حضور محك در سيزدهمين كنفرانس بينالمللي مديريت
- ۱۶ دی ۹۴
- 328 بازدید
- 0 دیدگاه
سيزدهمين كنفرانس بينالمللي مديريت با هدف افزايش توانمندي سازمانهاي ايراني براي روبرويي با تحولات محيطي پيش رو با حضور مديران و متخصصان حوزه مديريت كشور برگزار شد. آراسب احمديان مديرعامل مؤسسه خيريه محك در پانل تخصصي اين رويداد علمي با عنوان «سازمانهاي مردمنهاد در ايران، ضرورت تحول در الگوهاي مديريت» در خصوص «مدل مفهومي فرآيند خيريه در سمنها» سخن گفت.
احمديان شرح تفاوت رويكرد سنتي و سيستمي در اداره سمنها پرداخت و گفت: «اولين گام در رويكرد سيستمي نيازسنجي است. فرآيندهاي مربوط به جذب منابع، بازاريابي جذب منابع و توزيع آن لزوم توسعه سمنها است كه تنها با پذيرش رويكرد سيستمي در مديريت محقق ميشود. در رويكرد سنتي مديريت سمنها، شيوه اعانهاي يعني نقش واسطهاي سمن ميان كمك كننده و كمك گيرنده وجود دارد. در اين سازمانها عدم وجود هزينه بالادستي اولويت دارد، در حالي كه در رويكرد سيستمي، تمركز بر تبديل منابع به خدمات در جهت ايجاد ارزش افزوده پايدار است.»
ايجاد ارزش افزوده؛ لازمه توسعه سمنها
مديرعامل محك تمركز سازمانهاي پيشرو را ايجاد ارزش افزوده بر كمكهاي مردم دانست و گفت: «اين موضوع تعهدي است كه سمنها در برابر منابع مالي اهدايي جامعه به آنها برعهده دارند.»
وي با تأكيد بر اينكه توسعه سمنها با ديدگاه سنتي امكانپذير نيست گفت: «با اقدامات اعانهاي، نميتوان سمنها را رشد و توسعه داد و رشد و توسعه سازمان نيازمند ايجاد ارزش افزوده بر روي منابع مالي اهدايي است.»
احمديان در پايان افزودن پانل تخصصي با تمركز بر سمنها را در دورههاي بعدي كنفرانس مديريت به منظور ارتقاي رويكرد تخصصي به اين مقوله و بهرهمندي از دانش مديريت در گسترش ظرفيتهاي جامعه مدني را پيشنهاد داد.
لازم به ذكر است در اين مراسم كه با حضور صاحبنظران اين عرصه برگزار شد، خانم دكتر شهيندخت خوارزمي، مهندس خامنوي، رضا درمان و اكبر اخوان نيز به ارائه مباحثي در اين خصوص پرداختند.
گفتمان تخصصي صاحب نظران پيرامون موضوع سمنها
دكتر شهيندخت خوارزمي محقق و مدرس دانشگاه و بنیانگذار باشگاه آینده، ضرورت نگاه استراتژيك در مديريت سمنها و نياز مستمر به تحول آنها را تشريح كرد. مهندس خامنوي مدیر عامل جامعه نیکوکاری ابرار اتاق ایران نيز مطالبي در خصوص ضرورت شبكهسازي در سمنها، اقدامات شبكه سمنها و مؤسسات نيكوكاري در سالهاي اخير بيان كرد.
اكبر اخوان مديرعامل مؤسسه خيريه نذر اشتغال امام حسين(ع) نيز فعاليتهاي اين خيريه را در سه حوزه اشتغالزايي به طور مستقيم، ترويج فرهنگ كار و اصلاح قوانين كار به نفع بيكاران معرفي كرد.
مهندس درمان مدیرعامل جامعه یاوری ضمن تأكيد بر موضوع مدرسه ياري در كنار مدرسه سازي به ضرورت گسترش تعاملات با دولت و همكاري با آموزش و پرورش اشاره كرد.
مسير تعالي؛ حاصل بهره مندي از ظرفيتهاي جامعه مدني
محك باور دارد تعامل بيشترِ مجامع علمي و صاحبنظران، امكان بهرهمندي از دانش و تجربه را براي دستيابي به انديشههاي متعالي در مديريت سازمانهاي مردمنهاد فراهم ميكند. اين سازمان همواره تلاش كرده با بهرهمندي از ظرفيتهاي جامعه مدني و دانش مديران، مسير تعالي را در جهت ارائه خدمات همه جانبه به كودكان مبتلا به سرطان طي كند. به اميد آنكه با اشتراكگذاري آرا و انديشهها گامي موثر در جهت رفع مشكلات اجتماعي برداريم.