0 کمک آنلاین
بیش از پنج هزار یورو، هزینه تهیه سلول‌های بنیادی از مراکز بین‌المللی

بیش از پنج هزار یورو هزینه تهیه سلول‌های بنیادی از مراکز بین‌المللی

  • ۲۵ شهریور ۹۷
  • 447 بازدید
  • 0 دیدگاه
مرحله اول پروژه «مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک» با ثبت پنج هزار نمونه HLA از داوطلبان به پایان رسید و نخستین نمونه عملیاتی مسئولیت اجتماعی ایران در حوزه سلول‌های بنیادی با همکاری بخش خصوصی در فاز اول محقق شد.
دکتر وحید فلاح‌آزاد، متخصص آسیب‌شناسی بالینی و تشریحی و سرپرست آزمایشگاه محک ضمن تبریک روز جهانی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی در خصوص مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک گفت: «این سازمان همواره تلاش می‌کند تا کودکان مبتلا به سرطان امیدوارانه مراحل درمان را طی و خانواده‌های ایشان در این مسیر تمام حمایت‌هاي لازم را برای بازگشت سلامتی فرزندان خود دریافت کنند. افزایش شانس کودکان نیازمند به پیوند برای یافتن نمونه سازگار همواره از دغدغه‌های محک بوده است که با راه‌اندازی مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز و پیوستن داوطلبان اهدا‌کنندگان به آن مرتفع شد.»
دکتر فلاح‌ آزاد با بیان اینکه تأمین نمونه HLA از مراکز بین‌المللی با پرداخت هزینه‌ای بیش از پنج هزار یورو همراه است، ادامه داد: «تعداد اندك نمونه‌هاي موجود در مراکز پذیره‌نویسی و بانك‌هاي داخلي و هزینه بیش از پنج هزار یورو، جهت خرید نمونه از مراکز بین‌المللی، توسعه مراکز پذیره‌نویسی داخلی را ضروری می‌سازد. بر همین اساس در سال ۱۳۹۶ تنها مرکز غیردولتی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز کشور در بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک راه‌اندازی شد.»
اتصال به مراکز بین‌المللی تا سال ۱۴۰۰
وی با اعلام سابقه مراکز پذیره‌نویسی در کشور افزود: «اولين مركز پذيره‌نويسي سلول‌هاي بنيادي در سال ١٣٨٨ و در سازمان انتقال خون ايجاد شد. همچنین از شهریور ماه ۱۳۹۵ امكان جستجوی بیش از ۳۰ ميليون اهداکننده و بيش از ۷۰۰ هزار واحد خون بندناف در شبكه جهاني اهداكنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز فراهم شده است. امیدواریم با افزایش تعداد اهداکنندگان داوطلب، مرکز پذیره‌نویسی محک نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ به یکی از بزرگ‌ترین مراکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در منطقه تبدیل شود.»
اهمیت پیوستن داوطلبانه اهداکنندگان به مرکز پذیره‌نویسی محک
سرپرست آزمایشگاه محک با بیان اینکه در مراکز بین‌المللی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز تا پایان سال ۲۰۱۲ بیش از ۴۵ هزار عضو ثبت‌نام کرده‌اند   ، عنوان کرد: «مرحله اول این پروژه با مشارکت نیکوکارانه مردم ایران به پایان رسیده و شانس ادامه زندگی برای تعداد بیشتری از بیماران نیازمند به پیوند ایجاد شده است. اکنون بیش از پنج هزار نمونه HLA از سوی داوطلبان اهداکننده در«مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک» ثبت شده.»
فلاح‌آزاد در پایان گفت: «امید است با مشارکت جامعه ایران یکی دیگر از آرزوهای دیرینه محک برای نجات جان کودکان مبتلا به سرطان محقق شود و درمان بیماران نیازمند پیوند با دغدغه کمتری صورت پذیرد.»

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما