0 کمک آنلاین

اتاق بازی

  • ۲۸ بهمن ۹۸
  • 18110 بازدید
  • 11 دیدگاه

بازی دریچه‌ای برای ورود به دنیای کودکان است، آنها در طول بازی‌های گروهی و فردی با محیط و اطرافیان خود تعامل برقرار می‌کنند و احساساتی چون ترس، اندوه، شادی و عصبانیت خود را از طریق بازی‌ کردن، ابراز کرده و به این ترتیب احساس امنیت و باارزش بودن می‌کنند. بازی در رشد عاطفی کودکان نیز اهمیت بسیاری دارد چرا که به چگونگی ابراز احساسات و غلبه بر آنها کمک می‌کند و  اجازه می‌دهد تا کودکان، تجربه‌های خودآگاه و ناخودآگاه خود را در مورد محیط، بیماری و هر آنچه که در اطراف آنها وجود دارد، ابراز کنند. در واقع بازی به اندازه تغذیه مناسب و امنیت، برای رشد کودک مهم و ضروری است.

با توجه به اهمیت بازی در زندگی کودکان، وجود اتاق‌های بازی در هر بخش بیمارستان، امکانی است برای کودکان مبتلا به سرطان که در زمان‌های خاص در اتاق‌ها حاضر شده و در حضور روانشناس و داوطلبان به بازی‌های فردی و گروهی بپردازند.

قبل از شروع کرونا، واحد خدمات حمایتی، با بهره‌گیری از روانشناسان متخصص و نیز نیروهای داوطلب ارتباط با بیمار، به صورت همه روزه و در ساعات مشخص شده (۱۰ – ۱۲ صبح و ۱۴ – ۱۶ عصر)، به شکل حضوری به بازی درمانی فردی و گروهی با بیماران می‌پرداخت. بازی درمانی با کودکان در راستای کاهش استرس، کمک به تعدیل هیجانات و احساسات منفی، همچنین با هدف ارتباط‌گیری مؤثر بین فردی در کودکان انجام می‌شود.

در دوران پاندمی کرونا، امکان فعال‌سازی اتاق‌های بازی در بخش‌های مختلف وجود نداشت. اما این بحران، سبب کناره‌گیری واحد روانشناسی از رسالت اصلی خود که همانا مداخلات مؤثر در حوزه بیمار است نشد. بلکه این بخش با بهره‌گیری از کمک داوطلبان ارتباط با کودک بیمار به تولید محتواهای سرگرم‌کننده مختلف مثل کاردستی، بازی‌های یک و دو نفره وغیره پرداخت. همچنین این واحد با بهره‌گیری از روانشناسان مجرب در حوزه کودک و نوجوان، سعی کرد از طریق فضای مجازی و تماس‌های تصویری به ادامه بازی درمانی‌های فردی خود به صورت از راه دور بپردازد.

در حال حاضر با بهتر شدن شرایط همه‌گیری کرونا، اتاق‌های بازی با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در طول روز فعال شده است. به این صورت که، در نوبت‌های صبح ( ساعت ۹-۱۳) کودکان و نوجوانان می‌توانند در بخش پذیرش بیمارستان در کنار داوطلبان ارتباط با بیمار به بازی مشغول شوند تا اضطراب انتظار ناشی از بستری در آنها کاهش یابد. در نوبت‌های عصر ( ۱۴:۳۰ -۱۶:۳۰) نیز کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان می‌توانند به صورت همه روزه در اتاق‌های بازی بخش با حضور داوطلب و روانشناس به بازی و سرگرمی مشغول شوند.

در حال حاضر به سبب لزوم رعایت نکات بهداشتی در حوزه کرونا، عملکرد اتاق‌های بازی مانند گذشته نیست به طوری که تعداد کمتری بیمار با فاصله‌گذاری بیشتر در اتاق بازی حضور پیدا می‌کنند، اما بسیار خرسندیم که بعد از یک دوره همه‌گیری، اتاق بازی کودکان فعالیت خود را مجدداً آغاز کرده است که در نهایت رضایت والدین و حال خوب کودکان و نوجوانان را به همراه خواهد داشت.

دیدگاه‌ها

  1. پاسخ
    روح الله رمضانی 5 سال پیش

    با سلام.
    دست همه پرسنل و زحمت کشان آن مجموعه آسمانی را می بوسم……
    امیدوارم به فضل و عنایت پروردگار و تلاش پزشکان و عوامل بیمارستانی همه فرشته های آسمانی سلامتی کامل یابند….
    آمین…

  2. پاسخ
    جلال نوروزی 4 سال پیش

    با سلام و ادب
    خدمت همه عزیزانم که در مجموعه خیریه محک دلسوزانه و هدفمندانه برای سلامتی و شادی کودکان در تلاشند عرض خداقوت و تندرستی دارم، امیدوارم خداوند با مدد خود همگی را در انجام وظایف و اهداف خیرخواهانه یاری و در رسیدن به آن موفق بدارد، باتشکر فراوان از همه مهربانان و زحمتکشان در موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان-محک-
    موفق و مؤید باشید

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 4 سال پیش

      با سلام و احترام
      از شما یاور نیک‌اندیش که با مراجعه به وبسایت محک همراه بیش از ۲۰ هزار کودک مبتلا به سرطان در حال درمان شده‌اید، صمیمانه سپاسگزاریم. برای همه کودکان مبتلا به سرطان عزیزمان آرزوی سلامتی و بهبودی داریم. قدر مهرتان را می‌دانیم.

  3. پاسخ
    روجا 4 سال پیش

    با سلام
    من از کودکیم با موسسه زیبای شما آشنا بودم اما هیچ موقع کاری به جز کمک نقدی نتوانستم برای کودکان شما انجام بدهم حال میتوانم در زمینه موسیقی عکاسی نویسندگی کمک های کمی به موسسه بکنم
    لطفا من را در چگونگی انجام کمک ها راهنمایی کنید.

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 3 سال پیش

      با سلام و احترام
      از توجه شما به کودکان مبتلا به سرطان صمیمانه سپاسگزاریم. به اطلاع‌تان می‌رسانیم به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در بخش‌های بیمارستان و حفظ سلامتی شما یاوران گرامی، در حال حاضر حضور در بخش‌های بستری به منظور انجام فعالیت‌های داوطلبانه امکان پذیر نیست و پس از بازگشت شرایط به حالت عادی این امکان مجددا فراهم خواهد شد. شما یاور گرامی می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عضویت در این گروه در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ صبح الی ۱۴ با شماره ۰۲۱۲۳۵۰۱۹۴۵ تماس بگیرید. بار دیگر قدردان نیت خیرخواهانه شما برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان هستیم و برایتان آرزوی سلامتی داریم.

  4. پاسخ
    هميلا 3 سال پیش

    سلام و عرض ادب و خدا قوت
    جسارتا امكان اهداي اسباب بازي هاي قديمي براي اتاق بازي هست؟؟ مقداري اسباب بازي از كودكي بچه هاست

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 2 سال پیش

      با سلام و احترام
      از توجه و همراهی شما با كودكان مبتلا به سرطان صميمانه سپاسگزاريم. در محك به منظور حفظ کرامت انسانی کودکان مبتلا به سرطان و خانواده ایشان و نيز به منظور عدالت در توزيع خدمات، اهدای کالا و هدایا فقط به صورت کالای نو در دفاتر جلب مشاركت محک پذیرفته می‌شود. شما نیکوکار گرامی مى توانید طی تماس با ۰۲۱۲۳۵۴۰ در روزهای شنبه تا پنج شنبه ۷ صبح تا ۱۹ و جمعه‌ها از ۷صبح تا ۱۴ و روزهای تعطیل رسمی از ۷ صبح تا ۱۹ از نیازهای روز در محک مطلع شوید و سوالات خود را مطرح فرمایید و با مراجعه به دفاتر محک، اهدای کمک‌های غیر نقدی خود را انجام دهید. سپاس

  5. پاسخ
    خدمت گزار 2 سال پیش

    سلام و خسته نباشید شما عالی هستید

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 2 سال پیش

      با سلام و احترام
      از اینکه دغدغه کودکان مبتلا به سرطان را دارید و به سایت محک مراجعه می‌کنید، صمیمانه سپاسگزاریم. برایتان آرزوی سلامتی داریم.

  6. پاسخ
    عماد قلعه اقا بابایی 2 ماه پیش

    با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم ببینم حضوری امکانش هست برای صحبت کردن کار داوطلبانه .حضوری بیام بیمارستان محک تهران؟

    • پاسخ
      مؤسسه خیریه محک 2 ماه پیش

      سلام و وقت بخیر. از تمایل شما برای کار داوطلبانه در موسسه خیریه محک صمیمانه سپاسگزاریم. بله، شما می‌توانید جهت دریافت اطلاعات درخصوص شرایط کار داوطلبانه بصورت حضوری به موسسه خیریه محک مراجعه کنید. جهت انجام هماهنگی‌‌های لازم خواهشمند است در روزهای شنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۸ تا ۱۴ با شماره‌های ۰۲۱۲۳۵۰۱۹۴۵ و ۰۲۱۲۳۵۰۱۹۴۷ تماس بگیرید تا همکاران‌مان در واحد داوطلبان شما را راهنمایی کنند.

دیدگاه خود را بنویسید * نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه شما