0 کمک آنلاین

پرسشگری حق همه ذیربطان و پاسخگویی در عین شفافیت وظیفه ماست

  • ۹ بهمن ۹۶
  • 600 بازدید
  • 0 دیدگاه
پرسشگری حق همه ذیربطان و پاسخگویی در عین شفافیت وظیفه ماست
بر اساس ارزش های بنیادین حاکم بر محک سوال حق ذیربطان و پاسخگویی در عین شفافیت وظیفه ماست.
‎در پی درج مطلبی با عنوان «صدای مانی» در یکی از صفحات مجازی درباره «مانی» یکی از کودکان مبتلا به سرطان سرزمینمان، به اطلاع می‌رساند محک به عنوان اولین مرجعی که صدای کودکان مبتلا به سرطان را ۲۶ سال پیش شنید و به منظور پاسخگویی به این صدا با اتکا به کمک نیکوکاران ایرانی تا امروز به پا ایستاده تا در هر لحظه‌ای و با گوش جان شنونده صدای این کودکان و خانواده‌هایشان باشد، خود را موظف به رسیدگی و پاسخگویی شفاف نسبت به اعتماد مردم و نیکوکاران این آب و خاک می‌داند. از این رو از زمان درج این مطلب در روز جمعه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۶ با سازماندهی کارگروه تخصصی متشکل از مدیر عامل، رئیس بیمارستان، مسئول فنی بیمارستان، مدیر بیمارستان، مدیر خدمات حمایتی، مدیر روابط عمومی و سایر مدیران واحدهای پشتیبان، اقدام به استخراج اطلاعات برای امکان پاسخگویی دقیق به این موضوع نموده است و اطلاعیه ابتدایی را بر اساس وظیفه این سازمان در رعایت شفافیت و پاسخگویی در همان روز منتشر کرد.
‎این کارگروه فعالیت خود را برای ارائه گزارش جامع و دقیق‌تر با بررسی تمامی اسناد رسمی موجود در اورژانس بیمارستان محک، گزارشات مکتوب دفتر پرستاری، آزمایشگاه، بازبینی فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته بنا به درخواست مادر بیمار و مذاکره با بیمارستان طالقانی گرگان ادامه داد تا بتواند اطلاعات تکمیلی را به همه اعضای خانواده بزرگ محک ارائه کند.
‎پیش از هر چیز به رسم همیشه محک که رسم همدلی است، بار دیگر ابراز همدردی صمیمانه خود را با خانواده مانی عزیز اعلام می‌کنیم. ما زیر سقف محک عمیقاً با اندوهی که با از دست دادن فرزند به جان مادر و پدر و بستگان می‌نشیند آشناییم و از این رو با درک شرایط سخت ایشان، برایشان آرزوی شکیبایی و آرامش داریم.
‎ضمن تأکید مجدد بر این اصل زیربنایی که این سازمان تمامی کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران را که در بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی اطفال درمان می‌شوند، بدون هیچ تبعیض و گزینش و از هر شهر و دیاری تحت پوشش قرار می‌دهد، توضیحاتی مرتبط با مطالب نقل قول شده از سوی مادر با درک کامل از شرایط حساس ایشان را به اطلاع می‌رساند:
‎• نمونه برداری مغز استخوان برای بیمار در تاریخ ۹۶/۱۰/۰۵ در بیمارستان طالقانی انجام شده و طبق روال، مقرر شده که نمونه توسط این بیمارستان جهت انجام آزمایشات تکمیلی به بیمارستان محک ارجاع شود. اما والدین بیمار تصمیم می‌گیرند خارج از روال جاری، از آن مرکز درمانی خارج شده و بدون دریافت نامه ارجاع از پزشک آن مرکز برای پذیرش در بیمارستان مقصد، که از اصول درمانی حاکم بر ارجاع و یا انتقال بیمار بر اساس قوانین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و ریشه در دلایل پزشکی و تأمین سلامت بیمار دارد، نمونه آزمایشگاهی را شخصاً و مستقیم به بیمارستان محک بیاورند. این درحالی است که درصورت طی شدن روال ذکر شده درمان کودک از همان زمان در بیمارستان طالقانی گرگان آغاز می‌شد و تأمین هزینه‌های آن نیز توسط محک انجام می‌شد. لازم به ذکر است بر اساس همین روال در ده ماهه اول سال جاری ۱۱۸ کودک مبتلا به سرطان در بیمارستان طالقانی گرگان، تحت حمایت محک قرار دارند که ۱۱۲ نفر از آنها تحت درمان،۴ نفر قطع درمان (بهبود یافته) و متاسفانه ۲ نفر فوت شده‌اند.
‎• همانگونه که عنوان شد بنا به درخواست مادر مانی کلیه دوربین‌های مداربسته بیمارستان در فاصله ساعت ۲ بامداد چهارشنبه ۹۶/۱۰/۰۶ تا فردای آن روز مورد بازبینی قرار گرفته‌اند و اطلاعات زیر استخراج گردیده است:
‎۱. مراجعه پدر به انتظامات بیمارستان در ساعت ۲:۳۵ بامداد انجام شده است.
‎۲. ارجاع به اورژانس و دریافت راهنمایی جهت تحویل نمونه در ساعت ۲:۳۶ بامداد انجام شده است.
‎۳. تحویل نمونه به آزمایشگاه بیمارستان و انجام مراحل پذیرش در ساعت آزمایشگاه:۲:۴۱ انجام شده است.
‎۴. خروج پدر از بیمارستان در ساعت ۳:۰۳ انجام شده است.
‎لازم به ذکر است در این مراجعات پدر به تنهایی در محک حضور یافته و در هیچ یک از مراجعات کودک جهت معاینه یا پذیرش در اورژانس همراه ایشان نبوده است.
‎• اولین ورود کودک بیمار و مادر به همراه پدر در ساعت ۸:۲۵ صبح ۹۶/۱۰/۰۶ انجام شده که به کلینیک خون و آنکولوژی بیمارستان محک راهنمایی می‌شوند و منتظر دریافت نتیجه آزمایش می‌مانند. ساعت ۱۴:۳۰ نتیجه آزمایش به خانواده بیمار تحویل داده شده و به دلیل آنکه خارج از ساعت کاری کلینیک بوده، پدر بیمار صبح پنجشنبه پزشک آنکولوژیست را ملاقات کرده است و توضیحات لازم درباره مزایای انجام درمان در شهر محل زندگی و تاکید بر سرعت عمل در آغاز درمان به ایشان ارائه شده است و توضیح داده شده که در آن بیمارستان نیز همین درمان انجام می‌شود نیز پرداخت کلیه هزینه‌های درمانی و رفاهی توسط محک انجام خواهد شد.
‎• مجموعه مشاهدات مربوط به فیلم‌های دوربین مدار بسته حاکی از آن است که در طول این فاصله زمانی، خانواده و بیمار و خصوصا پدر بارها به داخل بیمارستان رفت و آمد داشته و نه مقاومتی برای ورود ایشان وجود داشته و نه اعمال فشاری برای بیرون کردن ایشان از بیمارستان انجام شده است و همان‌طور که اشاره شد تمام توضیحات لازم را از پزشک فوق تخصص خون و آنکولوژی بیمارستان دریافت نموده‌اند. فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته جهت مشاهده افراد و در صورت مراجعه حضوری به بیمارستان با هماهنگی قبلی قابل رؤیت خواهد بود.
‎• لازم به ذکر است که در همان روز مراجعه خانواده مانی (ششم دی ماه سال جاری) بخش شیمی درمانی سرپایی بیمارستان با ۱۰ بیمار و ضریب اشغال صد در صد، بخش آی سی یو با ۴ بیمار و ضریب اشغال صد در صد، بخش های آنکولوژی یک، دو سه هر کدام با ۱۵ بیمار و ضریب اشغال صد در صد و اورژانس نیز با ۱۶ بیمار پذیرش شده و ۷ بیمار تحت نظر فعالیت نموده‌اند. تمامی این بیماران کودکان مبتلا به سرطان از تهران و شهرستان‌ها بوده‌اند و پیچیدگی و شرایط بیماری آنها الزام به درمان در بیمارستان محک را به تشخیص پزشکان فوق تخصص ایجاب نموده بود. لذا یکی از دلایل ارجاع بیمار به شهر محل سکونت ضرورت آغاز سریع درمان در یک مرکز درمانی بوده است که در آن لحظه در بیمارستان محک میسر نبوده است.
‎• جهت مزید اطلاع کلیه ذیربطان گرانقدر محک تصریح می‌گردد که در حال حاضر ۵۱۰ تخت آنکولوژی اطفال در ۴۰ بیمارستان در سطح کشور فعال است که ۱۰۰ تخت آن متعلق به بیمارستان محک و ۴۱۰ تخت دیگر مربوط به سایر بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی می‌باشد. که مجددا تأکید و تکرار می‌شود که هزینه درمان تمامی این کودکان توسط محک و از محل کمک های خیرین انجام می‌شود و بدیعی است که تمرکز پذیرش کودکان فقط بر روی بیمارستان محک اقدامی غیر منطقی و خلاف سیاست های توسعه متوازن خدمات بهداشتی و درمانی به طور یکنواخت در کل کشور می‌باشد.
‎ضمن قدردانی از تمامی عزیزانی که پیگیر  این موضوع بوده‌اند، خاطر نشان می‌شود رسیدگی دقیق به این موضوع نیازمند ارائه پرونده بیمار به سازمان‌های رسیدگی کننده ذیصلاح توسط خانواده بیمار است، و پیگیری آن می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی و توسط افکار عمومی صورت پذیرد.
‎در پایان بار دیگر تأکید می‌گردد احترام به پرسشگری و پرسش‌کننده همواره از اصول اخلاقی حاکم بر محک بوده و این سازمان همواره به طور داوطلبانه و خودجوش با ایجاد کانال‌ارتباطی زمینه را برای دریافت نظرات کلیه ذیربطان فراهم کرده است تا از این طریق ضامن ارتقای خدمات و بهبود مستمر عملکردش در حمایت از فرزندانش باشد.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما