0 کمک آنلاین

مزایای رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان

  • ۱۶ اردیبهشت ۰۳
  • 333 بازدید
  • 0 دیدگاه

در کنگره دوسالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) تشریح می‌شود:

مزایای رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان

 

دکتر مرتضی اشرافی جراح مغز و اعصاب کودکان گفت: در کنگره‌ی انکولوژی کودکان، رویکرد چند تخصصی در حوزه‌ی درمان تومورهای مغزی کودکان، بررسی می‌شود.

دکتر مرتضی اشرافی در کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان که اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود، با موضوع «رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان» سخنرانی می‌کند.

وی درباره‌ی مزایای رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان بیان کرد: این روش درمانی، باعث افزایش طول مدت زندگی و کاهش عوارض بیماری می‌شود اما متأسفانه پیش از این در ایران چنین رویکردی رواج نداشته است.

وی ادامه داد: پیش از بهره‌گیری از رویکرد درمان چند تخصصی، وقتی کودکان مبتلا به تومور مغزی به جراحان مغز و اعصاب مراجعه می‌کردند، پزشکان معالج در ابتدا بیمار را جراحی کرده و سپس مراحل دیگری مانند شیمی‌درمانی و رادیوتراپی را در طرح درمان کودکان قرار می‌دادند.

به گفته اشرافی، تا پیش از رویکرد درمان چند تخصصی، به جای آن‌که در شورای پزشکان و متخصصان درباره‌ی برنامه‌ی درمانی تومورهای مغزی کودکان تصمیم‌گیری شود، اقدامات درمانی به صورت جزیره‌ای و پس از جراحی کودک انجام می‌شد.

این جراح مغز و اعصاب یادآور شد: این شیوه‌ی قدیمی، باعث سردرگمی بیمار، از دست رفتن زمان طلایی برای درمان مؤثر، شناخته نشدن برنامه‌های درمانی جدید و در نهایت آسیب بیمار می‌شد.

اشرافی با تأکید بر اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان در ایران نیازمند توجه بیشتری است؛ گفت: ما از اردیبهشت ماهِ سال ۱۴۰۲ در بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک با رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان، طرح درمان فرزندانمان را پی گرفته‌ایم و نتایج به دست آمده به ما نشان داده است که این روش درمانی نسبت به روش پیشین، مؤثرتر است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش بازدهی رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان در ایران نسبت به روش‌های پیشین محسوس است؟ عنوان کرد: تا کنون تحقیق تجربی دقیقی در این خصوص انجام نشده است چون سرطان بیماری مزمنی است و بررسی نتایج درمانی آن به صرف حداقل سه سال زمان نیاز دارد؛ اما مشاهدات عینی متخصصان در بیمارستان محک نشان می‌دهد برگزاری جلساتی که مبتنی بر رویکرد درمان چند تخصصی است، نتایج بهتری را برای بهبود کودکان مبتلا به تومورهای مغزی حاصل کرده است.

اشرافی با بیان اینکه جلسات توموربرد منطقه‌ای در بیمارستان محک نیز با هدف پیگیری رویکرد چند تخصصی نسبت به تومورهای مغزی کودکان انجام می‌گیرد، یادآور شد: اکنون در بیمارستان محک با رویکرد چند تخصصی بر درمان تومورهای مغزی کودکان متمرکز شده‌ایم که منجر به افزایش دانش و تخصص درباره‌ی تومورهای مغزی شده و در نتیجه درمان مؤثرتری نیز حاصل شده است.

وی با بیان اینکه برای متخصصان داخلی در کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) مزایای بهره‌مندی از رویکرد چند تخصصی در درمان تومورهای مغزی کودکان تشریح می‌شود؛ افزود: در این کنگره می‌توانیم تجربیات خود درباره‌ی رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان را به اشتراک بگذاریم گرچه خود نیز هنوز در حال بررسی این نوع رویکرد هستیم.

اشرافی در پایان سخنانش با اشاره به محدودیت‌های رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان در ایران بیان کرد: بسیاری از داروهای درمان تومورهای مغزی کودکان در ایران یا در دسترس نیست یا با کیفیت پایین‌تری نسبت به استانداردهای جهانی موجود است. از سوی دیگر انجام برخی از آزمایش‌ها در ایران امکان‌پذیر نیست و ارسال نمونه برای خارج از کشور نیز با دشواری‌هایی همراه است؛ بنابراین در کشورهای در حال توسعه‌ای مانند ایران، مسائل و چالش‌های درمانیِ متمرکز بر رویکرد چند تخصصی، قابل تأمل است.

وی اظهار امیدواری کرد که بررسی چالش‌های درمانی رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان در کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران (یادبود پروفسور پروانه وثوق) به ارتقاء دانش متخصصان سرزمینمان در این حوزه، کمک کند.

دیدگاه‌ها

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.