0 کمک آنلاین
داوطلبان محک

کرونا ذره‌اى از همراهی داوطلبان براى خدمت به کودکان محک کم نکرده است

  • ۱۴ آذر ۰۰
  • 767 بازدید
  • 0 دیدگاه

گفتگو با مدیر واحد داوطلبان محک به مناسبت روز جهانی داوطلب:

محک مانند هر سازمان مردم‌نهاد دیگر، وزن و اعتبار اجتماعی خود را از میزان ارتباط با بدنه جامعه دریافت می‌کند. این ارتباط در مؤسسه محک به دو شکل تعریف می‌شود: اول دریافت کمک‌های نیکوکارانه و دوم بهره‌مندی از فعالیت‌های داوطلبانه داوطلبان مؤسسه. بر پایه اعتماد مردم، امروز نام محک نامی شناخته شده است و مأموریت آن برای کسانی که با نام محک آشنایند، معلوم است ولی تعداد زیادی از این عزیزان از اهمیت و میزان نفوذ و گسترش فعالیت‌های داوطلبانه در مؤسسه محک اطلاع دقیقی ندارند. بنای محک بر پایه فعالیت داوطلبان شکل گرفته است. در بدو تأسیس محک، سعیده قدس و تمام کسانی که جزو حلقه ابتدایی پایه‌گذاران بوده‌اند، به شکل داوطلبانه فعالیت می‌کردند. همین امروز، هیأت امنا و مدیره مؤسسه محک – به عنوان اصلی‌ترین تصمیم‌سازان سازمان – همگی داوطلبند و هیچ وجهی بابت فعالیت‌هایشان دریافت نمی‌کنند. زنده‌نام پروفسور پروانه وثوق در مدت فعالیتشان در بیمارستان محک، ۱۴۶۰ کودک را داوطلبانه مداوا کردند.

 

شهره زرگر، مدیر واحد داوطلبان پس از بیان این توضیحات گفت: «اقدامات داوطلبانه اعضای خانواده بزرگ محک برای رساندن کودکان مبتلا به سرطان به سلامتی، تا ابد از خاطره تاریخی فعالیت‌های داوطلبانه انسان‌دوستانه پاک نخواهد شد.»

وی با بیان آنکه تجربه نشان داده است، در تمام این سال‌ها هیچ مشکلى نتوانسته ذره‌اى از حمایت و انگیزه نیروهاى داوطلب را براى خدمت به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌هایشان، کم کند ادامه داد: «یکی از مسئولیت‌های اجتماعی محک حفظ سلامت افراد و اقشار مختلف جامعه است. بنابراین با شیوع ویروس کرونا، به منظور حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و سلامت تمامی ذیربطان تعداد زیادی از فعالیت‌های داوطلبانه متوقف شد. اما در همین ایام داوطلبان زیادی با ما در ارتباط و منتظر بودند تا شرایط برای حضور ایشان فراهم شود. در همین شرایط بیش از ۴۰۰ داوطلب با انجام پروژه‌های تحقیقاتی، مارکتینگ، تولید محصول، فعالیت در بخش قلک، صندوق و مددکاری همراه محک شدند تا مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا تأثیری بر ادامه روند درمان کودکان نداشته باشد.»

زرگر افزود: «خوشحالیم که این روزها با انجام واکسیناسیون تمهیداتی اندیشیده شده است تا داوطلبان بخش‌های اداری، که دو دوز  واکسن خود را دریافت کرده‌اند، بتوانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به فعالیت خود در محک ادامه دهند.»

 

زرگر با بیان آنکه در سراسر جهان فعالیت‌های داوطلبانه نقش سازنده‌ای در پیشبرد اهداف و چشم‌اندازهای مؤسسات خیریه و مردم‌نهاد دارند ادامه داد: «توجه به کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان یکی از اهداف محک است. با توجه به آنکه با شیوع ویروس کرونا اقامتگاه‌های محک تعطیل شد و کودکان در مهمان‌پذیرها مستقر می‌شوند، به زودی داوطلبان مددکاری اجتماعی در مهمان‌پذیرهایی که محل اقامت کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌هایشان هستند، حضور خواهند یافت تا شرایط مکان اقامت ایشان را به دقت و به شکل مستمر  ارزیابی کنند و از مناسب بودن شرایط اسکان این عزیزان مطمئن شوند. در آینده نزدیک  اگر شرایط اقامتگاه‌ها مناسب‌ باشد، قصد داریم تا امکانات رفاهی و سرگرمی همچون اتاق بازی را با همراهی داوطلبان برای فرزندان‌مان در آنجا راه‌اندازی کنیم.»

 

مدیر واحد داوطلبان ادامه داد: «از سوی دیگر با تغییر فضای پذیرش در بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک تعدادی از داوطلبان برای ارائه راهنمایی‌های لازم و پاسخ به سؤالات خانواده‌ها در این بخش مستقر شده‌اند. در این قسمت از کمک داوطلبان قدیمی و آموزش دیده در حوزه مددکاری اجتماعی استفاده می‌شود. با قرار گرفتن میز بازی به منظور ایجاد فضایی دوستانه برای کودکانی که برای اولین بار پا به بیمارستان می‌گذارند، داوطلبان کار با بیمار نیز مستقر شدند. قصه‌خوانی، انجام بازی‌های آموزشی و سرگرم کردن قهرمانان کوچک محک در این بخش توسط داوطلبان انجام می‌شود. به علاوه داوطلبان مددکاری اجتماعی نیز با شرح وظایف متفاوت‌تری برای انجام فعالیت حضوری در سایر بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی کودکان به جز محک آماده می‌شوند. این روزها پرونده‌های بیماران و گزارشات مرتبط با آن به صورت دیجیتالی یا در مواقع محدودی با استفاده از پست برای محک ارسال می‌شود. داوطلبان موظف‌اند اطلاعات موردنیاز برای ایجاد پرونده را به همکاران در محک منتقل کنند، وضعیت‌شان را در فرم‌هایی وارد کرده و توضیحات لازم را در اختیار خانواده قرار دهند. آنها به صورت همزمان با مددکاران اجتماعی و روانشناسان محک در ارتباط‌اند تا کوچک‌ترین مشکلی برای اصلی‌ترین ذیربطان محک که کودکان و خانواده‌های ایشان هستند به وجود نیاید.»

 

وی با اشاره به آنکه حمایت محک از فرزندانش به تهران محدود نمی‌شود و سراسر ایران را دربرمی‌گیرد، درخصوص فعالیت داوطلبان در سایر استان‌های کشور به جز تهران ادامه داد: «همیشه نیکوکارانی در سایر شهرها و استان‌های کشور تمایل به کار داوطلبانه برای محک را دارند، بنابراین در تلاش هستیم آموزش‌های لازم را به صورت غیرحضوری در اختیارشان قرار دهیم تا حداقل یک روز در ماه در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی اطفال شهر محل سکونت‌شان حضور یابند و خدمات حمایتی محک را به فرزندان‌مان و خانواده‌هایشان ارائه دهند. هم‌اکنون نیز در برخی از شهرها و استان‌ها داوطلبان فعال در حال خدمت‌رسانی هستند.»

 

زرگر در پایان گفت: «توصیف  بزرگی کار داوطلبانی که در دو سال گذشته یار و یاور محک بودند بسیار بسیار دشوار است. تا پیش از این داوطلبان وقت و دانش ارزشمند خود را در اختیار مؤسسه محک قرار می‌دادند ولی در دو سال گذشته سلامت خود را نیز به خطر انداختند تا در کنار محک بمانند. این حجم از فداکاری و عشق سرمایه بزرگ محک در ادامه مسیر فعالیتش است.  باور داریم که به پشتوانه این سرمایه عظیم انسانی روزی خواهد رسید که  بتوانیم بهبودی تمامی ۲۰ هزار فرزند تحت درمانمان را جشن بگیریم.»

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما