تاریخچه csr در محک
- ۲۸ بهمن ۹۸
- 12513 بازدید
- 0 دیدگاه
موسسهی خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) به عنوان یک سازمان غیر دولتی، تبلوری از ایفای نقش مشارکت مردمی در جامعه است که در بخش اول اساسیترین شعار محک یعنی ما را یاری دهید و از ما یاری بخواهید بر آن تصریح شده است.ارتباط نزدیک محک با فرد فرد مردم جامعه، حضور عنصر تعهد و خلوص نیت، جایگاه والایی را در ارتباط با دولت و جامعه مدنی برای این سازمان ایجاد نموده است.
موسسه محک از سال ۱۳۷۰ با شماره ثبت ۶۵۶۷ فعالیت همه جانبه خود را جهت حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده آنان در سه حوزه خیریه، درمان و تحقیقات سرطان اطفال آغاز نموده است و از بدو تاسیس تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۴۰.۰۰۰ کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت قرار داده و در حال حاضر تنها بیمارستان فوق تخصصی سرطان اطفال در خاورمیانه را که در فضایی بالغ بر ۱۸۰۰۰ مترمربع ساخته شده و به آخرین تجهیزات تشخیصی و درمانی مجهز است، اداره نماید.از سوی دیگر محک ۵ پروژه تحقیقاتی در موضوع سرطان اطفال را با ۵ مرکز تحقیقاتی داخلی و خارجی هدایت نموده و براساس سند چشم انداز سازمان امیدوار است ظرف ۵ سال آینده در هر یک از حوزههای فعالیت خود نیز یکی از برترینها خواهد بود.
این موسسه در طول دو دهه فعالیت خود پیشگام بسیاری از حرکتهای نوین در عرصه فعالیت سازمانهای غیردولتی در ایران بوده است. اخذ مقام مشورتی شورای اقتصادی، اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSCO) و دریافت گواهینامهی NGO BENCHMARKING از شرکت بازرسی بین المللی SGS که نشان دهنده رعایت بهترین شیوههای کاری بر اساس استاندارهای بینالمللی است، حاکی از این حرکت نوآورانه و پیشگام بوده است. امروز نیز در چارچوب بیانیه ماموریت محک در برنامه استراتژیک این سازمان، که عنوان مینماید محک نه تنها به سرطان کودک میپردازد بلکه اندیشه والای کمک به همنوع را ترویج مینماید، دست به انجام فعالیتهای گوناگونی برای تحقق این هدف والا زده است.
موسسه محک به عنوان اولین موسسه خیریه در ایران از سال ۱۳۸۶ تصمیم به اتخاذ راهکارهایی جهت ترویج مفهوم مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتها در بین سازمانهای غیر دولتی و بنگاههای اقتصادی گرفت؛ این موسسه در جهت تحقق این اندیشه در سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ سه برنامه مشترک با انجمن مدیران صنایع، کنفدراسیون صنعت، اعضای کارگزاری بورس ایران، اتاق بازرگانی ایران و آلمان و خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی با محوریت مسئولیت اجتماعی و یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک نیز با همکاری کنفدراسیون صنعت و با حضور گروه بزرگی از خبرنگاران رسانههای مختلف برگزار نموده است.
محک در راستای ادامه این فعالیتها همواره قصد دارد از زوایا و دیدگاه های مختلف به موضوع مسولیت پذیری اجتماعی شرکتها بپردازد و این موضوع را از ابعاد مختلف، متناسب با مخاطبان آن مورد بررسی قرار دهد.در بهمن ماه ۱۳۸۸ مقارن با هفته جهانی سرطان اولین نمایشگاه بین المللی طراحی پوستر با موضوع سرطان کودک و مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتها ، با همکاری انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و با هدف انعکاس این موضوع در جامعه و فرهنگسازی آن از دیدگاه هنر گرافیک برگزار شد. همچنین نمایشگاه عکس پیوند مهر در ماه مهر توسط خانواده بزرگ گروه شرکت های همکاران سیستم در مهرماه ۱۳۸۹ برگزار شد و این بار علاوه بر مشارکت افراد در سطوح مدیریتی این سازمان، پرسنل نیز بصورت خود جوش در این پروژه هنری-اجتماعی مشارکت کردند و با نیت خیر خود عواید حاصله از فروش عکسها را به محک اهدا کردند.
چهارمین همایش بینالمللی مسئولیت اجتماعی شرکتها با محوریت «تجارب عملی در جامعه مدنی» ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ به مناسبت روز جهانی سرطان کودک در محک با حضور اعضای هیأت امنا و هیأت مدیره محک، دکتر ایازی قائم مقام وزیر بهداشت؛ مهندس غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران؛ مهندس مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران؛ نمایندگان اتاقهای تهران و ایران؛ گری لوئیس نماینده مقیم سازمان ملل در ایران و ثمین صدیقی نماینده مقیم سازمان بهداشت جهانی(WHO) در ایران برگزار شد.این همایش با حمایت مالی- تخصصی اتاقهای بازرگانی ایران و تهران و حمایت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و دانشکده مدیریت و علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت. تعامل نمایندگانی از دولت، بخش خصوصی و سازمان مردمنهاد محک و بیان تجربیات عملی به منظور پیوند هر چه بیشتر ارزشهای بنگاههای اقتصادی و سازمانهای غیردولتی برای توسعه پایدار شرکتها، مهمترین ویژگی این همایش بود.
مهندس احمد پورفلاح، دبیر چهارمین همایش مسئولیت اجتماعی شرکتها محک را سازمانی تعریف کرد که از از مفهوم ارزشمند نوعدوستی سرچشمه گرفته، و با ماموريتِ حمايت از كودكان مبتلا به سرطان، تلاش ميكند تا خانوادهها با نگرانی کمتر، تنها به درمان کودک خود فکر کنند و کودکان شادمانهتر فرآیند درمان را طی كنند و در ربع قرن فعالیت خود همواره به مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکتها توجه داشته است.
دكتر سيد محمد هادي ايازي، قائم مقام وزير بهداشت در امور مشاركتهاي اجتماعي، سازمانهاي مردمنهاد و خيريههاي حوزه سلامت نیز مسئوليت اجتماعي بنگاههای اقتصادي را اقداماتی دانست که در حوزه مسائل اجتماعي انجام میشود. وی با بیان اینکه عملکرد محك در برگزاری همايشهای مسئوليت اجتماعي شركتها ارزشمند است، حضور متوليان عرصههاي مختلف اقتصادي در اینگونه برنامهها را مسئولیت آنها در قبال جامعه دانست.
مهندس غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه هر فرد در جامعه میتواند در زمینه مسئولیت اجتماعی فعالیتی انجام دهد، رقم زدن کارهای برجسته و فوقالعاده توسط انسانهای عادی را هنر دانست.
همچنین مهندس مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران در خصوص انتظاراتی که نسبت به بنگاههای اقتصادی برای طرح شاخصهای فعالیتشان در زمینه مسئولیت اجتماعی وجود دارد، سخنرانی کرد.
منصوره اتحادیه نیز محک را در برگزاری همایشهای مسئولیت اجتماعی به منظور ترویج مفهوم مسئولیت اجتماعی، سازمانی مبتکر خواند و در خصوص پیشینه مسئولیت اجتماعی در ایران سخنرانی کرد.
جوزپه کارلا، مدیر منطقهای شرکت نستله مقیم در ایران نیز محک را نه تنها در ایران، بلکه در جهان و برای شرکتی چون نستله الهامبخش معرفی کرد.
دكتر ثمين صديقي، نماينده مقيم سازمان بهداشت جهاني(WHO) در ايران نیز درباره موضوع «نگاه کلان به مبحث مسئولیت اجتماعی و سلامت» به ايراد سخنراني پرداخت.
همچنین ویکو والیلا، عضو سابق هیأت مدیره انجمن بینالمللی مدیریت پروژه (IPMA)، سخنرانی خود را با محوریت «محیطزیست و مسئولیت اجتماعی» ارائه کرد.
دکتر فیروزه قناتآبادی نیز عمل به مسئولیت اجتماعی را افزایش ارزش مالکیت معنوی یک بنگاه دانست که ارزش مالی آن را نیز افزایش میدهد.
هوبرت گريليش، بنيانگذار شركتGWORKS نیز به مسأله «قوانین جدید در کارآفرینی اجتماعی» پرداخت و گفت كه در حوزه مسئوليت اجتماعي نيازمند چشمانداز و ايدههاي جديد هستيم.
ایجاد مرکز اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز در محک
در این همایش مؤسسه خیریه محک اولین پروژه مسئولیت اجتماعی با موضوع ایجاد و توسعه مرکز اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز را به عنوان پروژه مشترک با بنگاههای اقتصادی معرفی کرد.
دكتر وحيد فلاح آزاد، رئیس آزمايشگاه بيمارستان محك و صبا كامكار، مدير روابط عمومي و امور بينالملل مؤسسه خيريه محك به معرفی پروژه همکاری مشترک با گروه «بهمن» برای ایجاد مرکز اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز محک پرداختند و این پروژه را یکی از اولین نمونههای پروژههای چندعملکردی در سازمان محک مطرح کردند که در آن متخصصان حوزههای مختلف از نزدیک با یکدیگر همکاری میکنند.
در پایان، بیانیه چهارمین همایش بینالمللی مسئولیت اجتماعی شرکتها قرائت شد. براساس این بیانیه، همایش پنجم در اسفند ماه ۱۳۹۷ با محوریت تبیین مدلهای علمی طراحی و پیادهسازی پروژههای مسئولیت اجتماعی برگزار خواهد شد.
گزارش کامل چهارمین همایش دو سالانه بینالمللی مسئولیت اجتماعی شرکتها