0 کمک آنلاین

پاسخ‌ها

  • ۲۸ بهمن ۹۸
  • 13230 بازدید
  • 4 دیدگاه

پرسشگری حق همه ذیربطان و پاسخگویی در عین شفافیت وظیفه ماست
بر اساس ارزش های بنیادین حاکم بر محک سوال حق ذیربطان و پاسخگویی در عین شفافیت وظیفه ماست.
‎در پی درج مطلبی با عنوان «صدای مانی» در یکی از صفحات مجازی درباره «مانی» یکی از کودکان مبتلا به سرطان سرزمینمان، به اطلاع می‌رساند محک به عنوان اولین مرجعی که صدای کودکان مبتلا به سرطان را ۲۶ سال پیش شنید و به منظور پاسخگویی به این صدا با اتکا به کمک نیکوکاران ایرانی تا امروز به پا ایستاده تا در هر لحظه‌ای و با گوش جان شنونده صدای این کودکان و خانواده‌هایشان باشد، خود را موظف به رسیدگی و پاسخگویی شفاف نسبت به اعتماد مردم و نیکوکاران این آب و خاک می‌داند. از این رو از زمان درج این مطلب در روز جمعه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۶ با سازماندهی کارگروه تخصصی متشکل از مدیر عامل، رئیس بیمارستان، مسئول فنی بیمارستان، مدیر بیمارستان، مدیر خدمات حمایتی، مدیر روابط عمومی و سایر مدیران واحدهای پشتیبان، اقدام به استخراج اطلاعات برای امکان پاسخگویی دقیق به این موضوع نموده است و اطلاعیه ابتدایی را بر اساس وظیفه این سازمان در رعایت شفافیت و پاسخگویی در همان روز منتشر کرد.
‎این کارگروه فعالیت خود را برای ارائه گزارش جامع و دقیق‌تر با بررسی تمامی اسناد رسمی موجود در اورژانس بیمارستان محک، گزارشات مکتوب دفتر پرستاری، آزمایشگاه، بازبینی فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته بنا به درخواست مادر بیمار و مذاکره با بیمارستان طالقانی گرگان ادامه داد تا بتواند اطلاعات تکمیلی را به همه اعضای خانواده بزرگ محک ارائه کند.
‎پیش از هر چیز به رسم همیشه محک که رسم همدلی است، بار دیگر ابراز همدردی صمیمانه خود را با خانواده مانی عزیز اعلام می‌کنیم. ما زیر سقف محک عمیقاً با اندوهی که با از دست دادن فرزند به جان مادر و پدر و بستگان می‌نشیند آشناییم و از این رو با درک شرایط سخت ایشان، برایشان آرزوی شکیبایی و آرامش داریم.
‎ضمن تأکید مجدد بر این اصل زیربنایی که این سازمان تمامی کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران را که در بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی اطفال درمان می‌شوند، بدون هیچ تبعیض و گزینش و از هر شهر و دیاری تحت پوشش قرار می‌دهد، توضیحاتی مرتبط با مطالب نقل قول شده از سوی مادر با درک کامل از شرایط حساس ایشان را به اطلاع می‌رساند:
‎• نمونه برداری مغز استخوان برای بیمار در تاریخ ۹۶/۱۰/۰۵ در بیمارستان طالقانی انجام شده و طبق روال، مقرر شده که نمونه توسط این بیمارستان جهت انجام آزمایشات تکمیلی به بیمارستان محک ارجاع شود. اما والدین بیمار تصمیم می‌گیرند خارج از روال جاری، از آن مرکز درمانی خارج شده و بدون دریافت نامه ارجاع از پزشک آن مرکز برای پذیرش در بیمارستان مقصد، که از اصول درمانی حاکم بر ارجاع و یا انتقال بیمار بر اساس قوانین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و ریشه در دلایل پزشکی و تأمین سلامت بیمار دارد، نمونه آزمایشگاهی را شخصاً و مستقیم به بیمارستان محک بیاورند. این درحالی است که درصورت طی شدن روال ذکر شده درمان کودک از همان زمان در بیمارستان طالقانی گرگان آغاز می‌شد و تأمین هزینه‌های آن نیز توسط محک انجام می‌شد. لازم به ذکر است بر اساس همین روال در ده ماهه اول سال جاری ۱۱۸ کودک مبتلا به سرطان در بیمارستان طالقانی گرگان، تحت حمایت محک قرار دارند که ۱۱۲ نفر از آنها تحت درمان،۴ نفر قطع درمان (بهبود یافته) و متاسفانه ۲ نفر فوت شده‌اند.
‎• همانگونه که عنوان شد بنا به درخواست مادر مانی کلیه دوربین‌های مداربسته بیمارستان در فاصله ساعت ۲ بامداد چهارشنبه ۹۶/۱۰/۰۶ تا فردای آن روز مورد بازبینی قرار گرفته‌اند و اطلاعات زیر استخراج گردیده است:
‎۱. مراجعه پدر به انتظامات بیمارستان در ساعت ۲:۳۵ بامداد انجام شده است.
‎۲. ارجاع به اورژانس و دریافت راهنمایی جهت تحویل نمونه در ساعت ۲:۳۶ بامداد انجام شده است.
‎۳. تحویل نمونه به آزمایشگاه بیمارستان و انجام مراحل پذیرش در ساعت آزمایشگاه:۲:۴۱ انجام شده است.
‎۴. خروج پدر از بیمارستان در ساعت ۳:۰۳ انجام شده است.
‎لازم به ذکر است در این مراجعات پدر به تنهایی در محک حضور یافته و در هیچ یک از مراجعات کودک جهت معاینه یا پذیرش در اورژانس همراه ایشان نبوده است.
‎• اولین ورود کودک بیمار و مادر به همراه پدر در ساعت ۸:۲۵ صبح ۹۶/۱۰/۰۶ انجام شده که به کلینیک خون و آنکولوژی بیمارستان محک راهنمایی می‌شوند و منتظر دریافت نتیجه آزمایش می‌مانند. ساعت ۱۴:۳۰ نتیجه آزمایش به خانواده بیمار تحویل داده شده و به دلیل آنکه خارج از ساعت کاری کلینیک بوده، پدر بیمار صبح پنجشنبه پزشک آنکولوژیست را ملاقات کرده است و توضیحات لازم درباره مزایای انجام درمان در شهر محل زندگی و تاکید بر سرعت عمل در آغاز درمان به ایشان ارائه شده است و توضیح داده شده که در آن بیمارستان نیز همین درمان انجام می‌شود نیز پرداخت کلیه هزینه‌های درمانی و رفاهی توسط محک انجام خواهد شد.
‎• مجموعه مشاهدات مربوط به فیلم‌های دوربین مدار بسته حاکی از آن است که در طول این فاصله زمانی، خانواده و بیمار و خصوصا پدر بارها به داخل بیمارستان رفت و آمد داشته و نه مقاومتی برای ورود ایشان وجود داشته و نه اعمال فشاری برای بیرون کردن ایشان از بیمارستان انجام شده است و همان‌طور که اشاره شد تمام توضیحات لازم را از پزشک فوق تخصص خون و آنکولوژی بیمارستان دریافت نموده‌اند. فیلم‌های دوربین‌های مدار بسته جهت مشاهده افراد و در صورت مراجعه حضوری به بیمارستان با هماهنگی قبلی قابل رؤیت خواهد بود.
‎• لازم به ذکر است که در همان روز مراجعه خانواده مانی (ششم دی ماه سال جاری) بخش شیمی درمانی سرپایی بیمارستان با ۱۰ بیمار و ضریب اشغال صد در صد، بخش آی سی یو با ۴ بیمار و ضریب اشغال صد در صد، بخش های آنکولوژی یک، دو سه هر کدام با ۱۵ بیمار و ضریب اشغال صد در صد و اورژانس نیز با ۱۶ بیمار پذیرش شده و ۷ بیمار تحت نظر فعالیت نموده‌اند. تمامی این بیماران کودکان مبتلا به سرطان از تهران و شهرستان‌ها بوده‌اند و پیچیدگی و شرایط بیماری آنها الزام به درمان در بیمارستان محک را به تشخیص پزشکان فوق تخصص ایجاب نموده بود. لذا یکی از دلایل ارجاع بیمار به شهر محل سکونت ضرورت آغاز سریع درمان در یک مرکز درمانی بوده است که در آن لحظه در بیمارستان محک میسر نبوده است.
‎• جهت مزید اطلاع کلیه ذیربطان گرانقدر محک تصریح می‌گردد که در حال حاضر ۵۱۰ تخت آنکولوژی اطفال در ۴۰ بیمارستان در سطح کشور فعال است که ۱۰۰ تخت آن متعلق به بیمارستان محک و ۴۱۰ تخت دیگر مربوط به سایر بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی می‌باشد. که مجددا تأکید و تکرار می‌شود که هزینه درمان تمامی این کودکان توسط محک و از محل کمک های خیرین انجام می‌شود و بدیعی است که تمرکز پذیرش کودکان فقط بر روی بیمارستان محک اقدامی غیر منطقی و خلاف سیاست های توسعه متوازن خدمات بهداشتی و درمانی به طور یکنواخت در کل کشور می‌باشد.
‎ضمن قدردانی از تمامی عزیزانی که پیگیر  این موضوع بوده‌اند، خاطر نشان می‌شود رسیدگی دقیق به این موضوع نیازمند ارائه پرونده بیمار به سازمان‌های رسیدگی کننده ذیصلاح توسط خانواده بیمار است، و پیگیری آن می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی و توسط افکار عمومی صورت پذیرد.
‎در پایان بار دیگر تأکید می‌گردد احترام به پرسشگری و پرسش‌کننده همواره از اصول اخلاقی حاکم بر محک بوده و این سازمان همواره به طور داوطلبانه و خودجوش با ایجاد کانال‌ارتباطی زمینه را برای دریافت نظرات کلیه ذیربطان فراهم کرده است تا از این طریق ضامن ارتقای خدمات و بهبود مستمر عملکردش در حمایت از فرزندانش باشد.
جوابیه محک به سایت شفا آنلاین(یکشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۲)
 با سلام 
بازگشت به مطالب مندرج در سایت شفا آنلاین در مورخه ۲۱ /۹۲/۱۱ تحت عنوان” انتقاد صریح معاون سازمان نظام پزشکی به مدیریت محک” که حاوی موارد کلی و نامستند در ارتباط با عملکرد این سازمان می‌باشد، مقتضی استدر چارچوب ماده ۲۳ قانون مطبوعات نسبت به انتشار جوابیه زیردر همان صفحه اقدام فرمایید.
موسسه خیریه محک ضمن تاکید بر معنویت حاکم بر کمک های انسان دوستانه نیکوکاران، تصریح می‌نماید ارتقا کارآیی و اثربخشی فعالیت‌های سازمان را به عنوانی یکی از اصلی‌ترین مسئولیت‌های خود در مقابل اقدام معنوی و نیکوکارانه خیرین می‌داند و با اعتقاد به بهبود مستمر در جهت آن می‌کوشد.
دریافت گواهینامه NGO Benchmarking از شرکت بازرسی بین المللی SGS درسال ۱۳۸۵و اخذ رتبه دهم در بین ۲۶۵سازمان غیردولتی در ششمین ممیزی سازمان درسال ۱۳۹۲، حاکی از رعایت بهترین شیوه‌های کاری در چارچوب استانداردهای بین المللی در اداره محک به عنوان یک سازمان غیردولتی است. ازسوی دیگر اخذ امتیاز A+درممیزی سالانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در انطباق با استاندارد حاکمیت بالینی، حاکی از رعایت استانداردهای مصوب وزارت بهداشت در اداره بیمارستان فوق تخصصی محک در سطحی بالاتراز میانگین کشوری می‌باشد. در کنار نتایج ممیزی‌های ملی وبین المللی برعملکرد این موسسه خبرهای اخیر از موفقیت درمان کودکان مبتلا به رتینوبلاستوما و هپتوبلاستوم با جدیدترین شیوه‌های پیوند سلول‌های بنیادی نشان دهنده اثربخشی کمک‌های اهدایی ارزشمند هموطنان نیکوکار و کارآیی موسسه محک در ارائه  خدمات حمایتی به کودکان مبتلا به سرطان در بالغ بر ۳۲ بیمارستان دانشگاهی و ارائه خدمات تشخیصی درمانی عمومی، تخصصی و فوق تخصصی به کودکان مبتلا به سرطان دربیمارستان محک می‌باشد. موسسه محک با استعانت از ایزد منان و قدردانی از تمام اعضا خانواده بزرگ محک امیدوار است خدمات حمایتی و درمانی این موسسه در مسیر بهبود مستمر رشد و توسعه یابد.
روابط عمومی موسسه خیریه محک
پاسخ محک (شنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۲)
با کمال احترام 
عطف به گزارش منتشر شده در روزنامه اعتماد به تاریخ ۱۴ آبان ماه۱۳۹۲ در صفحه ۹ (جامعه) و پایگاه خبری آن روزنامه به نشانی :www.etemadnewspaper.ir با عنوان “اسکناس‌های فرسوده بلای جان خیریه ها” مقتضی است به منظور تنویر افکار عمومی و بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات نسبت به انتشار پاسخ این موسسه اقدام فرمایید.
به نظر می رسد هدف غایی گزارش مذکور  برحذر داشتن خیرین از اهدای اسکناس های مستعمل به موسسات خیریه است. اما حجم زیادی از این گزارش به موسسه ی خیریه ی محک اختصاص یافته و خواسته یا ناخواسته اقدامات موثر این موسسه را در جهت تبدیل اسکناس های فرسوده به وجوه رایج و تلاش های انجام شده برای تعیین تکلیف اسکناس‌های غیر قابل مبادله را زیر سوال می‌برد.
از آنجا که اعتماد و شفافیت، مهم‌ترین مسئولیت موسسات خیریه  می‌باشد، پیرو سوالات مطروحه توسط خبرنگار روزنامه اعتماد پیرامون اسکناس‌های فرسوده جمع‌آوری شده از قلک‌های محک، موسسه با دعوت از ایشان آمادگی سازمان را جهت ارائه کلیه مستندات و دلایل خود اعلام نمود. در این جلسه که نزدیک چهار ساعت به طول انجامید کلیه مستندات و دلایل در نهایت شفافیت و پاسخگویی ارائه گردید که اشاره مجدد به مهم‌ترین آنها که تصاویر آن در اختیار روزنامه اعتماد قرار گرفته است  ضروری تشخیص داده می‌شود:
۱.    نامه شماره ۲۱۶۷/۱/۶۵ مورخه ۲۴-۵-۸۵ به قائم مقام وقت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با موضوع استعلام در زمینه نحوه اقدام در ارتباط با اسکناس‌های فرسوده و سکه های خارج از رده و تبدیل آنها به وجوه رایج و قابل استفاده که پیگیری های لازم در مورد آن صورت گرفت و نتایج آن در بند زیرتوضیح داده می‌شود.
۲.    نامه شماره ۲۹۵۳/۱/۶۰ مورخه ۹-۷-۸۵ به اداره نشر اسکناس و خزانه به دنبال پیگیری‌های انجام شده بر روی نامه ردیف ۱ که به تحویل مسکوکات خارج از رده به آن اداره منجر گردیده و نتیجه اقدام بر روی آن منعکس است. همچنین در این چارچوب اسکناس‌های خارج از رده، مبادله گردیده، اما به پاسخی در زمینه اسکناس‌های غیر قابل مبادله منجر نشده است.
۳.     نامه شماره ۱-۵۷۱/م مورخه ۲۰-۷-۹۲ به رئیس محترم سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی پیرو خبر منتشره در روزنامه همشهری شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۲ و مصاحبه با رئیس محترم سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با موضوع امحای اسکناس‌های فرسوده؛ که در این نامه استعلام در زمینه مواجهه با این موضوع انجام شد، اما تا این تاریخ پاسخ مکتوب آن واصل نگردیده است.
۴.    نامه شماره ۱۹۹۴۰/۹۲ مورخه ۲۲-۷-۹۲ به ریاست محترم بانک ملی شعبه فردوسی به دنبال پیگیری خبرنگار روزنامه اعتماد؛ و درخواست دستورالعمل مکتوب در این زمینه که تا این تاریخ پاسخ مکتوب آن واصل نگردیده است.
۵.    همچنین مراجعات مکرر به بانک ها جهت تعیین تکلیف اسکناس‌های غیر قابل مبادله صورت گرفته است که همانگونه که در متن گزارش آمده است دو مورد به دعوت و با اصرار این موسسه با حضور خبرنگار آن روزنامه انجام شده و همان گونه که متن خبر روزنامه اعتماد نشان می‌دهد به دریافت یک دستورالعمل مکتوب در این زمینه منجر نگردیده است.
پر واضح است که امحا اسکناس‌ها توسط محک، موضوع امحای هر نوع اسکناسی نیست؛ بلکه در ارتباط با حجم بسیار محدود و اندکی از این اقلام است که اسکناس‌هایی غیر قابل مبادله شامل کپک زده، تکه تکه و فاقد مهر و امضا هستند و شکل ظاهری آنها عمدتا به صورت ممزوجی از کاغذ، کپک و قارچ است. بر اساس تحقیقات علمی مکرر انجام شده در جهان و در ایران که یک نمونه آن به پیوست  به دفتر روزنامه اعتماد ارائه گردیده است، تاکید بر این دارد که این موارد یک خطر بالقوه برای افراد جامعه خصوصا کارکنان بانک‌ها، افراد مسن، کودکان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی بوده و می‌تواند خطرات بسیار جدی به دنبال داشته باشد (منبع: فصلنامه سلامت کار ایران ).
لازم به ذکر است که اسکناس‌های فرسوده در محک به صورت مستمر با همکاری کارکنان زحمتکش شبکه بانکی کشور در حال مبادله و جایگزینی هستند.
در پایان خاطر نشان می‌سازد که موسسه خیریه محک با احترام به نیات خیرخواهانه و خداپسندانه مردم نیکوکار این سرزمین پذیرای اهدایی آنها به هر میزان و به هر شکل ممکن با قدمی یا قلمی یا درمی می‌باشد. این موسسه  با فراهم آوردن شرایط استفاده از این هدایا به نفع کودکان معصوم مبتلا به سرطان تا آخرین نقطه ممکن را وظیفه خود می‌داند. امید است توضیحات فوق روشن کننده وضعیت موجود بوده و جهت تکمیل این توضیحات از یاوران گرامی و آحاد مختلف جامعه دعوت می‌گردد با بازدید از موسسه از نزدیک و به صورت شفاف با فعالیت‌ها و اقدامات این سازمان آشنا شوند.
روابط عمومی موسسه خیریه محک
درهای محک به روی همه باز است(چهارشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۲)
به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان محک: 
موسسه خیریه “محک” در طی ۲۲ سال فعالیت خود در جهت حمایت از کودکان مبتلا به سرطان، همواره با تکیه بر نیت خیر نیکوکاران و مشارکت های مردمی اداره شده است. با توجه به اصول حاکم بر این سازمان، که با ایجاد راههای ارتباطی مختلف خود را موظف به پاسخگویی شفاف در قبال مخاطبانش می داند همواره فرآیندهای جلب مشارکت های مردمی و تبدیل آن به خدمات فوق تخصصی درمانی و حمایتی به کودکان مبتلا به سرطان بصورت شفاف به رؤیت گذاشته می شود. یکی از بارز ترین اقدامات در خصوص عمل به اصول شفافیت و پاسخگویی در محک، دعوت عموم مردم به بازدید از بخش‌های مختلف بیمارستان و موسسه می باشد.
موسسه محک با استناد به اصل پاسخگویی، پیرو خبر مندرج شده به شماره  ۹۲۰۸۱۵۰۹۸۳۴در تاریخ ۱۵/۰۸/۹۲ در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با موضوع: “گردشگران پشت درهای بسته شیرخوارگاه آمنه و محک ماندند” ؛ خود را موظف به اطلاع رسانی شفاف و آگاهی بخشی به خانواده بزرگ محک و هموطنان می‌داند.
شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی “پارس ایوان گشت” با اعلام درخواست بازدید ۱۶ گردشگر آلمانی(به تاریخ ۹/۸/۹۲ از محک) درخواست خود در تاریخ۵/۸/۹۲ بصورت تلفنی مطرح کردند که محک طی این تماس توضیحات لازم به صورت شفاف در خصوص کمبود زمان برای بررسی و نیاز به اخذ مجوزهای لازم ارائه کردند و درخواست شد که به منظور رسیدگی و پیگیری دقیق این موضوع نامه ای مکتوب با ذکر اسامی گردشگران برای محک ارسال شود تا نسبت به اخذ مجوز از اداره اموراتباع بیگانه طبق دستورالعمل های جاری و قوانین کشوری اقدام گردد. نامه درخواست مکتوب در تاریخ ۶/۸/۹۲ ساعت ۱۳:۰۸ با محتوای ارایه اطلاعات مرتبط با گردشگران به محک توسط خانم سولماز برزن مدیر داخلی وعملیات تور شرکت مسافرتی پارس ایوان واز طریق ایمیل، ارسال شد. در تاریخ ۷/۰۸/۹۲ نامه فوق بررسی شد و در تاریخ ۸/۰۸/۹۲ نسبت به اخذ مجوز اقدام گردید. با توجه به کمبود وقت، درتاریخ ۰۸/۰۸/۹۲ طی تماس از طرف نماینده محک،اعلام گردید که این موضوع در حال پیگیری است و پاسخگویی در اسرع وقت انجام خواهد شد و درخواست گردید که در صورت امکان، این بازدید به ابتدای هفته بعد موکول شود، که به علت بازگشت گردشگران در روز جمعه به کشور خود، امکان این بازدید میسر نگردید.
(بازدید دلقک های بدون مرز از کشور آلمان، بازدید رئیس انجمن جهانی کنترل سرطان از کشور ترکیه، بازدید پزشکان بیمارستان هیوا – کردستان عراق)، نمونه هایی از میهمانانی است که از سراسر دنیا با کسب مجوز های قانونی و با نیت انساندوستانه و دیدگاه متعالی به محک مراجعه می کنند وهمواره با استقبال و خوش آمد گویی کودکان محک رو به رو بوده اند.
“مستندات حضور بازدید این افراد در سایت محک قسمت اخبار” موجود می باشد .
در پایان ضمن قدردانی از شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی پارس ایوان گشت وهمه انسان هایی که همسو با اهداف این سازمان و با نیت کمک به کودکان معصوم مبتلا به سرطان فعالیت می کنند به اطلاع می رسانیم کلیه درخواست های ارسالی از سوی مخاطبان، مسئولانه پی گیری و بررسی می شود ومحک همواره قدردان یاورانی است که با قدمی یا قلمی یا درمی به کودکان محک یاری می رسانند. مسلما رعایت قوانین و ضوابط کشوری وظیفه هر سازمانی است؛ محک نیز به عنوان یک سازمان مسئول، احترام به قوانین جاری کشور را وظفیه خود می داند و در جهت رعایت آن می کوشد.
پس درهای محک همواره به روی تمامی یاوران باز می باشد. شما می توانید روزانه با تماس با شماره تلفن ۲۳۵۰۱۲۱۰ جهت حضور در محک و بازدید ازاین مجموعه که حاصل عشق ورزی و مشارکت هزاران انسان نوع دوست است، اقدام نمایید.
پاسخ محک (چهارشنبه, ۱۲ تیر ۱۳۹۲)
به دنبال پیگیری‌های گروهی از نیکوکاران در واکنش به ادعاهای مندرج در وبسایت فردی با عنوان دکتر خرسند در مورد درمان سرطان از طریق غذا درمانی و خام خواری و همچنین اثر بخش نبودن درمان‌های بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک و از آنجا که مؤسسه خیریه “محک” طی ۲۲ سال فعالیت خود در جهت حمایت از کودکان مبتلا به سرطان، همواره با تکیه بر نیت خیر نیکوکاران و مشارکت‌های مردمی اداره شده است. با توجه به اصول حاکم بر این سازمان، که با ایجاد راه‌های ارتباطی مختلف خود را موظف به پاسخگویی شفاف در قبال مخاطبانش می‌داند. به پاسخ در خصوص ادعاها مندرج در این سایت می‌پردازد.
بیمار ملیکا متولد ۱۳۸۶ بوده که در تاریخ ۳/۳/۱۳۹۱ برای اولین بار به بیمارستان محک مراجعه کرده و پس از تشخیص سرطان خون از نوع AML فرآیند درمان برای وی بدون هیچ تأخیری آغاز شده و اولین جلسه شیمی درمانی در تاریخ ۶/۳/۱۳۹۱ برای او انجام می‌شود و در تاریخ ۳۰/۴/۱۳۹۱ بعد از تکمیل اولین دوره شیمی درمانی با حال عمومی مناسب مرخص می‌شود و زمان بعدی مراجعه برای تکمیل فرآیند درمان دو هفته بعد تعیین می‌گردد. در این مدت خانواده بیمار توسط یکی از آشنایان خود  با آقای خرسند که ادعا دارد توسط غذا درمانی و آنچه ایشان «سیستم دنسروخ بدن می‌نامد» امکان شفای انواع بیماری‌ها از جمله سرطان، از کار افتادگی کلیه،  وجود دارد آشنا می‌شوند.
بر اساس مطالب وب سایت آقای خرسند وی عقیده دارد: «علم دارویی و شـیمیایی کنونی، تـیری در تاریـکی رها می‌کـند و بدن انسان فعالیت مضره ندارد که با داروهای سمی به جنگ آن برویم! همه ساله صدها هزار نفر در اثر همین اشتباه و جهل کشته می‌شوند. وقتی در تن شما سم غذایی یا دارویی تلمبار می‌شود، «سیستم خوددرمانی دنسروخ بدن» (کشف نوین)‌ برای پاکسازی تن شما فعالتر می‌شود و شما تب می‌کنید یا در جایی از بدن خود دردی حس می‌کنید، با این روند خوب بدن، مبارزه نکنید و وضع خود را وخیم‌تر نسازید.  همه بیماری‌ها از طریق کنترل غذایی ویژه قابل درمان هستند. لوئی پاستور کاشف میکروب، روبرت کخ و سایرین پایه‌گزاران داروهای سمی و شیمیائی (فعلا شده کارخانه جات عظیم پولسازی) دید بشر را به انحراف کشانده اند. فلسفه ما می‌گوید که «میکروب و عملکرد مضر آن» یک نتیجه‌گیری غلط است که از زمان «لوئی پاستور» تا کنون بی خودی ذهن بشر را به آن مشغول ساخته است، اینها مشکل اصلی نیستند همه اینها خود معلولند.»
بر همین اساس وی برای این بیمار توقف فرآیند درمان و تمامی داروها را پیشنهاد می‌کند و غذا درمانی و خام خواری را جایگزین آن می‌نماید. در این زمان بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک و بخش خدمات حمایتی این موسسه با تأخیر حضور ملیکا برای درمان، پیگیر وضعیت او می‌شوند و پس از آگاهی از تصمیم والدین، پزشکان فوق تخصص این بیمارستان و تیم حمایتی با تلاش و گفتگوهای مکرر با والدین و همچنین با آقای خرسند عواقب قطع درمان و اهمیت ثانیه‌ها در درمان بیماری سرطان را یادآور می‌شوند و ذکر می‌کنند که درمان سرطان خون از نوع AML درمانی پیوسته است و بعد از مرحله اول درمانی که حدود یک ماه به طول می‌انجامد یک استراحت ۲ تا ۳ هفته ای به بیمار داده می شود و این پروتکل درمانی ادامه خواهد یافت تا به مرحله نگهدارنده برسد و مرحله نگهدارنده که درمان ماهیانه است به مدت دو سال ادامه خواهد یافت تا جلوی عود بیماری گرفته شود.
علی رغم تمام تلاش‌های انجام شده ملیکا بعد از گذراندن مرحله اول درمان مراجعه نکرد و به مدت یک سال بیماری در مرحله خاموش قرار داشت. نهایتاً در خرداد ماه ۱۳۹۲ بیمار با وضعیت جسمی نامساعد با آمبولانس به بخش آی سی یو بیمارستان محک منتقل می‌شود و حدود یک ماه تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرد. پس از این دوره بیمار با بهبود نسبی حال عمومی مرخص شده و بعد از چند روز با تب و عفونت تنفسی مراجعه کرده و متاسفانه ۳ روز بعد  در تاریخ ۵/۴/۱۳۹۲ فوت می‌کند. در طول مدت حضور ملیکا در بیمارستان محک بیش از ۳۷ جلسه مشاوره روانشناسی برای والدین برگزار شده است.
با مطالعه مطالبی که پیرامون سیستم مورد نظر آقای خرسند در این گزارش ذکر شد و همچنین با مراجعه به وبسایت ایشان می‌توان متوجه شد که مطالب عنوان شده فاقد بار علمی و چارچوب نظری در حوزه تخصصی پزشکی است.
اطلاعیه در خصوص وب‌سایت (پنج شنبه, ۱۲ فروردین ۱۴۰۰)

نیکوکاران گرامی
با توجه به اهمیت دو اصل شفافیت و پاسخگویی در محک به اطلاع کلیه شما عزیزان همراهِ کودکان مبتلا به سرطان می‌رسانیم که در چند روز گذشته به دلیل حملات هكرى و دسترسى غيرمجاز به وب‌سایت محک اختلالاتی در وب‌سایت رسمی این مؤسسه به وجود آمده است. واحدهاى تخصصى در حال بررسی و رفع مشکل هستند تا هر چه سریع‌تر وب‌سایت محک که پايگاه اصلی اطلاع‌رسانی این سازمان به نیکوکاران و نيز واسط رساندن كمك‌هاى ارزشمند شما به كودكان مبتلا به سرطان است را تعمير و بازسازى كنند.
لازم به ذکر است با توجه به انتشار و بارگذاری صفحات تبليغاتى و گاهاً محتواى نامتعارف توسط هکرها، به اطلاع می‌رساند که این موضوع در حال پیگیری توسط دفتر حقوقی محک از طریق مراجع ذی‌صلاح و قانونی است. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه محتواى نامتعارف و يا بى ارتباط به حوزه فعالیت محك، این آگاهی را داشته باشید که اقدام حقوقی محک در جریان است. همچنین لازم به ذکر است اختلالات به وجود آمده متوجه کمک‌های آنلاین نیکوکاران نبوده و امنیت کمک‌ها تأمین بوده و تمامی کمک‌های ارزشمند شما از طریق سایت به دست محک رسیده است.
مؤسسه خیریه محک ضمن تأسف از مشکل به وجود آمده كه موجب عدم دسترسی نیکوکاران به اطلاع‌رسانی‌ها و روش‌های کمک‌های از طریق سایت بوده است، خواهشمند است به منظور اطلاع از سایر روش‌های کمک صفحه رسمی این مؤسسه را در اینستاگرام دنبال كنيد و در صورت نیاز به ارتباط با محک با شماره ۲۳۵۴۰-۰۲۱ تماس بگيريد.
ضمن تشکر از همراهی همیشگی شما یاوران عزیز در این ۳۰ سال، تمام تلاش خود را جهت رفع مشکل به وجود آمده خواهیم کرد تا کمک‌های ارزشمند شما با سهولت بیشتری همراه مسیر سلامتی فرزندان کوچک محک شود و امیدواریم روزی در کنار هم خبر سلامتی تمامی کودکان مبتلا به سرطان را منتشر کنیم.

برخى روش‌هاى كمك در اين روزها:
١. شماره کارت بانک ملی براى پرداخت از طريق كارت به كارت: ۰۵۹۰-۹۹۵۰-۹۹۱۱-۶۰۳۷
٢. گزینه نیکوکاری اپلیکیشن آپ و یا سایر اپلیکیشن‌های پرداخت
٣. تماس با شماره تلفن: ۲۳۵۴۰-۰۲۱

اطلاعیه (چهارشنبه, ۱۷ شهریور ۱۴۰۰)

مانند همیشه، قدردان شما اعضای خانواده بزرگ محک هستیم که در طول سی سال فعالیت این سازمان، با اعتماد خود همراه این موسسه نیکوکاری در حمایت بیش از ۳۷ هزار کودک مبتلا به سرطان و خانواده‌های ایشان در سرتاسر ایران بوده‌اید و در هر شرایطی حمایت از کودکان مبتلا به سرطان را با درایت، حساسیت و جدیت پایش و ارزیابی می‌کنید. پیرو پرسش‌های شما یاوران ارجمند در خصوص موضوعات مطرح شده اخیر در شبکه‌های اجتماعی، با التزام به دو اصل شفافیت و پاسخگویی وظیفه خود می‌دانیم که موارد زیر را به اطلاع شما یاوران گرانقدر محک برسانیم:

مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان یک سازمان مردم نهاد (NGO) است. اين سازمان خيريه، غيرانتفاعی، غيرسياسی و غيردولتی است و با تکيه بر جلب مشارکت‌های اشخاص حقيقی و حقوقی و انواع کمک‌های بشردوستانه ملی و بين‌المللي اعم از نقدی، کالا، خدمات و دانش فنی اداره می‌شود.

با توجه به ماهیت غیر سیاسی مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان “محک” که در اساسنامه این سازمان مردم‌نهاد تصریح گردیده است و ارکان سازمان اعم از هیأت امنا و هیأت مدیره نیز، همواره بر رعایت آن تاکید داشته‌اند، موسسه خیریه محک همواره از ورود به موضوعات سیاسی و هرگونه عکس‌العمل در برابر آن پرهیز می‌کند. بر همین اساس موسسه خیریه محک با هیچ سازمان، حزب و یا گروه سیاسی در داخل یا خارج از کشور ارتباط و همکاری ندارد. مأموریت موسسه خیریه محک، حمایت از کودکان مبتلا به سرطان می‌باشد و گزارش عملکرد و صورت‌های مالی حسابرسی شده این مؤسسه که در وب‌سایت آن در معرض دید عموم قرار گرفته است در کنار نتایج ده‌ها ممیزی معتبر داخلی و بین‌المللی بر روی عملکرد این مؤسسه، گواه بر تلاش اداره‌کنندگان آن برای حرکت بر مدار ماموریت اصلی سازمان است.

مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) در هیچ کشوری شعبه و یا دفتر نمایندگی ندارد و آنچه در شبکه‌های اجتماعی، به اشتباه دفتر محک در امریکا نامیده شده، International Society for Children with Cancer (ISCC) است که یک سازمان خیریه بین المللی در زمینه سرطان کودکان است. ISCC یک سازمان مستقل می‌باشد که تابعیت، اساسنامه، ارکان و سیاست‌های اجرایی مستقل و متفاوتی دارد. این مؤسسه در سال ۲۰۰۴ میلادی با هدف کمک به کودکان مبتلا به سرطان، در آمریکا و تحت قوانین آن کشور تأسیس گردیده و تاکنون از کودکان مبتلا به سرطان تحت حمایت ۱۷ مؤسسه خیریه در ۱۱ کشور جهان حمایت کرده است که عمده‌ترین بخش کمک‌های آن به مؤسسه خیریه محک بوده است. این حمایت در قالب  تأمین هزینه‌های درمان و همچنین هزینه‌های خرید داروهای تخصصی مورد نیاز کودکان تحت حمایت محک و یا تامین آن بخش از داروها که در داخل کشور وجود نداشته، صورت پذیرفته است. تمامی این کمک‌ها که اهمیت شایان توجهی در تداوم درمان کودکان بوده است، از طریق شبکه رسمی بانکی بین المللی انتقال پیدا کرده و به صورت کاملا شفاف در گزارش‌های مالی محک ثبت و توسط حسابرس دارای اعتبار بین‌المللی بررسی و تأیید شده است. لازم به تکرار است که صورت‌های مالی حسابرسی شده محک به دو زبان فارسی و انگلیسی بر روی وب‌سایت محک و در دسترس عموم قرار دارد.

مجددا تصریح و تأکید می‌گردد، استقبال از پرسشگری و احترام به پرسش‌کننده همواره از اصول اخلاقی حاکم بر محک بوده و این سازمان همواره به طور داوطلبانه و با ایجاد کانال‌های ‌ارتباطی زمینه را برای دریافت نظرات کلیه ذیربطان فراهم کرده است تا از این طریق ضامن ارتقای خدمات و بهبود مستمر عملکردش در حمایت از فرزندانش باشد. بر همین اساس این سازمان همواره از طریق حسابرسی مستقل سالیانه، بازرسی بین‌المللی، حضور داوطلبانه در ممیزی‌ها، استانداردها و ارزیابی‌های داخلی و بین‌المللی تلاش می‌کند تا به اعتماد نیکوکاران خود که بزرگ‌ترین سرمایه آن است پاسخ دهد.

محک در سی سال فعالیت خود تنها با اتکا به همراهی جامعه نیکوکاری سرزمین‌مان توانسته است بالغ بر ۳۷ هزار کودک مبتلا به سرطان را حمایت کند، بیش از ۷۶۰۰ نفر از آنان را به روزهای خوش سلامتی برگرداند و در کنار آن بیش از ۲۰ هزار کودک مبتلا به سرطان از سراسر ایران را که در مرحله درمان قرار دارند مورد حمایت قرار دهد.

ما در محک، برای قدردانی از یاری شما اعضای نیکوکار این خانواده بزرگ در هر کجای جهان که هستید، هدیه‌ای زیباتر از لبخند کودکانی که به سلامت محک را ترک می‌کنند تا بار دیگر رسم زیبای زندگی را تجربه کنند، نمی‌یابیم که به شما تقدیم کنیم. یاری شما را ارج نهاده و همراهی‌تان را سپاس می‌گوییم.

روابط عمومی و امور بین‌الملل مؤسسه خیریه محک

اطلاعیه (یکشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰)

یاوران گرامی محک

پیرو پیام‌هایی از سوی یکی از والدین کودک عزیز محک (آرشان.ع) درخصوص مراحل درمان فرزندشان و همچنین پرسش شما همراهان گرامی، مؤسسه خیریه محک بر اساس پایبندی به دو ارزش زیربنایی شفافیت و پاسخگویی در قبال اعتماد نیکوکاران، موارد ذیل را جهت اطلاع تمامی اعضای خانواده بزرگ محک تقدیم می‌کند. ضمن آرزوی سلامتی برای فرزند عزیزمان به اطلاع می‌رسانیم:

  • آیا محک به طور کامل از این فرزند حمایت می‌کند؟ وضعیت درمان بیمار به چه صورتی است؟

بیمار آرشان.ع مبتلا به تومور ساقه مغز (glioma) از تاریخ ۲۳ شهریور ۹۹ با درصد حمایتی ۱۰۰، تحت حمایت این مؤسسه قرار دارد و تا تاریخ ۹ اسفندماه ۱۳۹۹، مراحل درمان خود را در بیمارستان محک پیگیری کرده است. از آنجا که بیمار از ابتدای تشخیص بیماری تحت نظر پزشکان بیمارستان محک قرار گرفته، برخی از مراحل درمان مانند شیمی‌درمانی در این بیمارستان انجام شده است. پیرو آخرین مراجعه به کلینیک بیمارستان، مقرر شده بود که بیمار در تاریخ ۹ اسفندماه برای ادامه روند درمان مراجعه کند، اما والدین از حضور در بیمارستان امتناع کرده و پدر عنوان کرد که قصد دارد مراحل درمان را در بیمارستان دیگری پیگیری کند. پس از آن برای ادامه درمان به بیمارستان‌های امید، علی اصغر، مفید، نیکان، مرکز طبی کودکان و بقیه الله مراجعه نموده و هربار با رضایت شخصی، کودک ترخیص شده است. لازم به ذکر است که مؤسسه محک بنا بر مأموریت خود از تمام کودکان مبتلا به سرطان در حال درمان در سراسر کشور که در بیمارستان‌های دولتی-دانشگاهی درمان می‌شوند حمایت می‌کند و حمایت از فرزند عزیزمان آرشام نیز براساس پروتکل‌های سازمانی در تمام این بیمارستان‌ها ادامه داشته است و هر زمان اسناد و مدارک هزینه‌های درمانی ارائه شده بازپرداخت صورت گرفته است. درنهایت تصمیم والدین بر ادامه درمان کودک در کشور ترکیه بوده است. باتوجه به امکان ادامه درمان این فرزند عزیزمان در کشور و فراهم بودن امکانات مورد نیاز، طبیعتاً پرداخت هزینه‌های درمان در خارج از کشور ممکن نیست. از آنجایی که درمان سرطان درمانی چند تخصصی است، همواره پزشکان متخصص خون و آنکولوژی توصیه می‌کنند که روند درمان در یک تیم منسجم انجام شود. با توجه به جا به جایی متعدد صورت گرفته توسط والدینِ آرشان برای درمان، این توضیحات برای بهبود و عدم اختلال در روند بیماری به ایشان نيز ارائه شده است اما در نهايت روند درمان با تصمیم والدین کودکان انجام می‌شود و محک امكان مداخله ندارد، اما تجربيات خود در اين زمينه را همواره به كرات به والدين منتقل می‌کند.

  • تا کنون چه هزینه‌ها و حمایت‌هایی از ایشان صورت گرفته است؟

هزینه‌های پرداخت شده برای بیمار تا پایان ۲۹ آبان ماه سال ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

  • هزینه‌های پرداختی به خانواده: مبلغ ۱.۴۸۸.۳۴۰.۰۰۰ ریال از هزینه‌های درمان كودك در مراكز دولتي و حتی خصوصی (پس از پرداخت بيمه) مانند هزینه‌های تشخیصی، درمانی شامل بستری، آزمایش، رادیولوژی، ویزیت، MRI پرداخت شده است.
  • ارائه هزینه‌های حمایتی مانند عیدی و کمک هزینه تهیه پوشاک و بیش از ۱۰ مرتبه بسته حمایتی مواد غذایی
  • محک چه هزینه‌هایی را به خانواده‌های تحت پوشش خود پرداخت می‌کند؟ آیا محک مى‌تواند هزينه‌هاى معیشتی مورد درخواست خانواده كودك، به جز هزينه‌هاي درمانى را پرداخت كند؟

محک پرداخت هزینه‌های تشخیصی و درمانی مانند شیمی‌درمانی، دارو، رادیوتراپی، تصویربرداری و… و همچنین سایر امور حمایتی و روان‌شناختی مرتبط با درمان مانند هزینه‌های رفت و آمد، اقامت، پوشاک، اهدای بسته مواد غذایی، ایاب و ذهاب، کمک هزینه لوازم التحریر و مدرسه و دانشگاه و… را مطابق با شرایط خانوادگی و تشخیص کارشناسان واحد خدمات حمایتی بر اساس مستندات ارائه شده به خانواده‌ها پرداخت می‌کند.

لذا تأمین هزینه‌های معیشتی و نیازهای اولیه خانواده، از جمله تأمین مواد غذایی خاص برای کل خانواده تنها در صورتی که جزو اقلام اهدا شده به مؤسسه خیریه محک باشد، قابل ارائه به والدین است و جزو مأموریت و اساسنامه محک بر اساس تعهداتش نسبت به جامعه نیست. هزینه‌ها در صورتی به خانواده‌ها پرداخت خواهد شد که جزو هزینه‌های مرتبط با درمان سرطان فرزندشان در ایران باشد.

مؤسسه خیریه محک در ۳۰ سال فعالیت خود در تلاش بوده است تا خدمات درمانی و حمایتی خود را به صورت یکپارچه و عادلانه، بر اساس شرایط بیماران به همه کودکان تحت حمایت خود ارائه دهد. حال در شرایطی که بیش از ۲۰ هزار کودک تحت حمایت محک، در سراسر ایران درمان می‌شوند و درصد بالایی از این عزیزان وضعیت مالی مساعدی ندارند، وظیفه محک چیست؟ مأموریت محک حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنهاست. در زمینه دارو و درمان و حمایت‌های مرتبط با آن، محک وظیفه دارد به خانواده‌هایی که درگیر درمان سرطان فرزندانشان می‌شوند، خدمات و حمایت ارائه کند تا هم روند درمان به سریع‌ترین و بهترین شکل ممکن ادامه یابد و متوقف نشود و هم سرطان کودک سایر کارکردهای خانواده را مختل نکند. اما پوشش دادن سایر مسائل و مشکلات مالی خانواده، موضوع و آسیب دیگری است که به طور بنیادین در زمره مأموریت محک نیست و طیف وسیعی از آسیب‌ها و مشکلات جامعه‌شناختی و مددکاری اجتماعی را در برمی‌گیرد. همچنین ارائه امکانات و حمایت خاص به یک خانواده و کودک براساس اصول این مؤسسه و لزوم رعایت یکپارچگی و عدالت در توزیع خدمات امکان‌پذیر نیست. چرا که در صورت ارائه به یک کودک، این مؤسسه در قبال بیش از ۲۰ هزار کودک دیگر که هم‌اکنون در مرحله درمان قرار دارند، نیز مسئول است.

  • درخواست تهیه نوع خاصی از دارو در شرایط فعلی کشور برای کودکان مبتلا به سرطان به چه صورتی است؟ آیا محک هزینه داروهایی که از کانال‌های غیر رسمی (بازار سیاه) توسط خانواده تأمین می‌شود را پرداخت می‌کند؟

به اطلاع می‌رساند محک تنها امکان پرداخت هزینه دارو را دارد و وظیفه تأمین دارو در زمره امکانات و وظایف این مؤسسه نیست. همچنین با توجه به مشكلات ايجاد شده متأثر از شرايط تحريم‌ها، تأمين دارو و حل مشكلات آن خارج از امكان و اختيار محک میباشد. تأمین دارو بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شرکت‌های دارویی است که توزیع آن نیز توسط شبکه دارویی کشور انجام می شود. برهمین اساس مسئولیت کمبود دارویی و کیفیت داروهای موجود در بازار بر عهده این موسسه خیریه نیست.

لذا در پی درخواست پدر فرزند عزیزمان مبنی بر تهیه برخی از داروهای خارجی و یا نوع خاصی از دارو در صورتی که در داروخانه‌ها موجود نباشد، مؤسسه محک امکان تهیه آن را ندارد. همچنین در صورت تهيه دارو توسط ایشان از بازار آزاد، به دلیل عدم تأیید اصالت و نحوه نگهداری دارو از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هزینه آن از سوی محک نمی‌تواند پرداخت ‌شود.

  • آیا اطلاع‌رسانی به خانواده آرشان در خصوص نحوه و اسناد مورد نیاز برای پرداخت هزینه‌ها و زمان مورد نیاز جهت انجام روندهای آن انجام شده است؟

در زمان تشکیل پرونده، کلیه اطلاعات در خصوص نحوه ارائه مدارک توسط والدین و فرآیندهای موجود برای پرداخت، توسط مؤسسه خیریه محک به والدین کودکان ارائه  می‌شود. در خصوص این بیمار نیز با توجه به اعتراض پدر گرامی آرشان در طی ۴ جلسه حضوری در محک با حضور مدیر خدمات حمایتی و سرپرست واحد مددکاری، سرپرست واحد روان‌شناسی و معاون مدیرعامل در درمان بیمارستان نحوه دریافت خدمات محک به ایشان توضیح داده شده است. در طی این جلسات روند درمان فرزند عزیزمان، شرایط مرتبط با تهیه غذاهای مورد نظر خانواده و یا دارو از بازار آزاد از سوی واحد خدمات حمایتی با توجه به ضرورت پاسخگویی شفاف به ایشان توضیح داده شده است.

در جهت حمايت از كودك عزیزمان و خانواده ایشان، بيشتر نواقص مدارک مشاهده  شده در هزينه‌هاي ارسالي با پیگیری بخش مددكاري محک و ايجاد ارتباط با ساير مراكز درماني رفع و پرداخت به بیمار صورت گرفته است.

لازم به توضیح است محک همواره آماده شنیدن نظرات والدین عزیز از طریق واحد خدمات حمایتی است تا آنها با دغدغه کمتری تنها به درمان و سلامتی فرزندان‌شان بپردازند. محک با توجه به تجربه ۳۰ ساله خود در حمایت از کودکان مبتلا به سرطان، شرایط ویژه والدینِ آرشان عزیز را درک می‌کند و اعلام می‌کند همچون گذشته همراه روزهای سخت درمان فرزندشان است. با توجه به شرایط روانی خانواده و شرایط کودک در مرحله درمان، در اینجا نیز مجدداً از ایشان درخواست داریم تا همکاری لازم را با واحد روان‌شناسی محک جهت دریافت خدمات این بخش داشته باشند، تا بتوانیم در آرامش روند درمان فرزندمان را طی کنیم. چرا که در حال حاضر با جا به جا شدن مداوم کودک در مراکز درمانی، ممکن است اختلالاتی در روند درمان ایشان به وجود آید. آرزوی محک این است که مسیر پر فراز و نشیب درمان همه کودکان مبتلا به سرطان هموارتر و به سمت سلامتی طی شود.

محک ضمن قدردانی از نیت خیرخواهانه افرادی که اندیشه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان دارند، از همه نیکوکاران درخواست می‌کند، در صورتیکه پرسشی در ارتباط با یکی از فرزندان محک دارند و یا کودک مبتلا به سرطانی را می‌شناسند که تحت حمایت این سازمان نیست، جهت رسیدگی تخصصی با واحد خدمات حمایتی محک در ارتباط باشند.

شماره تماس بخش مددکاری محک: ۲۳۵۰۱۴۰۰-۰۲۱

زمان تماس: شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۴

اطلاعیه (دوشنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۱)

یاوران گرامی محک،
نظر به پرسش‌های مکرر اخیر شما عزیزان و افکار عمومی در ارتباط با ماهیت و مأموریت مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)، به اطلاع اعضای محترم خانواده بزرگ محک و آحاد جامعه می‌رساند؛ محک یک سازمان غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی است که در سال ۱۳۷۰ با نیت حمایت همه‌جانبه از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده آنان توسط جمعی از والدین کودکان مبتلا به سرطان و پزشکان معالج آنها تأسیس شده است؛ محک در طول بیش از سه دهه فعالیت بر ماهیت و مأموریت خود متمرکز بوده است. این مؤسسه با اتکا به کمک‌های نیکوکارانه اعضای خانواده بزرگ محک بالغ بر ۴۰.۰۰۰ کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت قرار داده است که از این تعداد بیش از ۱۲.۷۰۰ نفر از آنان قطع درمان شده و به زندگی بازگشته‌اند.
صحت منابع محک که کمک‌های اهدایی مردم نیکوکار این سرزمین آن را تشکیل می‌دهد و همچنین صحت مصارف آن که هزینه‌های درمان کودکان مبتلا به سرطان است، در گزارش‌های مالی سالانه این مؤسسه که به گزارش حسابرسان مستقل با رتبه بین‌المللی پیوست شده، منعکس شده است. این گزارش‌ها به طور مستمر و هر سال، به صورت جامع و با شفافیت کامل بر روی وب‌سایت محک به نشانی https://mahak-charity.org/financial-reports/  قرارمی‌گیرد و محک امروز نیز مانند سه دهه گذشته اعضای این خانواده بزرگ را به بررسی این گزارش‌ها و همچنین بررسی گزارش عملکرد این سازمان، به قصد قضاوت متکی به اطلاعات در مورد مأموریت و ماهیت این مؤسسه خیریه فرا می‌خواند.
امروز تمامی کودکان مبتلا به سرطان که پرونده درمان آنها در بیمارستان‌های دارای بخش خون و آنکولوژی سراسر ایران تشکیل شده، تحت حمایت محک‌اند. بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک که ۱۰۰ تخت دارد، با همه ظرفیت خود، درمان کودکان مبتلا به سرطان را عهده‌دار است و در کنار آن، محک هزینه‌های درمانی کودکان مبتلا به سرطان را که در هر یک از ۳۹ بیمارستان دانشگاهی در سراسر ایران درحال درمان هستند را پرداخت می‌کند و هزینه‌های لازم برای این خدمات گسترده و منحصر به فرد نیز، فقط از محل کمک‌های اهدایی مردم نیکوکار تأمین می‌شود. لازم به ذکر است مؤسسه خیریه محک به جز دفاتر مددکاری در شهرستان‌ها فاقد هرگونه شعبه یا نمایندگی در ایران و سایر کشورهای دنیاست.
همراهان و یاوران محک آگاه هستند که این مؤسسه در ممیزی تخصصی‌ترین استاندارد حاکم بر سازمان‌های مردم‌نهاد در جهان (NGO Benchmarking) که توسط شرکت بازرسی بین‌المللی SGS انجام می‌شود رتبه اول جهان در بین ۳۲۸ سازمان غیردولتی را کسب کرده است. همچنین پروژه برنامه توسعه خدمات محک در سال ۲۰۱۴ و پروژه ایجاد بانک اهدا‌کنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز در سال ۲۰۱۸ موفق به اخذ رتبه اول جهان و دریافت نشان طلا از انجمن بین‌المللی مدیریت پروژه (IPMA) شده است.
بالغ بر سه دهه خدمت به کودکان مبتلا به سرطان و خانواده آنان با اتکا به ظرفیت‌های مردم نیکوکار و پرهیز از هر گونه فعالیت دولتی، سیاسی و انتفاعی، پیمان مشترک بنیان‌گذاران محک بوده است، زیرا به خوبی آگاهیم که درمان خدمت‌گیرندگان کوچک محک باید در هر زمان و تحت هر شرایط ادامه پیدا کند و استمرار آن ضامن تداوم حیات کودکانمان است.
امروز و در هر شرایطی، کودکان مبتلا به سرطان نیازمند حمایت و توجه خانواده بزرگ محک هستند. این فلسفه وجودی محک است و ما صمیمانه و خاضعانه یاری همه نیکوکارانی که این مهم را ممکن می‌سازند ارج نهاده و آن را سپاس می‌گوییم.
مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک)

 

دسترسی سریع به:

 

 

دیدگاه‌ها

  1. پاسخ
    فائزه 1 سال پیش

    با سلام
    گزارش اعتماد و پاسخ محک هر دو را خواندم. بنظر می آید اعتماد قصد ممانعت اهدای پول چرک به خیریه ها را داشته اما بهرحال پول های فرسوده باید به یک طریقی از جامعه جمع شوند. ممکن است افراد اگر همان پول ها را ندهند، هیچ مقدار کمک نکنند و نباید مردم را از این کار منع کرد. نکته مهم در قبول بانک مرکزی است که اگر امحایی صورت می گیرد باید توسط آنان اشد. یعنی برابر پول فرسوده به موسسات خیریه داده شود تا کمک مردم هدر نرود.

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 6 ماه پیش

      سلام و وقت بخیر. از پیام شما صمیمانه سپاسگزاریم. به اطلاع می‌رساند محک در راستای فساد پول در قلک‌های سفالی، قلک‌های جدید خود را طراحی کرده است. قلک‌های جدید محک سنگین نیست، قابل بازیافت است و پول در آن سالم می‌ماند.

  2. پاسخ
    مجتبی 1 سال پیش

    با درود بر خانواده ی بررگ و شریف محک .بنظر من اگر جهت پرداخت جدای از درگاههای پرداخت برنامه یا اقدامی بتوانید انجام دهید .خیلی اقدام موثری خواهد بود.مثلا نرم افزار اپ گزینه ای بعنوان کمک به محک اضافه کنه ویا سایر نرم افزارهای پرداخت که کار پرداخت را بسیار راحت میکند .و شاید چنانچه بتوان برنامه ی کاربردی را خود محک ایجاد کند که هم خدماتی باشد و هم بتواند از طریق ان نرم افزار یا اپلیکیشن کارها و کمک ها وسایر اقدامات خودرا هم ارایه دهد و هم بخدمت گیرد .قطعاا اگر فکر پخته ای بشود خیلی زود نتیجه ی شیرین انرا همه ی خانواده خواهند چشید …الان برای هر چیز کوچکی اپلیکیشن میسازند .شایسته است که شما مهربانان نیز این نکته رو بسنجید .ممنون

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 6 ماه پیش

      سلام و وقت بخیر. از همراهی و دغدغه ارزشمندتان سپاسگزاریم. به اطلاع مى رساند كه شما مي توانيد از طریق اپلیکیشن‌های زیر همراه کودکان محک در مسیر درمان باشید:
      ۱.آپ ۲.تاپ ۳.اپلیکیشن ۷۲۴ ۴.همراه کارت ۵.ایوا
      ۶.سکه ۷.پاس ۸.صاپ ۹.دیجی پی ۱۰.همراه بانک تجارت
      ۱۱.همراه بام ملی ۱۲.موبایل بانک سپه ۱۳.آپان(بانک انصار) ۱۴.ستاره یک ۱۵.همراه بانک ملت ۱۶.همراه بانک پارسیان ۱۷.همراه بانک صادرات. همچنین به اطلاع می‌رساند در راستای توجه موسسه محک به تحول دیجیتال، اپلیکیشن محک درحال راه‌اندازی است و اطلاع‌رسانی درخصوص نحوه دسترسی و دانلود اپلیکیشن از طریق وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی محک انجام می‌شود. قدردان همراهی شما با محک هستیم.

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما