0 کمک آنلاین

سامانه پژوهان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پل ارتباطی برای پژوهشگران مرکز تحقیقات محک

  • ۷ اسفند ۰۳
  • 57 بازدید
  • 0 دیدگاه

مهیار نوریان، سرپرست پژوهش مرکز تحقیقات محک، ضمن ارائه گزارشی از دستاوردهای این مرکز گفت: محک همواره خود را متعهد به گسترش فعالیت‌های پایدار و حمایت از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آن‌ها می‌داند. یکی از مهم‌ترین اقدامات محک در این راستا، تمرکز بر فعالیت‌های تحقیقاتی است. مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک از همان سال‌های ابتدایی فعالیت بیمارستان فوق‌تخصصی کودکان مبتلا به سرطان با ظرفیت محدود شروع به کار کرده و در آبان‌ماه سال ۱۳۹۷ با افزایش ظرفیت و توانمندی‌های خود، موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد.

وی افزود: از سال ۱۴۰۲، دوره جدید فعالیت‌های این مرکز با تمرکز بر استراتژی ۳ ساله موسسه محک مبنی برگسترش فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی آغاز شده است. این اقدامات، با همکاری سایر مراکز علمی و تخصصی کشور، منجر به افزایش چشم‌گیر بار علمی و فعالیت‌های پژوهشی مرکز شده است، به طوری که در سال گذشته ۲۴ طرح پژوهشی در شورای پژوهشی این مرکز تصویب شد.

نوریان به فراهم شدن دسترسی مرکز تحقیقات محک به سامانه پژوهان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد و افزود: این سامانه با هدف حذف فرآیندهای کاغذی و تسریع اطلاع‌رسانی به پژوهشگران راه‌اندازی شده است. با این دسترسی، مرکز تحقیقات محک در حال ثبت ۱۲ طرح پژوهشی در این سامانه است که نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت محسوسی محسوب می‌شود.

وی در ادامه توضیحاتی درباره اهمیت دسترسی به سامانه پژوهان بیان کرد و گفت: برای اینکه طرح­های پژوهشی حوزه علوم پزشکی به تولید دانش منجر شوند باید صاحب کد اخلاق از کمیته­های اخلاق باشند. این کدها در ایران از سوی دانشگاه­های علوم پزشکی صادر می­شوند؛ محک به عنوان یک سازمان خصوصی فاقد کمیته اخلاق پژوهشی است و دسترسی به سامانه پژوهان امکان اخذ کد اخلاق را برای پزشكان و پژوهشگران تسهیل کرده است. این فرآیند به پژوهشگران اجازه می‌دهد تا پس از تصویب پروپوزال طرح پژوهشی خود، به صورت غیرحضوری برای دریافت کد اخلاق اقدام کنند.

نوریان تاکید کرد: تا پیش از اتصال محک به سامانه پژوهان دانشگاه شهید بهشتی متخصصان ما ناچار بودند از طریق شراکت با یک عضو هیات علمی دانشگاهی طرح خود را در ثبت کنند ولی اکنون این امکان فراهم شده که محک صاحب پورتالی در سامانه پژوهان دانشگاه شهید بهشتی باشد و پژوهشگرانی که طرح تحقیقاتی درباره سرطان کودکان دارند می­توانند پروپوزال خود را به این پورتال ارسال کنند. پروپوزال­ها وارد شورای پژوهشی مرکز تحقیقات جامع سرطان کودک و داوری می­شوند و در نهایت برای دریافت کد اخلاق به کمیته اخلاق دانشگاه شهید بهشتی ارسال می­شوند. وقتی یک طرح پژوهشی در حوزه علوم پزشکی کد اخلاق می­گیرد گواهی است که معیارهای اخلاقی لازم را دارد و به عنوان نمونه داده­ها واقعی هستند و برای دریافت اطلاعات و مستندات هیچ اجبار یا آزار و اذیتی رخ نداده است.

وی با اذعان بر محدودبودن تعداد پزشکان پژوهشگر در محک، افزود: یکی از رسالت­های مرکز تحقیقات جامع سرطان کودک یاری رساندن به متخصصان رشته­های مختلف این بیمارستان در تبدیل کردن مستندات علمی آنها به طرح پژوهشی است.

نوریان همچنین گفت: خوشبختانه تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه­های علوم پزشکی کشور عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات جامع سرطان کودک هستند که ظرفیت خوبی برای تولید دانش موثرتر در محک به شمار می­روند.

نوریان در پایان به چشم‌انداز مرکز تحقیقات محک در سال آینده اشاره کرد و افزود: نگاه ما به مسائل پژوهشی نگاهی ملی با افق بین‌المللی است و در این راستا تلاش داریم تا پژوهشگران را رصد کرده و شرایط را برای انجام هرچه بهتر پژوهش‌های حوزه سرطان کودکان فراهم کنیم.

دیدگاه‌ها

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.