0 کمک آنلاین

مراسم روز محک و نیکوکاری ۱۳۹۴

  • ۳ تیر ۹۴
  • 780 بازدید
  • 0 دیدگاه
مراسم روزی با محک جمعه ۲۲ خرداد به مناسبت روز محک و نیکوکاری، هشتمین سالگرد افتتاح بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودک محک و گرامیداشت یاد و خاطره بانو افسانه دبیری که ساخت بیمارستان با نیت انسان‌دوستانه وی آغاز شد، با حضور جمعی از یاوران گرانقدر و با هدف تقبل هزینه‌های درمانی و دارویی کودکان مبتلا به سرطان در سالن آمفی تئاتر این مؤسسه برگزار شد.
رویای شیرین
دکتر جواد کرباسی زاده رییس هیأت مدیره ضمن قدردانی از حضور یاوران در این مراسم برخی از مهم‌ترین دستاوردهای محک در طول سال‌های فعالیت این مؤسسه را عنوان کرد. دریافت مقام مشورتی از شورای اقتصادی، اجتماعی سازمان ملل متحد(ECOSOC)، دریافت تندیس نقره‌ای کیفیت (GIC) از مؤسسه بین‌المللی استاندارد “جی.آی.سی، دریافت گواهینامه NGO Benchmarking از شرکت بازرسی بین‌المللی SGS به عنوان اولین سازمان غیر دولتی در خاورمیانه و کسب رتبه دهم در ششمین ممیزی این شرکت در سال ۲۰۱۲ در بین ۲۶۵ سازمان غیردولتی در جهان، دریافت جایزه طلایی مدیریت پروژه انجمن بین المللی IPMA در سال ۲۰۱۴ و همچنین دریافت نشان نقره جایزه GPM سال ۲۰۱۴ از انجمن بین المللی مدیریت پروژه سبز از جمله مواردی بود که ایشان بدان اشاره کردند. دکتر کرباسی‌زاده گفت: «۱۶سال پیش ساخت بیمارستان فوق تخصصی برای کودکان مبتلا به سرطان در پی رویای شیرین بانو افسانه دبیری(کرباسی زاده) آغاز شد و با همراهی هزاران انسان عاشق اکنون این بیمارستان ۸ سال است که تنها با مشارکت‌های مردمی با در اختیار داشتن به‌روزترین تجهیزات پزشکی و یکی از بهترین تیم‌های تخصصی بالاترین سطح کیفی خدمات درمانی را به کودکان مبتلا به سرطان ارائه می‌کند. در این لحظه ۸ سال است که این رویا به حقیقت پیوسته و چنین اتفاقی مرهون همکاری و همیاری یاوران و خیرین عزیز است. امید داریم با پایبندی به چهار اصل بنیادین محک یعنی شفافیت، پاسخگویی، قدرشناسی و زیبایی شناسی و تداوم همت شما یاوران همراه در راه توسعه مسیر درمان کودک مبتلا به سرطان پیشرو باشیم.»
خوشبختی کودکان محک خوشبختی ما را می‌سازد
مهندس عباس نصیری حامی مالی این مراسم، با اشاره به اینکه انسان‌ها زمانی می‌توانند به خوشبختی حقیقی برسند که به یکدیگر مهر بورزند گفت: «محک جایی است که ما با ندای درونمان به این جا می‌آییم و خوشبختی و سلامتی کودکان مبتلا به سرطان را جویا می‌شویم تا خودمان به خوشبختی برسیم. با همراهی محک این سازمان را آنقدر توانمند سازیم تا همچون همیشه درد فرزندانمان را بشنود، آنها را در آغوش گیرد، برای مبارزه با سرطان توانمندشان کند و آنها را قهرمان این مبارزه سخت سازد.»
با مشارکت یاوران می‌توان امیدوارانه به آینده محک نگاه کرد
آراسب احمدیان مدیر عامل، ضمن خیر مقدم و قدردانی از حضور همراهان همیشگی محک به ارائه گزارش عملکرد مؤسسه در سال ۱۳۹۳ پرداخت.
گزارش مدیرعامل با اشاره به آمارهای جهانی و ملی ابتلا به سرطان اطفال آغاز شد و اشاره گردید که براساس آمار منتشر شده از سویwho  در سال ۲۰۰۶ میلادی، در هر سال ۱۶۰۰۰۰ مورد جدید ابتلا به سرطان در افراد کمتر از ۱۵ سال ثبت می‌شود و در آمریکا از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر فرد کمتر از ۱۵ سال، ۹/۱۴ نفر به سرطان مبتلا می‌باشند. همچنین بر اساس مقاله منتشر شده در ژورنال هماتولوژی و آنکولوژی کودکان این نرخ سود حدود ۲/۳۲ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر می‌باشد. بر اساس آمار عملکرد مؤسسه خیریه محک، در دوره ده ساله ۱۳۹۳-۱۳۸۴، نرخ میانگین رشد سالانه موارد جدید ابتلا معادل ۹% بوده که تعداد موارد جدید ابتلا در سال ۱۳۹۳ به ۲۰۷۵ مورد رسیده است. بر اساس همین نرخ رشد، تعداد کل کودکان تحت حمایت با میانگین رشد سالانه ۱۲% به ۱۳۵۸۳ در سال ۱۳۹۳ رسیده است. همچنین میانگین هزینه سرانه درمان هر کودک با نرخ رشد میانگین ۳۱% از ۴/۴ میلیون ریال در سال ۱۳۸۴ به ۹/۳۸ میلیون ریال در سال ۱۳۹۳ رسیده است.
احمدیان گفت:‌ »مؤسسه خیریه محک به عنوان یک سازمان غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی که در سه حوزه حمایت، درمان و تحقیقات علمی بر سرطان اطفال تمرکز نموده است، با اتکا به جلب مشارکت‌های مردمی و بر اساس رویکرد سیستمی در طول نزدیک به ربع قرن فعالیت خود همواره بر تولید ارزش افزوده بر روی کمک‌های اهدایی خیرین تأکید نموده و ایجاد بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک و استقرار سیستم‌های کارآمد حمایتی(مددکاری-روانشناسی) و هدایت پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط با سرطان کودکان به جای پرداخت کمک‌های اعانه‌ای نتایج این نگاه سیستمی بوده است. در طول سال ۱۳۹۳ مؤسسه خیریه محک با جذب بالغ بر ۱۲۷ میلیارد تومان کمک‌های اهدایی، ۵۳ میلیارد تومان برای حمایت درمان کودکان مبتلا به سرطان در بالغ بر ۳۲ بیمارستان دانشگاهی در سراسر کشور و همچنین درمان کودکان در بیمارستان فوق تخصصی محک هزینه نموده و ۵/۱۳ میلیارد تومان برای سیستم‌های ارتباط با خیرین و سیستم‌های تولید منابع هزینه نموده است. ۷میلیارد تومان هزینه‌های پشتیبانی سازمان بوده و ۱۰ میلیارد تومان نیز برای احداث ساختمان شماره ۲ محک تخصیص یافته است.
علاوه بر این موارد مبلغی در حدود ۴۴ میلیارد تومان برای توسعه آتی محک در حوزه‌های خدمات حمایتی به منظور یکسان سازی خدمات حمایتی (مددکاری و روانشناسی) در کل کشور و توسعه جغرافیایی فعالیت محک به منظور پوشش کامل نیازهای کودکان مبتلا به سرطان تخصیص یافته است. این موارد در چارچوب طرح توسعه ۱۰ سال موسسه محک در حال برنامه‌ریزی و تدوین است و امروز توسعه این سازمان پس از نزدیک ربع قرن فعالیت همچون روزهای آغازین تأسیس آن نیازمند مشارکت‌های اجتماعی است.»
در پایان مدیر عامل محک خطاب به خیرین ارزشمند محک عنوان نمود که:
ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید                  هم مگر لطف شما پیش نهد گامی چند.
قصه‌ای زیبا بسازیم
دکتر علی محمد گودرزی مشاور مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و رئیس شورای راهبردی مسئولیت اجتماعی با اهدای یک جلد شاهنامه نفیس به محک عنوان کرد که فرهنگ نیکی و نیکوکاری از دیرباز در فرهنگ کهن ایران نهادینه شده که نمونه‌های آن در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی قابل بررسی است.
 سعیده قدس بنیانگذار مؤسسه خیریه محک نیز گفت: «حضور یاورانِ کودکان مبتلا به سرطان  قصه‌ای زیبا برای نسل‌های بعد از ما می‌سازد که امید داریم شاهنامه‌ای ملموس از نیکی مردمان عصر و روزگار ما باشد.»
حضور گرم هنرمندان
لوریس چکناواریان، محمد سریر، مجید درخشانی، فاطمه معتمد آریا، پوری بنایی و… از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند. گروه داوطلبان هنردرمانی محک که در روزهای هفته به اجراهای هنرمندانه موسیقی به عنوان مکمل فرآیند روان‌درمانی و خدمات روانشناسی بخش خدمات حمایتی برای کودکان محک می پردازند، قطعاتی را برای مهمانان اجرا کردند.
ما قدردان یاورانمان هستیم
امید داریم با همکاری شما تلخی دارو را به شیرینی سلامتی و کودکی و تیزی سوزن را به نرمی هستی تبدیل کنیم و تعداد بیشتری از کودکان محک را به سوی خانه‌هایشان، به سوی زندگی سرشار از سلامتی روانه کنیم.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما