرار، فشار خون بالا، تنگي نفس و تبي که پايين نيايد
تومور غدد لنفاوي (هوچکين): تورم بدن، درد در گردن، قفسه سينه، زير بغل يا ، خستگي مفرط، کاهش وزن، عرق کردن شبانه، خارش پوست
تومور سيستم لنفاوي (غيرهوچکين): سرفه، خسخس سينه، عرق کردن شبانه، يک توده بدون درد يا تورم بيضهها يا مشکل در بلعيدن، درد شکم و تب طولاني
جهت مشاهده ویدیو هر یک از علائم بیماریها میتوانید بر روی آن کلیک کنید.
کتابهاي محک در فيديبو
اپليکيشين خريد و دانلود کتاب فيديبو دو کتاب «قهرمان شيمي» و «پرتودرماني» را که توسط مرکز تحقيقات سرطان خون آلمان تهيه و محک آن را ترجمه کرده است، به صورت رايگان در سايت خود منتشر کرد تا در اختيار همه کساني که ميخواهند درباره دو روش اصلي درمان سرطان کودک آگاهي بيشتري داشته باشند و براي فرزندان خود توضيح دهند، قرار گيرد.
جهت مشاهده لینک دانلود کلیک کنید
همراهي دانشآموزان با کمپين در کلاسهاي مجازي
دانشآموزان از همراهان هميشگي کودکان مبتلا به سرطان هستند که از همان دوران نوجواني، مشق نوعدوستي ميکنند.اين گروه از نيکوکاران محک که امسال به صورت غيرحضوري در مدارس خود حضور دارند، با تهيه نقاشيهاي خود و الصاق پيام I Am And I will به آن، همراه کودکان مبتلا به سرطان شدند. همچنين دانشآموزان پيشدبستاني ……. که در مدرسه حضور داشتند، با اجراي برنامهاي همراه دوستان خود در محک شدند.
حضور در وبينار آنلاين انجمن علمي دانشجويان داروسازي ايران
نمايندگان محک در وبينار آنلاين انجمن علمي دانشجويان داروسازي ايران شرکت کردند و ضمن معرفي محک و فعاليت اين سازمان در حمايت کودکان مبتلا به سرطان، به معرفي کمپين انجمن کنترل جهاني سرطان پرداختند و درخصوص ضرورت آگاهيرساني درباره سرطان سخناني ارائه کردند.
پيوستن سازمانهاي همکار به دعوت محک
انجمن ناکوالوي گرجستان و مؤسسه خيريه کسا در اصفهان به دعوت از محک به اين کمپين پيوستند و اقدامات مرتبط با اين کمپين را با نيکوکاران خود به انجام رساندند.
انتشار خبر در روزنامهها و خبرگزاريها
در اين ماه در بيش از ۴۰ روزنامه و ۵۰ خبرگزاري اخبار مرتبط با کمپين منتشر شد. همچنين نمايندگاني از محک در دو برنامه راديويي که از شبکههاي راديو سلامت و راديو تهران پخش ميشد به به معرفي اين کمپين و اقدامات محک در اين زمينه پرداختند.
الصاق پيام آگاهيرساني به قلکهاي محک
تا پايان سال ۱۳۹۸ بيش از ۷۶۰۰ کودک مبتلا به سرطان بهبوديافتهاند، تشخيص به موقع و درمان سريع يکي از دلايل بهبودي اين کودکان است. به همين مناسبت، در هفته جهاني سرطان به ۷۶۰۰ قلک محک پيامي مبتني بر ضرورت توجه به آگاهي درخصوص سرطان الصاق شد. همچنين استندهاي اطلاعرساني محک در دفاتر اين سازمان مستقر شد.
حضور دانشآموزان در ميدان آگاهيرساني
در سالهاي گذشته، نمايندگان محک در مدارس مختلف حضور داشتند تا فعاليتهاي محک و کمپين روز جهاني سرطان را به دانشآموزان به عنوان نسل آينده معرفي کردند. امسال، با توجه به شيوع ويروس کرونا و فعاليت آنلاين مدارس و مراکز آموزشي، محک قادر به حضور در کلاسها نبود، بنابراين از آنها دعوت شد تا با نقاشيهايشان پيام اميد و انگيزه خود را براي دوستانشان در محک ارسال کنند. مدارس شمساي دانش، ابوعلي سينا، اسما ياسين، واله، مهرآسا، رفاه نوين و نوآور در کمپين ۲۰۲۱ همراه محک شدند تا دوستان خود حمايت کنند.
پيام نوعدوستي و حمايت از نايروبي به تهران
دانشآموزان مدرسه خيريه Mama Pendo Africa در نايروبيِ كنيا، با ارسال عكس و ويدئو شعار خود را براي محك ارسال كردند تا علاوه بر حمايت از كودكان مبتلا به سرطان، نقشي در آگاهيرساني در خصوص لزوم توجه به بيماري سرطان بخصوص سرطان كودك داشته باشند.
نواي حمايت از قهرمانان کوچک با سازهاي هنرجويان موسيقي
علاوه بر هنرمندان نام آشناي ايراني، هنرجويان كوچك آموزشگاههاي موسيقي و يا با اجراي قطعههاي موسيقي و برگزاري فستيوال آنلاين موسيقي به كمپين روز جهاني سرطان پيوستند تا زمينه افزايش سطح آگاهي جامعه در خصوص بيماري سرطان را بالا ببرند. از اين ميان ميتوان به همراهي هنرجويان آموزشگاه موسيقي ماناك در شهرستان آمل و آموزشگاه موسيقي طهران پارس در تهران اشاره كرد.
کودکان، نوازندگان نُت اميد
در راستاي کمپين روز جهاني سرطان و روز جهاني سرطان کودک محک، برخي آموزشگاههاي موسيقي و هنرمندان اين عرصه با نواختن موسيقي نت اميد همراه کودکان مبتلا به سرطان شدند. هنرجويان جوان آکادمي موسيقي ماناک در حالي که لباس نارنجي (به عنوان نمادي از کمپين روز جهاني سرطان) پوشيده بودند، براي دوستانشان در محک قطعه موسيقي نواختند. آکادمي موسيقي تهرانپارس طي ۴ تا ۱۵ فوريه با به اشتراک گذاشتن پستها و معرفي کمپين روز جهاني سرطان و برگزاري جشنواره موسيقي آنلاين با همکاري هنرجويان خود از کمپين محک پشتيباني کرد. يک نوجوان حامي کودکان محک با نواختن گيتار الکتريک به کمپين روز جهاني سرطان پيوست. همچنين دو گروه موسيقي ووکاپلا و دامور در اقدامي جالب موسيقي A Cappella نواختند. (موسيقي A Cappella نوعي اجراي گروهي يا انفرادي بدون همراهي ساز يا قطعهاي است که قرار است از اين طريق اجرا شود.)
معاينات پزشکي کارکنان محک
يکي از اقداماتي که محک در طي کمپين روز جهاني سرطان انجام داد، انجام معاينات پزشکي براي کارمندان بود. بيش از ۸۴۰ پرسنل تحت نظارت کادر پزشکي بيمارستان محک چکآپ رايگان انجام دادند.
رنگ نارنجي بر اتاق بازي
اتاقهاي بازي محک با شيوع ويروس کرونا مانند گذشته فعاليت ميکند و طبق توصيه روانشناسان روزانه يک کودک ميتواند به اتاق بازي برود. در هفته جهاني سرطان، داوطبان پس از ارائه نتيجه منفي تست PCR به اتاق بازي رفتند و آنجا را براي قهرمانان مبارزه با سرطان به رنگ نارنجي درآوردند.
کاري کرديد کارستان
به مناسبت روز جهاني سرطان، محک اولين «کارستان» خود را براي جمعآوري بودجه مورد نياز براي تهيه قطعه MLC دستگاه راديوتراپي بيمارستان محک با هزينه ۲۰۰ ميليون تومان برگزار کرد. اين رويداد از ۱۶ تا ۲۷ بهمن و در بازه زماني روز جهاني سرطان و روز جهاني سرطان کودک اجرا شد. راديوتراپي يکي از روشهاي اصلي در درمان سرطان است که به دقت بالايي نياز دارد. قطعه ذکر شده دقت انجام راديوتراپي را افزايش ميدهد و نقش مهمي در جلوگيري از آسيب به بافتهاي سالم بدن در طي راديوتراپي دارد. اين قطعه عوارض را کاهش مي دهد و کيفيت زندگي کودکان را پس از دوره درمان بهبود مي بخشد. طبق استانداردهاي درماني، کارايي اين قطعه پس از حدود ۱۳۰۰ بار استفاده به پايان ميرسد؛ بنابراين بايد هر ۵ يا ۶ سال يکبار تعويض شود زيرا سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک در بيمارستان تحت راديوتراپي قرار ميگيرند.
گامي به جلو براي خدمات روانشناختي مناسبتر
در طول سي سال فعاليت با هدف حمايت از کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههاي آنها، محک هميشه در تلاش بوده است تا خدمات درماني و حمايتي را به طور تخصصي و به روز به آنها ارائه دهد. مطالعات نشان ميدهد کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههاي آنها علاوه بر دارو به خدمات روانشناختي نيز نياز دارند و تحليلهاي روانشناختي يکي از ابزارهاي مهم در مديريت چالشهاي رفتاري کودکان و خانوادههاي آنها در دوران درمان است. بر اين اساس، محک به عنوان بزرگترين مرکز ارائه دهنده خدمات درماني و حمايتي به کودکان مبتلا به سرطان در ايران، ۱۵ استاندارد تحليل روانشناسي بنياد معجزه متي که با نام Mattie Miracle Foundation شناخته ميشود را تأييد کرد. براي هريک از اين استانداردها مقالهاي در مجله Pediatric Blood and Cancer Journal نيز منتشر شده است. علاوه بر آن بر اساس اصل بهبود مستمر در برنامههاي عملکردي سازمان، محک تصميم گرفته است که ابزار ارزيابي روانشناختي (PAT) را به مجموعه تستهاي معتبر روانشناختي خود اضافه کند. بر اساس تصويب بنياد Nemours Foundation، محک مجاز است اين تست را از ارديبهشت سال ۱۴۰۰ اجرا کند.
شرکت در کمپين روز جهاني سرطان کودک که توسط
Childhood Cancer International مديريت ميشود
محک با معرفي کمپين throughourhands2021 به خانوادههاي کودکان مبتلا به سرطان که مطابق با برنامه Cure All و GICC سازماندهي شده است و صرفاً براي کودکان مبتلا به سرطان و خانواده هاي آنهاست، به جمع اعضاي اين کمپين جهاني پيوست.
کودکان و خانوادههاي آنها با مراجعه به وبسايت رسمي اين کمپين علاوه بر رنگآميزي يک دست ميتوانند پيام اميدبخش خود را براي ساير کودکان و خانوادههاي آنان ارسال کنند. در اين کمپين کشورها از ۵ قاره جهان شرکت ميکنند.
براي دريافت مشارکت هرچه بيشتر کودکان و خانوادههاي آنان از سراسر کشور در اين کمپين، محک از سازمانهاي همکار داخلي خود از جمله مؤسسه حمايت از کودکان مبتلا به سرطان اصفهان (کسا)، موسسه حمايت از کودکان مبتلا به سرطان خراسان رضوي و مؤسسه خيريه تسکين نيز دعوت کرد
پاسخ به سوالات متداول درباره سرطان کودک
سوالات متداول نيکوکاران در شبکههاي اجتماعي به منظور افزايش دانش عمومي در مورد سرطان کودک، علل، تشخيص و درمان آن توسط يکي از متخصصان آنکولوژي محک پاسخ داده شد. اين اقدام زمينه افزايش آگاهي در جامعه که منجر به تشخيص زودهنگام ميشود را فراهم ميآورد.
همراهي مراکز خريد با محک
در سال ۲۰۲۱ ، برخي مراکز خريد براي افزايش آگاهي در مورد سرطان کودک و تأکيد بر نقش تشخيص زودهنگام در درمان کمدردتر، کم هزينهتر و مؤثرتر به محک پيوستند. مرکز خريد روشا، سون سنتر و سانا در اين اقدام همراه محک شدند و ضمن نمايش ويدئوهاي کوتاه از محک در نمايشگرهاي خود، استند اطلاعرساني محک را مستقر کردند تا مراجعهکنندگان را به کمپين محک دعوت کنند.
همراهي سازمانهاي همکار با محک
موسسه خيريه کسا در اصفهان، انجمن بينالمللي کودکان مبتلا به سرطان (ISCC) در آمريکا و موسسه خيريه Nakvalevi در تفليس گرجستان با اشتراک گذاشتن پيامهاي محک در رسانههاي خود، دعوت از گروههاي ذيربط و انتشار پيامهاي «من هستم و ميخواهم» به اين کمپين پيوستند تا همراهي خود با کودکان مبتلا به سرطان محک را بار ديگر اعلام کنند.