بخش های بیمارستان
- ۲۸ بهمن ۹۸
- 29025 بازدید
- 5 دیدگاه
- آنکولوژیبیمارستان محک چهار بخش آنکولوژی کودک دارد. هر بخش دارای پانزده اتاق تک تخته خصوصی با امکانات کامل جهت کودک بیمار و همراه اوست. همچنین هر بخش یک اتاق بازی دارد.
- شیمی درمانی سرپاییچهارده تخت دارد که بیماران با پروتکلهای درمانی مشخص برای دریافت خدمات شیمیدرمانی از آن استفاده میکنند. در شیمی درمانی سرپایی، تخت بیمار، تخت همراه، یخچال و تلویزیون در اختیار هر کودک و خانواده او قرار میگیرد. ظهر به همراه بیمار غذا داده میشود. به عبارتی به هر ۷۰ خانوادهای که در روز به محک مراجعه میکنند غذا ارائه میشود که میتواند غذای خود را در ناهارخوری میل نماید. مدت زمان شیمی درمانی سرپایی متغییر است.
- رادیوتراپی (پرتو درمانی)درمان بیماران مبتلا به سرطان با استفاده از اشعه با مجهزترین و پیشرفتهترین دستگاهها در این واحد انجام میپذیرد. این بخش تنها بخش رادیوآنکولوژی اطفال در ایران است.
- بخش درددردهاي سرطاني يكي از عمدهترين مشکلاتی است كه بیماران با آن روبرو هستند و بر اساس آمارهای جهانی بین ۳۵% تا ۵۵% از بیماران در مراحل اولیه و تا ۹۶% در مراحل انتهایی بیماری دردهای متوسط تا شدیدی را تجربه میکنند. کودک مبتلا به سرطان با مشکلاتی همچون اضطراب، افسردگي، خستگي، تهوع، استفراغ، رنج عمومي و دردهاي خاص ناشي از يك توده بدخيم مواجه است. بيمار مبتلا به سرطان نه تنها دچار درد عمومي و يا منطقهاي ناشي از تهاجم تومور به بافتهاي مختلف ميباشد، بلكه اكثر روشهاي درماني و تشخیصی مانند شيمي درماني، راديوتراپي، نمونهگیریها و دارودرماني سرطان كه اجتناب ناپذير ميباشند نيز ميتوانند براي بيمار درد ايجاد كنند. بر همین اساس اولین بخش درد و مراقبتهای تسکینی سرطان کودکان در ایران و خاورمیانه سال ۱۳۹۴ در بیمارستان فوقتخصصی محک افتتاح شد.
- آی سی یو یکسه تخت فعال و یک تخت دیالیز (در مجموع چهار تخت) مجهز به کلیه امکانات ویژه در این بخش فعال است.
- آی سی یو دوچهار تخت فعال و مجهز به کلیه امکانات ویژه در این بخش به ارائه خدمات میپردازد.
- اورژانسبا ۸ تخت تحت نظر و اتاق عمل سرپایی به صورت شبانهروزی فعال بوده و آماده ارائه خدمات به کودکان مبتلا به سرطان است. مطابق آئيننامه تأسيس و بهرهبرداري بيمارستانها، اورژانس بيمارستانهاى تخصصی و فوقتخصصيی فقط در موارد تهديدكننده حيات پذيراى مراجعان بزرگسال هستند و پذيرش بیمار به صورت سرپايی ندارند.
- بخش پیوند سلولهای بنیادی خونسازمتشکل از ۱۵ اتاق یک تخته خصوصی است که در حال حاضر با پنج تخت فعال آماده پذیرش بیمارانی است که برای پیوند مغز سلولهای بنیادی خونساز مراجعه کرده و میبایست تحت شرایط پزشکی خاص و قرنطینه کامل قرار گیرند. اولین پیوند سلولهای بنیادی جهت درمان رتینوبلاستوم (تومور چشمی) در ایران در این بخش صورت گرفته است. همچنین با انجام اولین پیوند سلولهای بنیادی برای درمان هپاتوبلاستوم (تومور کبدی) در ایران که در بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودک محک تحقق یافت، کشورمان به جمع چهار کشوری که تا کنون در جهان موفق به انجام این درمان شده بودند پیوست. در این بخش پیوند کودکان دارای بیماری سرطان انجام میگردد.
بخشهای درمانی:
- فيزيوتراپی و كاردرمانی
این بخش به دستگاههای الكتروتراپي، مگنت و تجهيزات مكانوتراپي اختصاصي براي دو گروه سني كودك و نوجوان مجهز است و خدمات تمرين درماني و انواع درمانهاي دستي ارائه میدهد. طیف مراجعهکنندگان به این بخش شامل تودههاي نخاع (PNET , Histiocytosis)، لوكمي Leukemia، ساركوم شامل Ewing , Osteo Sarcoma, Rhabdomio Sarcoma و Brain Tumor است.
همچنین در زمان درمان، عوارضي در نتيجه ماهيت بيماري و يا درمانهاي مختلف نظير راديوتراپي، شيميدرماني و جراحي به وجود ميآيد و بيماران به دنبال اين عوارض نيازمند اقدامات توانبخشي هستند. از جمله اين عوارض ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
- Pain
- Paresis and Plegia
- Ataxia and Imbalance
- Chemotherapy induced Neuropathy
- Musculoskeletal disorders
- GVHD
- Gait disturbances
- Cognitive deficits
- Fascial palsy
- Hand malfunction due to chemotherapy
- Cardiovascular and Respiratory deficits
اقدامات درماني در اين مركز به صورت كار تيمي براي كاهش عوارض در حين درمان و همچنين عوارض ديررس با هدف بهبود كيفيت زندگي كودكان، والدين آنها و همينطور بهبود استقلال عملكرد در جهت بازگشت افراد به جامعه صورت ميپذيرد.
بخشهای تشخیصی:
- تصویربرداریاز چهار بخش MRI، سیتی اسکن، سونوگرافی و رادیوگرافی تشکیل شده است. بخش رادیولوژی مجهز به پیشرفتهترین دستگاههای روز دنیا است. سنجش تراکم استخان در این مرکز برای کودکان انجام میگردد.
- آزمایشگاه ژنتیکاغلب آزمایشات ژنتیکی قابل انجام در این واحد انجام میشود.
- آزمایشگاه پاتوبیولوژیانجام آزمایشات تشخیص سرطان در این واحد انجام میشود.
- پزشکی هستهایشاخه علم نوین پزشکی هسته ای با همکاری علوم فیزیک پزشکی و داروسازی هسته ای، می تواند با تجویز مواد رادیواکتیو ساطع کننده پرتوهای گاما و ذرات هسته ای اقدام به تشخیص و درمان کند. بنابراین روشهای پزشکی هسته ای در دو پارتمان تشخیصی و درمانی انجام می شود.دپارتمان تشخیصی پزشکی هستهای بیمارستان محک: تصویربرداری پزشکی هستهای قویترین فناوری تصویربرداری سلولی و ملکولی محسوب شده است که در مراحل اولیه بیماری قبل از ایجاد تغییرات مورفولوژیکی قادر به تشخیص بیماری است. تصاویر پزشکی هستهای اطلاعات ارزشمندی را برای تشخیص، بررسی پاسخ به درمان، طراحی درمان، مرحله بندی بیماری و در نهایت پیگیری سیر بیماری برای متخصصین بالینی فراهم می کند. دقیق ترین و بروزترین فناوری تصویربرداری اسکنر PET/CT است که با استفاده از رادیوداروهای پوزیترون دهنده، امکان تصویربرداری از تابش گامای حاصل از پدیده فنا را فراهم می کند. اسکنر PET/CT با ادغام دو فناوری پیشرفته، تصاویری با جزئیات فوق العاده به پزشک ارائه می کند.بخش پزشکی هسته ای بیمارستان محک از سال ۱۳۹۸ شروع به احداث شد و تجهیز دپارتمان تصویربرداری با نصب دستگاه PET/CT مدل Biograph horizon در اسفند ۱۳۹۹ انجام شد. دپارتمان PET/CT خرداد ۱۴۰۱ به صورت آزمایشی شروع به فعالیت نمود. امروزه دامنه گسترده ای از رادیوداروهای تولیدی در شرکت پارس ایزوتوپ و با توجه به درخواست بالینی پزشک متناسب با نوع بیماری انتخاب شده و برای انجام تصویربرداری PET/CT به بیمار تجویز می گردد. در این بخش متخصصین پزشکی هسته ای، فیزیک پزشکی و کارشناسان پزشکی هستهای و پرستاری مشغول به ارایه خدمت هستند.
سایر بخشهای درمانی:
- اتاق عملمتشکل از ۲ اتاق عمل مجهز با امکانات کامل است. اقدامات اولیه جراحی شامل پورت گذاری CV Line، شنت گذاری با حضور پزشکان بیهوشی، جراح اطفال، جراح مغز و اعصاب انجام میگردد.
کلینیکهای فوقتخصصی:
- خون و آنکولوژیکلینیک فوق تخصصی آنکولوژی با حضور ۶ پزشک فوق تخصص آنکولوژی که سابقه فعالیت در مراکز دانشگاهی را دارند هر روز از ساعت ۸ تا ۱۴ فعال است. در کلینیک فوق، کودکان جهت بستری و مشاوره سرپایی ویزیت میشوند.
- دندانپزشکی
مشکلات مرتبط با دندانها و بافتهای نرم محیط دندان از عوارض درمان سرطان است بنابراین پس از آغاز به كار بيمارستان محك، بخش دندانپزشكي بيمارستان در شهریور ماه سال ۱۳۸۷ تأسیس شد. كليه دندانپزشكان شاغل در اين بخش، از ابتدا تاكنون به صورت داوطلب و بدون دريافت دستمزد مشغول خدمترساني به كودكان مبتلا به سرطان بودهاند. بخش دندانپزشكي بيمارستان محك در طبقه ششم بيمارستان واقع شده است.
اهداف دندانپزشكان اين بخش عبارت است از:
- انجام اقدامات پيشگيرانه جهت مبتلا نشدن به بيماريهاي دهان و دندان
- درمان بيماريهاي پيش آمده براي دندانها
- بهبود وضعيت بهداشت دهان و دندان بيماران از طريق افزايش آگاهيبخشی به آنها و يا والدينشان
تجهیزات و امکانات موجود در بخش عبارتند از:
- چهار يونيت دندانپزشكي
- دستگاه راديوگرافي تكدندان و سيستم فسفرپليت براي بي نياز شدن از پروسه ظهور و ثبوت دستي و ديجيتالي كردن تصاوير راديوگرافي
- سيستم تشخيص پوسیدگیهای دندان با تصاوير راديوگرافي
- سيستم تشخيص پوسیدگیهای دندان با كمك فناوري فلورسنس
- سيستم ساكشن با مكش قوي مركزي
- مجموعه دستگاههای مرتبط با CSR جهت ضدعفوني و استريل كردن دقيق ابزار و وسايل مورد استفاده در محيط دهان
- دستگاه ايكس فايندر
- موتور مخصوص درمان ريشه
- موتور جراحي و سزت جراحي و پروتز ايمپلنت
- وسایل مرتبط با تراش دندان و ابزارها و قلمهاي متنوع دندانپزشكي
عمده فعالیتهای بخش دندانپزشكي بيمارستان محك متمركز بر درمان كودكان و نوجوانانی است كه تحت درمانهاي شيمي درماني يا پرتودرماني هستند و يا اينكه مراحل درمانشان به پایان رسیده است. هدف نهایی درمانهایی كه در اين بخش انجام ميشود بازتواني امكان جويدن غذا و نیز بازگرداندن لبخندهای زيبای قهرمانان كودكان و نوجوانان مبارزه با سرطان است. اين درمانها شامل درمان ريشه دندانها، درمانهاي ترميمي، اعمال زيبائي دندان، درمانهاي مرتبط با سلامت لثهها، درمانهاي مرتبط با ارتودنسي متحرك و جايگزيني دندانهاي از دست رفته با كمك ايمپلنتهاي دنداني، براي بيماران قطع درمان شدهاي است كه دندانهاي خود را از دست دادهاند. لازم به ذكر است كه درمانهاي مذكور در صورت نياز و در صورت امكان در اتاق عمل جنرال بيمارستان و زيرنظر متخصص بيهوشي انجام میپذیرد.
- شنواییسنجی
داروهای شیمیدرمانی در کنار عوارضی که دارند، عصب گوش را ضعیف کرده و باعث کاهش شنوایی میشوند. همچنین رادیوتراپی در ناحیه سر و گردن نیز میتواند روی سیستم گوش تأثیر گذاشته و باعث تجمیع مایع پشت پرده گوش شود. مهمترین علت راهاندازی این کلینیک در سال ۱۳۸۹، تأثیر داروها بر سیستم عصبی کودکان است. به طوری که پزشکان متخصص این بخش پس از شیمیدرمانی به صورت مرتب شنوایی کودکان را مانیتور کرده تا اگر به علت عارضه داروهای شیمیدرمانی دچار کاهش شنوایی شدند، بنا به تشخیص متخصصان آنکولوژی، داروهای شیمی درمانی قطع شده و یا به داروی دیگر تغییر داده شوند.
در این کلینیک با به کارگیری دستگاههای مجهز کلیه اقدامات تشخیصی ادیومتری، تمپانومتری، ایبیآر و اوایای در این بخش انجام میشود.
- قلب و عروقکلینیک قلب و عروق، با دو پزشک قلب کودکان و دستگاه اکوکاردیوگرافی، خدمات لازم را به بیماران ارائه میدهد.
- جراحی مغز و اعصابکلینیک جراحی مغر و اعصاب، با سه پزشک جراح مغز و اعصاب، مشاورههای جراحی به بیماران را ارائه میدهد.
- درد و بیهوشیکلینیک درد و بیهوشی، در حال حاضر کودکانی که بعلت اقدامات پزشکی دچار استرس هستند توسط گروه بیهوشی قبل از انجام IT و BM بیهوشی سطحی انجام و با این عمل درد و استرس کودکان کاهش مییابد.
- روانپزشکیکلینیک روانپزشکی جهت بیماران، خانواده بیمار، پرسنل بیمارستان فعال است.
- جراح اطفالکلینیک جراح اطفال، دو روز در هفته توسط فوق تخصص جراح اطفال فعال است.
بخشهای پشتیبانی:
- داروخانه
- واحدهای اداری
- مدیریت
- اداری و امور قراردادها
- کاخداری
- مدارک پزشکی
- درآمد و ترخیص
- نگهبانی
- تاسیسات
- بهداشت
- تجهیزات پزشکی
- تغذیه
سلاممم موسسه محک کار درمانی دارید؟؟
با سلام و احترام
از توجه شما به محک صمیمانه سپاسگزاریم. لطفا برای اطلاعات بیشتر در زمینه فعالیت بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک و دریافت پاسخ سوالات خود به صورت دقیق از شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ با شماره ۰۲۱۲۳۵۰۱۲۴۴ معاونت درمان محک، تماس حاصل فرمایید. تنتان سلامت
سلام و خسته نباشید فراوان خدمت پرسنل محک
هفت سال از اون روز های تاریک زندگیم میگذره که اون زمان کودک بودم ولی وقتی دکترها میگفتند باید بستری بشه تا فلان کار رو کنیم می فهمیدم و گریه می کردم.
ای کاش میتونستم الان اونجا باشم و به کودکان روحیه بدم
با سلام و احترام.
از اینکه خبر سلامتی شما فرزند عزیزمان را میشنویم صمیمانه سپاسگزاریم. آرزوی ما برای همه فرزندانمان بهبودی کامل است. نیت خبر شما برای ما بسیار ارزشمند است و امیدواریم در آینده نزدیک سرطان از جهان ما خداحافظی کند و سلامتی همه فرزندانمان را جشن بگیریم. سپاس
سلام به بچه ها بگید برای ما هم دعا کنید