كنگره بينالمللى خدمات حمايتى محك برگزار شد
- ۱۳ آبان ۹۴
- 443 بازدید
- 0 دیدگاه
اولین کنگره بینالمللی و سومین کنگره ملی خدمات حمایتی (مددکاری اجتماعی- روانشناسی) و سازمانهای مردم نهاد در موسسه خیریه محک برگزار شد.
این کنگره ۷ و ۸ آبان ماه ۱۳۹۴ با حضور مدیران سازمانهای مردم نهاد، مددکاران اجتماعی و روانشناسان فعال در سازمانهای مردمنهاد و نیز مددکاران اجتماعی و روانشناسان بخشهای تخصصی خون و آنکولوژی بیمارستانها، پزشکان، متخصصان، اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان حوزه خدمات حمایتی در دو عرصه ملی و بینالمللی برگزار شد.
در روز دوم این کنگره کارگاههای آموزشی برقراری ارتباط موثر، انواع ارتباط، ۱۷ اصل کار تیمی و مکانیسمهای دفاعی برگزار شد.
مدیر خدمات حمایتی شهرستانها: توزيع برنامه ريزى شده خدمات در سراسر ايران؛ هدف محك
در ابتدای روز دوم کنگره شیرین صدیقنژاد مدیر بخش خدمات حمایتی شهرستانها ضمن تشکر از حضور صاحبنظران و داوطلبان فعال محك در شهرستانها از فعالیت بخش خدمات حمایتی شهرستانها و اهداف آینده گروه داوطلبان خدمات حمایتی گفت و ادامه داد: «بخش خدمات حمایتی محک از مشکلات و كمبودهايى که در شهرستانها وجود دارد آگاه است، به همین منظور در برنامههای آینده تیم خدمات حمایتی بازدید از بیمارستانهای دارای بخش خون و آنکولوژی کودک در شهرستانها قرار داده شده است تا از نزدیک به مشکلات رسیدگی کند. بي شك بخش قابل توجهى از این مشکلات با قویتر کردن حضور داوطلبان محك و ارتباط گستردهتر آنها با این بیمارستانها در سراسر ايران قابل مديريت است. امیدواریم با همراهی نیروهاى پيشكسوت و جوان داوطلب و كاركنان متخصص و مسئول، مشکلات را در سطح تمامى بیمارستانهای تهران و شهرستانها حل کنیم و بالاترين سطح كيفى خدمات را توزيع كنيم.»
مدیر روابط عمومی محک: ارتباطات مؤثر، يكپارچه و كل نگر؛ تعهد محك در قبال ذيربطان
صبا کامکار مدیر بخش روابط عمومی و امور بینالملل مؤسسه خیریه محک در کارگاه آموزشی پیرامون مهارتهای ارتباطی مؤثر در سازمانهای مردم نهاد و خدمت محور سخن گفت و عنوان كرد: «سازمانهای خدماتی نه کارخانه دارند، نه ابزارآلات و نه محصولی، بلکه سرمایه اصلی این سازمانها، افرادی هستند که از طریق برقراری ارتباط با ذیربطان خدماتی را در لحظه تولید و ارائه میدهند. از این رو توسعه مهارتهای ارتباطی در کلیه کارکنان و داوطلبان بر ارتباطات سازمان و در نهایت ارتقای کیفیت خدمات برای ذیربطان اثر گذار است. یکپارچگی کیفیت خدمات در مؤسسات مردمنهاد و خیریه از اهمیت ویژهای برخوردار است. ارائه خدمت به کلیه ذیربطان سازمان باید در یک سطح و به یک شکل انجام شود. از این رو لازم است که سازمانها، با تعریف چارچوبهای رفتاری و ارتباطی مشخص در سازمان خود، از سلیقهای شدن و عدم یکپارچگی ارتباطات جلوگیری کنند. در حقیقت سازمانها باید بتوانند در تمامی ارتباطاتی که با ذیربطانشان برگزار میشود، به تعهداتی که آن را در مأموریت و برنامههای ارتباطی خود به ذیربطان تعهد کردهاند، عمل کنند و تصویری واضح و شفاف از خود به جای بگذارند.»
كامكار گفت: «ما نیز در محک تلاش داریم با ارتقای سطح مهارتهای ارتباطی و توسعه یکپارچگی در ارتباطات سازمان، به تعهد خود عمل کرده و رضایت ذیربطان را افزایش دهیم.»
كارشناس بخش روانشناسى محك: داشتن مهارتهای ارتباطی شرط لازم برای رفع نیازهای سازمان
ندا ندایی کارشناس روانشناسی در اين کارگاه آموزشی به بیان انواع ارتباط، لزوم برقراری ارتباطی مؤثر، پیامدهای فقدان مهارتهای ارتباطی و تکنیکهای برقراری ارتباط مؤثر از ديدگاه يك بخش تخصصى روانشناسى مرتبط با مقوله سرطان كودك پرداخت و گفت: «برای اینکه بتوانیم بهترین پاسخ را به نیازهای کودکان مبتلا به سرطان و خانواده آنها ارائه کنیم، باید مهارتهای لازم در برقراری ارتباط مؤثر را بیاموزیم و در رفتار با بیمار و خانواده تلاش کنیم کارآمدترين پیامها را به آنها منتقل کنیم تا به هموارتر شدن فرآیند و مسیر درمان و نیز حمايت همه جانبه منجر شود.» این بخش با ارائه فیلمی از فعالیت داوطلبان بخش هنردرمانی محک که در روزهای هفته به اجراهای هنرمندانه موسیقی و روایت درمانی به عنوان مکمل خدمات روانشناسی بخش خدمات حمایتی برای کودکان مبتلا به سرطان میپردازند، به پایان رسید.
در ادامه نازنین الهیار کارشناس مددکاری محك، ۱۷ اصل کار تیمی در برقراری ارتباط سازمانی، ویژگیهای کار يك تیم کار آمد و مزایای کار تیمی را تشريح كرد.
پخش کلیپ آموزشی خدمات حمایتی محک در دومین روز از کنگره
در این قسمت از کنگره، کلیپ آموزشی خدمات حمایتی برای حاضران پخش شد که در این کلیپ تمام فعالیتهای بخش خدمات حمایتی در بیمارستان محک از جمله نحوه پذیرش بیمار، پرداخت تمام هزینههای درمانی و رفاهی، اسکان بیماران شهرستانی، ارائه خدمات مددکاری و روانشناسی، مشاورههای فردی و گروهی و ساير خدمات در حوزه حمايت از درمان و نيز رفاه كودك مبتلا به سرطان و خانواده آنها به طور كامل به نمايش گذاشته شد.
در آخرین کارگاه آموزشی این کنگره ترانه کوهستانی کارشناس روانشناسی به شرح کامل انواع مکانیسمهای دفاعی پرداخت و گفت: «بیمارستان یکی از فضاهایی است که شرایط ایجاد بحران و تنش در آن وجود دارد بنابراین در این محیط آشنایی با مکانیسمهای دفاعی برای مدیریت بحران و تنش اهمیت ویژهای دارد. در بیماری سرطان که تأثیرات روحی بارزی بر بیمار و خانواده دارد نیز شناخت مکانیسمهای دفاعی و راههای کنترل بحران توسط کادر حمایتی نقش بسیار زیادی در سلامت روان بیماران ایفا میکند و با این آشنایی میتوانیم تأثیر مثبتی بر روی بیمار و همراه او بگذاریم.»
محک به گسترش فعالیتهای خدمات حمایتی در آینده نگاهی مثبت دارد
محک تلاش دارد با نگاه تخصصی به همه جوانب مراحل درمان کودکان مبتلا به سرطان در کنار فرزندانش و خانوادههای آنها روزهای سخت درمان را برای ايشان هموارتر کند و امیدوار است با همکاری بیشتر با دیگر سازمانها، متخصصان، صاحب نظران و یاوران همیشگی خود فعالیتهای درمانی و خدمات حمایتی خود را روز به روز گسترش دهد. قدردان تمامى همراهان و فرهيختگانى هستيم كه در اين كنگره همراه ما بودند.
برای مطالعه خبر روز اول کنگره کلیک کنید.