ضروریترین اصل در حمایت از کودکان محک چیست؟
- ۱۴ مهر ۰۳
- 792 بازدید
- 0 دیدگاه
۱۴ اکتبر هر سال به عنوان روز جهانی استاندارد نامگذاری شده است. امروزه نقش تاثیرگذار استاندارد در دستیابی به اهداف اقتصادی و کلان بر کسی پوشیده نیست؛ روز جهانی استاندارد فرصتی برای تاکید بر اهمیت استانداردها در بهبود کیفیت زندگی، سلامت و رفاه عمومی است. موسسه محک نیز همواره تلاش کرده با انطباق فعالیتها و برنامههای خود با استانداردهای جهانی به سطح مطلوب خدمترسانی دست یابد.
ذيربطان يک سازمان مردمنهاد بايد نسبت به چگونگي هزينهکَرد کمکهاي خود براي گروه هدف و نيز شيوههاي توليد خدمات، آگاهي يابند. بر همين اساس ضوابط و معيارهايي در قالب استانداردها و الگوهاي ملي، منطقهاي و بينالمللي وجود دارد که به سازمانهاي مردمنهاد كمك ميكند تا بتوانند كيفيت خدمات خود را ارزيابي و تضمين كنند و مطمئن شوند كه كمكهاى مردمى را به بهينهترين شيوه محقق ساختهاند. ارائه صورتهاي مالي حسابرسي و بازرسي شده به تأمينکنندگان مالي از طريق کانالهاي اطلاعرساني موجود، مهمترين استاندارد در حوزه فعاليتهاي سازمانهاي مردمنهاد است. امکان بررسي آگهي تاسيس، تغييرات و يا آگهي عدم فعاليت خيريه از طريق سايت روزنامه رسمي؛ امکان بازديد از خيريه؛ ارائه گزارشهاي فعاليت؛ صورتهاي مالي در کانالهاي ارتباطي معتبر و همچنين معرفي روشهاي فعاليت توسط خيريهها، از ديگر معيارهايي است که ميتوان به يک خيريه اعتماد کرد و از جمله استانداردهاي جهاني است که بر مبناي آن ميتوان به حمايت از مؤسسات مردمنهاد پرداخت.
در اين ميان آنچه در جامعه بينالمللي در شرايط حاضر در فعاليت سازمانهاى مردمنهاد مدنظر است، توجه به استانداردهايي است که عملکرد يک سازمان را منطبق با سازمانهاي کلاس جهاني ميسازد و تأثير فعاليت آن را بر جهاني که در آن زندگي ميکند، ميسنجد؛ اقدام براي دريافت اين استانداردها راهي است که ميتوان از کارآيي و اثربخشي اين سازمانها در تبديل منابع مالي توسط اهداکنندگان به شکلگيري يک سيستم پايدار خدماترساني به گروه هدف اطمينان يافت.
- کسب بالاترین رتبه در ارزیابی بینالمللی NGO Benchmarking در سال ۲۰۱۹
- کسب جايزه تعالي مديريت پروژه در بين مؤسسات غيردولتي بشردوستانه از سوي انجمن بينالمللي مديريت پروژه (IPMA) در سال ۲۰۱۴
- کسب نشان طلا از انجمن بينالمللي مديريت پروژه در راستاي سومين هدف توسعه پايدار با موضوع «زندگي سالم و تأمين سلامتي براي همگان در هر سنين» و همچنين کاهش نرخ مرگ و مير در مبتلايان جوان بيماريهاي غيرواگيردار (NCDs) در سال ۲۰۱۸
- کسب رتبه سوم در ارزیابی شایستگی سازمانی انجمن بینالمللی مدیریت پروژه براساس استاندارد دلتا
- کسب تندیس نقرهای کیفیت در سال ۲۰۱۱ و تندیس طلای کیفیت در سال ۲۰۱۷ از مؤسسه بینالمللی اسـتاندارد «GIC»
- کسب نشان نقره از انجمن بینالمللی مدیریت پروژه سبز در سال ۲۰۱۴ در ارزیابی GPM
استاندارهایی است که محک به صورت داوطلبانه در آن ارزیابی شده است.
ما در محک تلاش ميکنيم کار درست را به روش درست انجام دهیم؛ اين سادهترين تعريف استاندارد در محک است تا بتوانيم شايستهترين خدمات را به کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ايران ارائه کنيم. امیدواریم شاهد روزی باشیم که در آن همه کودکان بیمار از امکانات درمانی استاندارد برخوردار باشند.
روز جهانی استاندارد گرامی باد.