دومین نشست داوطلبان مددکاری موسسه محک
- ۱۴ مهر ۹۲
- 300 بازدید
- 0 دیدگاه
دومین نشست داوطلبان مددکاری موسسه محک ۱۰ مرداد ماه با حضور ۱۲۳ نفر از داوطلبان حوزه مددکاری از اقصی نقاط کشور در سالن آمفی تئاتر این موسسه با هدف آموزش و تبادل دانش و تجربه تخصصی در جهت ادامه مسیر حمایت همه جانبه از کودکان مبتلا به سرطان برگزار شد.
بخش مددکاری محک به منظور سهولت دسترسی کودکان مبتلا به سرطان و خانواده هایشان به خدمات حمایتی محک در ۱۴ استان ایران داوطلب مستقر دارد.
در این نشست که داوطلبان مددکاری محک از شهرهای ارومیه، مشهد، رشت، همدان، شیراز، شهرکرد، کرمان، اهواز، کرمانشاه، اصفهان، قزوین و سنندج حضور داشتند آموزش های مقدماتی در زمینه نحوه ارتباط صحیح با کودکان مبتلا به سرطان وخانواده های آنان و همچنین اصول و قواعد مددکاری ارائه شد.
مراسم با صحبتهای آراسب احمدیان، مدیر عامل محک آغاز شد. وی در ابتدا در راستای معرفی موسسه محک به داوطلبان حاضر در نشست، به بیانیه ماموریت محک اشاره کرد و گفت: “موسسه محک با هدف حمایت همه جانبه از کودکان مبتلا به سرطان تاسیس شده است و این حمایت های همه جانبه در سه بعد حمایت های مددکاری و روانشناسی از کودکان، حمایت های درمانی در بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودک محک و هم چنین تحقیقات ارزشمند علمی تیم پزشکی در حال انجام است.”
مدیر عامل محک از پروفسور پروانه وثوق، رئیس هیئت امنای محک که در اردیبهشت ماه از میان ما رفتند به بزرگی یاد کرد و درباره شخصیت و صفات والای ایشان، شاهدی از ابیات شاهنامه فردوسی نقل کرد:
دگر گفت کز ما چه نیکوتر است
ز گیتی که را نیکویی درخور است
چنین داد پاسخ که آهستگی
کریمی و رادی و شایستگی
وی همچنین نکته برجسته بیانیه ماموریت موسسه محک را مشارکت این موسسه برای کاهش نرخ ابتلا به سرطان در میان کودکان از طریق برنامه ریزی و سرمایه گذاری در حوزه آموزش های پیشگیرانه عنوان کرد.
مدیر عامل محک در ادامه، به انواع کمک های بشر دوستانه خیّرین از جمله فعالیتهای داوطلبانه یاوران نوعدوست در این موسسه اشاره کرد. وی ممتازترین رویههای این موسسه را پاسخگویی و قدرشناسی و رویه جاری آن را توجه به بهبود مستمرعنوان کرد و یکی از اهداف اصلی بخش خدمات حمایتی محک را در تشکیل نشستهایی از این دست، همان عمل به رویه جاری یعنی بهبود مستمر دانست.
احمدیان سپس خدماتی را که در بخش خدمات حمایتی و بیمارستان فوق تخصصی محک به کودکان مبتلا به سرطان ارائه میشود اینگونه برشمرد: “بخش خدمات حمایتی، ۵۵۰۰ کودک را در ۳۲ بیمارستان با ضریب حمایتی ۹۸ درصد در سال ۹۱ تحت حمایت داشته است. در حوزه درمان بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودک محک که از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را آغاز کرده و میتوانیم بگوییم که امروز به حداکثر بهرهبرداری خود رسیده است با ضریب اشغالی در حدود ۸۰ درصد که در بین بیمارستانهای ایران تقریبا بی مانند است خدمات فوق تخصصی را ارائه میدهد در سال گذشته درمان ۸۵۰ کودک در این بیمارستان آغاز شده است و ادامه یافته خدمات بیمارستان به کودکان مبتلا به سرطان رایگان است و هیچ وجهی از آنها دریافت نمیشود.”
وی در ادامه در راستای عمل به اصل شفافیت به ارائه گزارشهای مالی این موسسه در سال گذشته پرداخت که اطلاعات کامل آن را در این بخش میتوانید مشاهده کنید.
مدیر عامل محک در پایان ازتفاوتهای کمک به یک موسسه خیریه به جای کمک مستقیم به افراد گفت. به گفته وی، اگر هزار تومان را به طور مستقیم به یک بیمار بدهیم در بهترین شرایط بالاترین ارزشی را که تولید میکند همان هزار تومان است اما اگر همین هزار تومان به سیستم یک موسسه خیریه برسد آن موسسه با تخصیص بهینه منابع و با ایجاد ارزش افزوده در آن مقدار و با چند برابر کردن کمکها، نتایج بسیار بهتری در حمایت از کودکان مبتلا به سرطان ایجاد خواهد کرد.
در بخش دوم این نشست، سعیده قدس، بنیانگذار و عضو هیات مدیره موسسه خیریه محک ضمن خوشامدگویی به داوطلبان حاضر در مراسم، از اینکه آمال و آرزوهای هسته اولیه یاوران و حامیان محک محقق شده و بخشی از آن در حال تحقق است اظهار خوشحالی کرد. وی اولین فعالیت در جهت تاسیس محک را فعالیت مددکاری و سرمایه مددکاران اولیه محک را عشق عنوان کرد و از این بابت که داوطلبان مددکار امروز محک علاوه بر مهر و عشق، آموزش دیده و متخصص هستند اظهار رضایت کرد.
ایشان در ادامه از لزوم و اهمیت اطلاع رسانی خدمات رایگان موسسه خیریه محک در شهرستانها توسط داطلبان مددکاری مستقر در شهرستانها گفت و اظهار داشت که طبق شعار محک، هیچ کودک مبتلا به سرطانی در کشور نباید به خاطر فقر، جان خود را از دست بدهد.
در ادامه این نشست، شیرین صدیق نژاد، مدیر بخش خدمات حمایتی موسسه محک از نقش داوطلبان مددکاری در تحقق اهداف محک گفت و در ادامه، به شرح مراحل درمان سرطان کودکان و درگیری هایی که خانوادهها با آن مواجه هستند پرداخت.
سپس خانم زارع، هماهنگ کننده داوطلبان خدمات حمایتی درباره نتایج کارکردهای داوطلبانه یاوران در موسسه محک گزارش ارائه نمودند.
بعد از آن بهناز آسنگری، سرپست بخش خدمات حمایتی محک به ارائه توضیحاتی در خصوص اصول مددکاری پرداخت.
در بخش بعدی این نشست، فاطمه ترابی، از مددکاران اجتماعی بخش خدمات حمایتی محک توصیههایی را درباره فعالیت مددکاری نسبت به کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههای آنان ارائه کرد.
در ادامه، داوطلبان حاضر در مراسم به بازدید از موسسه و بخشهای بیمارستان فوق تخصصی محک دعوت شدند و در آخر آموزشهای روانشناسی در خصوص ارتباط با کودکان و خانوادههای آنان توسط الهام ولی میرزا، روانشناس و عضو هیئت مدیره محک به حاضران ارائه شد.
لازم به ذکر است نخستین نشست همایش مددکاران داوطلب محک پیش از این در آذر ماه سال گذشته برگزار شد.
محک امیدوار است با برگزاری این نشست یک روزه و با ارائه آموزشهای متنوع و تبادل تجربه تخصصی، گامی موثر در مسیر بهبود عملکرد بخش خدمات حمایتی خصوصا فعالیت مددکاران و به دنبال آن بهبود روند حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههای آنان ایجاد کند.