چرا خرید این دو دستگاه برای کودکان محک حیاتی است؟
علاوه بر جراحی و شیمیدرمانی، رادیوتراپی (پرتودرمانی) یکی از اصلیترین روشهای درمان کودکان مبتلا به سرطان است. این درمان حتما باید در جلسات متعدد و به صورت متوالی انجام شود تا تأثیرگذاری مناسبی داشته باشد؛ چرا که وجود وقفه در انجام آن، میتواند عوارضی جبران نشدنی برای سلامت کودکان تحت درمان، ایجاد کند. در روشِ درمانیِ رادیوتراپی، ضمن تمرکز بر حفظ بافتهای سالم و عدم آسیب به آنها، تنها بافتهای سرطانی مورد هدف قرار میگیرند. مرکز رادیوتراپی بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک، تنها مرکز مرجع و تخصصی پرتو درمانی برای کودکان مبتلا به سرطان در سراسر کشور است. این مرکز سالانه بالغ بر ۲۵۰ کودک را در ۷۵۰۰ جلسه رادیوتراپی درمان میکند. این مرکز دو دستگاه رادیوتراپی به قدمت ۱۷ و ۱۱ سال دارد که با توجه به قدیمی شدن دستگاههای موجود وپایان یافتن دوره خدمات پس از فروش دستگاههای فعلی و عدم وجود قطعات مصرفی و همچنین توقفِ خط تولید آنها و نیز به روز شدن تکنولوژی درمانی در دستگاههای جدید، نیاز است تا دو دستگاه به روز تهیه کنیم. در صورت عدم توانایی در تهیه این دو دستگاه درمان فرزندان مبتلا به سرطان سرزمینمان دچار وقفه میشود و بخت درمان این کودکان کاهش مییابد.
چرا برای تهیه دستگاه رادیوتراپی به مشارکت همگانی نیاز است و در صورت تأمین نشدن پول کافی برای تهیه این دستگاهها، با مبالغ جمعآوری شده چه میکنید؟
به دلیل افزایش بسیار زیاد هزینههای دارو و درمان به ویژه در چند سال اخیر، در حال حاضر پرداخت هزینه ۱۵۰ میلیاردی این دو دستگاه از حد توانایی موسسه محک خارج است. صرف چنین هزینهای در وضعیت فعلی، منجر به کاسته شدن دیگر خدمات محک خواهد شد بنابراین این بار نیز برای تهیه این دو دستگاه تخصصی رادیوتراپی به مهر و یاری شما همراهانمان دلگرمیم. در صورت محقق نشدن مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومانی برای خرید این دو دستگاه در بازه زمانی مشخص شده، مبالغ جمعآوری شده از طریق این پویش صرف خدمات دیگری نمیشود و کلیه مبالغی که برای تهیه این دو دستگاه جمعآوری میشود صرفاً برای همین منظور استفاده میشود و میکوشیم تا با انجام پویشهای دیگر کمبود هزینه خرید این دستگاهها را جبران کنیم تا در نهایت این دو دستگاه برای تمام کودکان مبتلا به سرطان سراسر ایران تأمین شود.
دستگاه رادیوتراپی چه کاربردی در درمان سرطان دارد؟
دستگاه رادیوتراپی وسیلهای است که پرتودرمانی توسط آن انجام میشود و هدف اصلی از پرتودرمانی کنترل رشد تومور و به حداقل رساندن آسیب بافت طبیعی و سالم اطراف تومور است. از این روش برای کوچک کردن تومور قبل از جراحی یا بعد از جراحی برای درمان سلولهای سرطانی باقی مانده استفاده میشود. همچنین پرتودرمانی برای درمان سرطان و تلاش برای جلوگیری از عود یا از بین بردن تومور همراه با شیمی درمانی انجام میشود. مدت زمان انجام پرتودرمانی در هر بیمار بسته به نوع و شدت بیماری، سن و وضعیت عمومی بیمار و نوع سرطان متفاوت است. این درمان در جلسات متعدد و با زمانبندیهای متفاوت انجام میشود. یکی از مزایای پرتودرمانی این است که انجام آن در طول روز زمانبر نیست و کودک را خسته نمیکند. جلسات درمانی معمولاً به صورت سرپایی انجام میشوند، به این معنی که نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست. هر جلسه به طور معمول کمتر از نیم ساعت و گاهی حتی فقط ۱۵ دقیقه طول میکشد.
علت اهمیت تهیه دستگاه رادیوتراپی جدید، چیست؟
با توجه به اینکه دستگاههای جدید، تکنولوژی بهروزتری دارند؛ در نتیجه از مزیتِ درمانیِ موثرتر همراه با عوارض کمتر و ظرفیت خدمترسانیِ بیشتری نسبت به دستگاه فعلی، برخوردارند. دستگاههای فعلی علاوه بر فرسودگی و پایان یافتن خدمات پس از فروششان، تکنولوژی به روزی ندارند و با جایگزین شدن دستگاههای جدید میتوان از تکنیکهای جدیدتری برای درمان دقیقتر فرزندان محک بهره جست تا در نهایت این کودکان پس از بهبودیشان بتوانند به زندگی طبیعی خود در جامعه، بازگردند.
چطور می توان از نتیجه مشارکت برای تهیه این دستگاه، مطلع شد؟
شما میتوانید از طریق اپلیکیشن آپ و در صفحه گزارشات عملکرد، نتایج این مشارکت جمعی را ببینید. همچنین پس از تأمین بودجه تهیه این دستگاهها، خبرهای مرتبط با آن از طریق وبسایت و رسانههای اجتماعی محک به شما اطلاعرسانی میشود.
آیا این دستگاهها فقط به بیماران بیمارستان محک خدمات درمانی ارائه میدهند؟
خیر. با توجه به این که مرکز تخصصی پرتو درمانی بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک، تنها مرکز اختصاصی درمان کودکان با این روش در سراسر ایران است، پس این دو دستگاه به تمام کودکان مبتلا به سرطان سراسر کشور تعلق دارند و هر کودک مبتلا به سرطان که طبق نظر پزشک معالجش به روش درمانی رادیوتراپی نیاز داشته باشد میتواند از این دستگاهها استفاده کند.